2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Mégsem kell regisztrálni a kutakat?

Illés György Cinó  |  2017. 04. 07., 09:48

Egy tavaly májusban elfogadott törvény kötelezővé tette volna minden fúrt és ásott kút jövő és végéig elvégzendő regisztrációját, ennek költségeit az érintett ingatlanok tulajdonosaira hárítva. Számukra az ivóvíz kritériumainak nem megfelelő kutak kötelező fölszámolása is további terheket jelentett volna, függetlenül attól, hogy milyen célra használják a kutat. A Jobbik kampányt indított a törvény végrehajtása ellen, hangsúlyozva, hogy sok szegény, tanyán, falun élő embert sújthat a rendelkezés, egyeseknek egyetlen vízvételezési lehetőségét fenyegetve később kivetendő adóteherrel. Most már mi is azt mondjuk, hogy egyelőre ne szaladjanak bejelenteni a kutakat!

Kalocsán Suhajda Krisztián, a párt országgyűlési képviselőjelöltje, korábbi parlamenti képviselő a kedden tartott sajtótájékoztatót a kérdésről. A Jobbik megyei elnöke és megyei közgyűlési képviselője akkor bojkottra szólította föl az érintetteket.

Ebben az engedetlenségi mozgalomban való részvétel azonban elveszítheti minden romantikáját, annak a Kossuth Rádió reggeli hírműsorában ma reggel elhangzott hírnek kapcsán, amely a kifogásolt törvény végrehajtásának fölfüggesztéséről szóló kormánydöntésről tájékoztatott.

A Jobbik okafogyottá vált akciójáról nehéz eldönteni, hogy a párt komoly kampánysikerének kell tekintenünk, vagy épp fordítva: az eddig belefeccölt energia tiszta veszteségként jelentkezik a párt kampányában, amiatt, hogy a kormányzat kifogta a vitorlájukból a szelet, sőt ez még a kormány népszerűségét is növelheti. De tény, hogy követelésük a jelek szerint máris célt ért.

Így aztán nemcsak a jóhiszemű kúttulajdonosok, hanem az illegálisan létesített kutak gazdái is „kint vannak a vízből” egyelőre, kivéve, ha az utóbbi másfél évben partizánkodtak, mivel

az új rendelkezés a 2016. január 1-ei állapot visszaállítását írja majd elő a rádió híre szerint.

Bár a Kossuth Rádió hasonló hírei megbízhatónak szoktak bizonyulni, azért várjuk meg, míg ugyanezt olvashatjuk papíron is!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés