2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Nemzetközi online konferencia az atomerőművek leszerelésének tapasztalatairól - Filvig Géza is rész vett a tanácskozáson

Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 05., 13:26

A GMF online konferenciáján vett részt dr. Filvig Géza, a TEIT elnöke. Az tanácskozás témája az „Atomerőművek bezárása és leszerelése - társadalmi-gazdasági hatásai” volt, az esemény alkalmából brit, bolgár, francia és spanyol tapasztalatokkal is megismerkedhettek a résztvevők.

A Nukleáris Létesítmények közeli Európai Önkormányzatok Szövetsége, vagyis a GMF, egy nemzetközi szervezet, ami a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) működéséhez hasonló európai társulásokat fogja össze. A szervezetnek jelenleg Pia Alström asszony az elnöke, akinek munkáját három alelnök segíti.

Az angol és a holland szakember mellett egy magyar, a paksi Dohóczki Csaba is e megtisztelő poszton végzi munkáját a szervezetben.

Mint megtudtuk, minden évben, több alakommal szerveznek találkozót személyes részvétellel, de a koronavírus - járvány miatt idén, a február 26- ra tervezett konferencia online került megrendezésre.


A résztvevők között ott volt dr. Filvig Géza, a TEIT elnöke is, aki irodájából kísérte figyelemmel az „Atomerőművek bezárása és leszerelése -társadalmi-gazdasági hatások” című konferenciát, és mások mellett brit, bolgár, francia és spanyol atomerőmű leszerelési tapasztalatokat ismerhetett meg.

Mint dr. Filvig Géza portálunknak elmondta: azért tartja fontosnak a részvételét és a folyamatos kapcsolattartást a nemzetközi szervezettel, mert az a közös gondolkodás és a fejlődés elengedhetetlen része, a GMF konferenciáknak eddig is számos hozadékuk volt a TEIT működését illetően.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés