2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Nagyszabású Víz világnapi program Kalocsán

Helyszín: Polgármesteri Hivatal | Diszterem
Dátum: 2023. március 23., csütörtök 10:00
Nagyszabású Víz világnapi program Kalocsán

Kalocsán nagy hagyománya van a Víz világnapi programoknak, azonban az idén március 23-án, csütörtökön 10 órától a városházán megtartandó rendezvény minden korábbit felülmúlhat. Az eseménynek különös jelentőséget ad, hogy a Kiskunsági Víziközmű -Szolgáltató Kft., Kalocsa Város Önkormányzata és a Magyar Hidrológiai Társaság Területi Csoportja által szervezett eseményen a térségi vízellátó és szennyvíztisztító rendszer fejlesztéséről, a Kalocsa-Paks Duna-híd építéséről első kézből juthat információkhoz a nagyobb részt szakmai közönség.

A meghívottakat elsőként dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője köszönti, majd a programot Szigeti Attila, a Kiskunvíz műszaki igazgatója ismerteti.

Fuszenecker András, a Kiskunvíz Kalocsai Üzemmérnökség vezetője prezentációjával egy a város és a térség lakosságát régen foglalkoztató kérdést tűzött napirendre, a Kalocsa Kistérségi Vízellátó rendszer fejlesztésének terveit mutatja be.

A Paks II beruházás kapcsán megvalósuló Kalocsai Kistérségi Vízellátó szennyvíz elvezető és tisztító rendszer fejlesztéséről Takó Gábor, a Kiskunvíz szennyvízágazati mérnöke tart előadást.

Legalább ennyire érdekesnek ígérkezik a Kalocsa-Paks Duna-híd építésének bemutatása, amelyet előadóként a Duna Aszfalt Kft. jegyez.

Kifejezetten mélyebb szakmai kérdéseket érint Csapó Sándornak, az IT Labor Kft. ügyvezető igazgatójának előadása, aki az Automatizált Energetikai Kontrolling bevezetésének lehetőségeit elemzi.

Az előzetes regisztrációhoz kötött Víz világnapi esemény közös ebéddel, baráti beszélgetésekkel zárul.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>