2022. 05. 16. hétfő
Botond, Mózes
: 385 Ft   : 369 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Választásszakmai felkészítő fórum a Megyeházán

2022. 02. 09., 07:51

Megkezdődött a szakmai felkészülés a választás és a népszavazás végrehajtására. Ennek részeként a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda 2022. február 7-én a megye helyi választási irodái és az országgyűlési egyéni választókerületi választási irodák vezetői részére képzést tartott Kecskeméten, a Megyeházán.

A választás előkészítése, megszervezése és a törvényes lebonyolítás elősegítése, a választási bizottságok munkájának segítése a választási irodák (TVI) feladata. Kiemelt szerep jut a területi választási irodának, mely ellenőrzi és irányítja a helyi választási irodák tevékenységét, melynek vezetője a megyei jegyző, tagjai a megyei önkormányzati hivatal általa kijelölt köztisztviselői és a megyei kormányhivatal kijelölt informatikus kormánytisztviselői.

A felkészítő szakmai fórumon a Nemzeti Választási Iroda két vezető munkatársa dr. Mucsi Tamás főosztályvezető és Péteri Attila elnöki tanácsadó az előkészítési, valamint a választásnapi feladatokról tartottak előadást.


A szakmai nap második felében dr. Bátori Gábor rendőr alezredes a választással összefüggő rendőrségi feladatokról, a közrend és a közbiztonság fenntartásáról online formában tájékoztatta a fórum résztvevőit.

A TVI vezetője, dr. Bajmócyné dr. Balázs Tímea a választási szervek főbb feladatairól, hatásköreiről, végezetül a TVI informatikai felelőse, Tóth Csaba az informatikai és technikai háttérről adott áttekintést.


Négy település jegyzője tett esküt

A szakmai képzés előtt, a közelmúltban kinevezett négy települési jegyző tett fogadalmat. Harta-Dunatetétlen, Szentkirály-Tiszaug, Tabdi-Kaskantyú és Kunbaja-Tataháza Közös Önkormányzati Hivatalának jegyzői, akik a törvény erejénél fogva egyben a helyi választási irodák vezetői, a felettes választási iroda, azaz területi választási iroda vezetője dr. Bajmócyné dr. Balázs Tímea előtt tettek esküt.
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 12., 08:00
Az új paksi blokkok reaktorépülete számos különleges építészeti megoldást vonultat fel a speciális alapozástól a robusztusság biztosításán keresztül a beton minőségééig – hangzott el a Paks II. Zrt. Tudásmenedzsment Akadémiája áprilisi előadásán. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 16., 17:30
A projekten dolgozó szakemberek úgy szeretnék végezni munkájukat, hogy a legkevesebb fennakadást okozzák a lakóknak. Még >>>
2022. 05. 16., 09:14
Eddig 10 százalékkal többen ajánlották fel adójuk egyszázalékát, mint tavaly ugyanilyenkor. Még >>>
2022. 05. 15., 17:57
Durrdefektet kapott, majd felborult egy tűzoltóautó a Borsod-Abaúj -Zemplén megyei Nagybarcán, amikor egy lakástűzhöz vonult Lénárddarócra. Még >>>
2022. 05. 15., 14:51
Baleset történt az 51-es főúton vasárnap délután. Még >>>
2022. 05. 15., 14:15
Az éves kiképzési tervnek megfelelően hétfőtől repüléseket hajtanak végre a kecskeméti pilóták az ország több városa felett. Még >>>
2022. 05. 15., 09:04
A rejtett városban talán a rómaiak elől bujkáló korai keresztények húzták meg magukat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés