2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Tisztújító közgyűlés a Mozgáskorlátozottak és Egészségkárosultak Egyesületénél

Illés György Cinó  |  2024. 03. 21., 09:15

Március 18-án, hétfőn délelőtt a Szent István Gimnázium dísztermében tartotta meg éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak és Egészségkárosultak Egyesülete. A tagság meghallgatta és elfogadta az előző évről szóló beszámolókat, tájékoztatást kaptak az idei évre tervezett programokról, és új elnökségi tagokat, valamint új felügyelő bizottsági elnököt választottak több távozó tag helyére. Távozott mások mellett az egyesület munkáját több mint három évtizeden át segítő, korábban az elnöki tisztet is betöltő András Istvánné is.

A közgyűlésen részt vett Simon Zoltán alpolgármester is, aki az ülést záró hozzászólásában az egyesületnek további jó munkát, a tervezett programokhoz sok sikert kívánt, és tájékoztatta az egyesület tagságát a részükre az önkormányzat által nyújtott támogatásokról.
Elmondta: az egyesület irodáját ingyen bocsátja a város az egyesület rendelkezésére, és az önkormányzat hozzájárul az irodában fölhasznált energia árához is, 25%-os arányban.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


Az elnökség tavaly végzett munkájáról András Istvánné számolt be, aki egy negyedszázados időszakot átölelő visszaemlékezéssel is készült, tekintettel arra, hogy egészségi állapotára és 83 éves korára hivatkozva lemondott elnökségi tagi megbízatásáról.

András Istvánné Terike 32 éve szolgálja az egyesületet. Korábban több éven keresztül gazdasági vezető, illetve hosszú időn át egyesületi elnök is volt – e feladatokat az utóbbi években már átadta az újabb generációknak. A krepet töltött be a pözös programok szervezése mellett fontos szeályázatokat előkészítésében és a pályázati számolások, és az ő feladata volt az országos szövetségnek készülő beszámolók összeállítása is.
Ebbéli tevékenységét az "Ember az emberért" esélyegyenlőségi díj ezüst fokozatával, később, a kitüntetés arany fokozatával is elismerték.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


Nekem az volt a legnagyobb élményem, ha tagság jól éreztem magát, és szeretettel emlegették, hogy milyen jók voltak a kirándulások, milyen jó sok helyére elvittem őket. Az volt a célom, hogy a különböző történelmi nevezetességeket, kastélyokat, várakat minden magyarországi látnivalót megmutassuk a tagságnak. Külföldön is voltunk a Plitvicei-tavaknál, voltunk Szlovéniában.”– idézte föl András Istvánné, aki ugyan nem volt alapító tag, de a korai időszaktól kezdve folyamatosan dolgozott az egyesületért, sokat téve azért, hogy a szervezet hivatalos formában, jól tudjon működni.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


A távozó elnökségi tag által elmondott programismertetésből az is kiderült, hogy idén Cserkeszőlőre terveznek egy négy nap, három éjszakás kirándulást. Ennek autóbuszköltségéhez 210.000 forintos támogatással járul hozzá az önkormányzat a kulturális oktatási szociális bizottság döntése alapján.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 11., 15:30
„Ez a park szimbolizálja a városért végzett munkámat, amelyben mindig a legfontosabb szerep annak jutott, hogy mi az, amire szüksége van az embereknek, hol kell és lehet azokat megvalósítani, és hogyan tudom előteremteni rá a fedezetet.”

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 16., 16:11
A NAV ellenőrei gyakorlatilag mindent ellenőriznek, amire a helyszínen lehetőségük van. Még >>>
2024. 04. 15., 11:40
A sporttörténelmet író világbajnok egy nemzetközi verseny miatt nem tudott részt venni a március 15-i ünnepségen. Még >>>
2024. 04. 15., 11:36
A 85 évvel ezelőtt mért 28,7 fokos rekordot múlta felül az új napi rekord. Még >>>
2024. 04. 15., 07:22
Részletfizetés – maximum öt részletben – 2024. június 30-ig kérhető. Még >>>
2024. 04. 14., 09:50
Öt helyszínen 7 embert fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Kecskeméten. Még >>>
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK