2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Véget ér a szélmalomharc a Malomszög utcában? – Kerítéssel küzdenek a folyton újra keletkező szeméthalmok ellen

Véget ér a szélmalomharc a Malomszög utcában? – Kerítéssel küzdenek a folyton újra keletkező szeméthalmok ellen
Illés György Cinó  |  2021. 03. 29., 13:58

Kerítés került arra a Malomszögi utcában található szociális bérházra, ahonnan ismételten, jelentős mennyiségű szemetet kellett elhordania az önkormányzatnak. A problémás területen egyfajta hulladék gócpont alakult ki, most a kerítéssel szeretnék elejét venni a szemétkupacok újratermelődésének.

A közösségi oldalra feltöltött fényképeken számolt be a körzet önkormányzati képviselője, a szociális bérház jelenlegi állapotáról. Nemrégiben jelentős mennyiségű szemetet szállíttattak el a területről, amiről portálunkon is olvashattak.
Azonban ez már a sokadik eset volt, a szeméthalmok mindig újratermelődtek. Erre keresi most a megoldást az önkormányzat.

A Malomszögi utca 6/b háznál lerakott, folyamatosan újratermelődő illegális hulladék több éve húzódó problémájáról szóló Facebook posztjában Schmidt Rajmund azt írja:

IDŐKÖZÖNKÉNT AZ ITT FELGYÜLEMLETT SZEMETET ELSZÁLLÍTJÁK, AHOGYAN AZ PÁR HETE IS, DE EZZEL SOSEM SZŰNT MEG A PROBLÉMA.

Múlt szerdán a Vagyonhasznosítási Kft. dolgozói

AZ INGATLANRA KERÍTÉST SZERELTEK,

hogy illetéktelenek ne tudjanak bemenni.
Bejegyzésében a képviselő a megoldást ideiglenesnek vélte, ugyanakkor reménykedett, hogy a műszaki akadály átmenetileg megteszi hatását, megakadályozva a renitens szemetelők áldatlan tevékenységét.
Most már a tapasztalatokról is nyilatkozhatott a Kalocsa TV munkatársainak.

(A cikk a beágyazott Facebook-poszt alatt folytatódik!)


Egy ideiglenes megoldást találtunk ki: egy magas, tömör fakerítést állítottunk fel a házhoz, hogy ne dobálják be a hulladékot az illegális szemetelők”– nyilatkozta a kerítés megépítése kapcsán Schmidt Rajmund, a körzet önkormányzati képviselője, aki azt is elmondta, hogy

A TAPASZTALATOK SZERINT A MAGAS KORDON KELLŐ VISSZATARTÓ ERŐVEL BÍR, UGYANIS AZÓTA, HOGY MEGÉPÍTETTÉK A KERÍTÉST, TISZTA A TERÜLET.

Schmidt Rajmund munkatársainknak elmondta: folyamatos és visszatérő probléma ez. Emlékeztetett, hogy rövid időn belül már második alkalommal kellett az önkormányzatnak saját költségére elszállíttatnia az illegálisan lerakott hulladékot, amely ráadásul a környezetre és egészségre fokozottan ártalmas dolgok is voltak.

Közel 200 ezer forintos terhet rótt az önkormányzatra a szemét elszállítása. Több konténernyi szemetet vittek el a szakemberek, mert a házon belül is volt rengeteg szemét, nem csak az utcán, ahogy az a fényképeken látszik”– mondta a képviselő, hozzátéve:

AZ ELSZÁLLÍTOTT SZEMÉT KÖZT VOLT VESZÉLYES HULLADÉK, PL. AUTÓGUMI IS, AMI TOVÁBB NÖVELTE AZ ÖNKORMÁNYZAT KÖLTSÉGEIT.

Schmidt Rajmund rámutatott: hosszútávú megoldást az az önkormányzat benyújtott szociális pályázat hozhat, amelynek segítségével többek közt

A TERÜLETEN KAMERARENDSZERT ÉPÍTENÉNEK KI, A KÖZBIZTONSÁG ERŐSÍTÉSE MELLETT A SZEMETELÉS MEGELŐZÉSÉRE.


Forrás: Kalocsa TV


Az említett pályázatról már olvashattak portálunkon, amikor a Városházán Szűcs Csaba, Kiskunhalas alpolgármestere, a megyei önkormányzat elnökének romaügyi főtanácsadója dr. Filvig Géza polgármesterrel, Schmidt Rajmund önkormányzati képviselővel, valamint a Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) képviselőivel egyeztetett a megcélozható, összesen több százmilliós forrás elnyeréséhez szükséges teendőkről.

A szociális felzárkóztatást, elsősorban a roma lakosság életkörülményeinek javítását célzó program keretében

BÉRLAKÁSOK FELÚJÍTÁSA, ÍGY A MALOMSZÖG 6/B RENDBETÉTELE IS MEGTÖRTÉNHETNE.

A városnak erre vonatkozó támogatási igénye jelenleg elbírálás alatt áll.
A pályázat sikere esetén lakhatóvá válhat a jelenleg igen leromlott épület, ha pedig lakó költözik bele, attól elvárható lesz, hogy rendben tartsa a területet – fejtette ki Schmidt Rajmund képviselő.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK