2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Nemzetközi online konferencia az atomerőművek leszerelésének tapasztalatairól - Filvig Géza is rész vett a tanácskozáson

Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 05., 13:26

A GMF online konferenciáján vett részt dr. Filvig Géza, a TEIT elnöke. Az tanácskozás témája az „Atomerőművek bezárása és leszerelése - társadalmi-gazdasági hatásai” volt, az esemény alkalmából brit, bolgár, francia és spanyol tapasztalatokkal is megismerkedhettek a résztvevők.

A Nukleáris Létesítmények közeli Európai Önkormányzatok Szövetsége, vagyis a GMF, egy nemzetközi szervezet, ami a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) működéséhez hasonló európai társulásokat fogja össze. A szervezetnek jelenleg Pia Alström asszony az elnöke, akinek munkáját három alelnök segíti.

Az angol és a holland szakember mellett egy magyar, a paksi Dohóczki Csaba is e megtisztelő poszton végzi munkáját a szervezetben.

Mint megtudtuk, minden évben, több alakommal szerveznek találkozót személyes részvétellel, de a koronavírus - járvány miatt idén, a február 26- ra tervezett konferencia online került megrendezésre.


A résztvevők között ott volt dr. Filvig Géza, a TEIT elnöke is, aki irodájából kísérte figyelemmel az „Atomerőművek bezárása és leszerelése -társadalmi-gazdasági hatások” című konferenciát, és mások mellett brit, bolgár, francia és spanyol atomerőmű leszerelési tapasztalatokat ismerhetett meg.

Mint dr. Filvig Géza portálunknak elmondta: azért tartja fontosnak a részvételét és a folyamatos kapcsolattartást a nemzetközi szervezettel, mert az a közös gondolkodás és a fejlődés elengedhetetlen része, a GMF konferenciáknak eddig is számos hozadékuk volt a TEIT működését illetően.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK