2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Véget ér a szélmalomharc a Malomszög utcában? – Kerítéssel küzdenek a folyton újra keletkező szeméthalmok ellen

Véget ér a szélmalomharc a Malomszög utcában? – Kerítéssel küzdenek a folyton újra keletkező szeméthalmok ellen
Illés György Cinó  |  2021. 03. 29., 13:58

Kerítés került arra a Malomszögi utcában található szociális bérházra, ahonnan ismételten, jelentős mennyiségű szemetet kellett elhordania az önkormányzatnak. A problémás területen egyfajta hulladék gócpont alakult ki, most a kerítéssel szeretnék elejét venni a szemétkupacok újratermelődésének.

A közösségi oldalra feltöltött fényképeken számolt be a körzet önkormányzati képviselője, a szociális bérház jelenlegi állapotáról. Nemrégiben jelentős mennyiségű szemetet szállíttattak el a területről, amiről portálunkon is olvashattak.
Azonban ez már a sokadik eset volt, a szeméthalmok mindig újratermelődtek. Erre keresi most a megoldást az önkormányzat.

A Malomszögi utca 6/b háznál lerakott, folyamatosan újratermelődő illegális hulladék több éve húzódó problémájáról szóló Facebook posztjában Schmidt Rajmund azt írja:

IDŐKÖZÖNKÉNT AZ ITT FELGYÜLEMLETT SZEMETET ELSZÁLLÍTJÁK, AHOGYAN AZ PÁR HETE IS, DE EZZEL SOSEM SZŰNT MEG A PROBLÉMA.

Múlt szerdán a Vagyonhasznosítási Kft. dolgozói

AZ INGATLANRA KERÍTÉST SZERELTEK,

hogy illetéktelenek ne tudjanak bemenni.
Bejegyzésében a képviselő a megoldást ideiglenesnek vélte, ugyanakkor reménykedett, hogy a műszaki akadály átmenetileg megteszi hatását, megakadályozva a renitens szemetelők áldatlan tevékenységét.
Most már a tapasztalatokról is nyilatkozhatott a Kalocsa TV munkatársainak.

(A cikk a beágyazott Facebook-poszt alatt folytatódik!)


Egy ideiglenes megoldást találtunk ki: egy magas, tömör fakerítést állítottunk fel a házhoz, hogy ne dobálják be a hulladékot az illegális szemetelők”– nyilatkozta a kerítés megépítése kapcsán Schmidt Rajmund, a körzet önkormányzati képviselője, aki azt is elmondta, hogy

A TAPASZTALATOK SZERINT A MAGAS KORDON KELLŐ VISSZATARTÓ ERŐVEL BÍR, UGYANIS AZÓTA, HOGY MEGÉPÍTETTÉK A KERÍTÉST, TISZTA A TERÜLET.

Schmidt Rajmund munkatársainknak elmondta: folyamatos és visszatérő probléma ez. Emlékeztetett, hogy rövid időn belül már második alkalommal kellett az önkormányzatnak saját költségére elszállíttatnia az illegálisan lerakott hulladékot, amely ráadásul a környezetre és egészségre fokozottan ártalmas dolgok is voltak.

Közel 200 ezer forintos terhet rótt az önkormányzatra a szemét elszállítása. Több konténernyi szemetet vittek el a szakemberek, mert a házon belül is volt rengeteg szemét, nem csak az utcán, ahogy az a fényképeken látszik”– mondta a képviselő, hozzátéve:

AZ ELSZÁLLÍTOTT SZEMÉT KÖZT VOLT VESZÉLYES HULLADÉK, PL. AUTÓGUMI IS, AMI TOVÁBB NÖVELTE AZ ÖNKORMÁNYZAT KÖLTSÉGEIT.

Schmidt Rajmund rámutatott: hosszútávú megoldást az az önkormányzat benyújtott szociális pályázat hozhat, amelynek segítségével többek közt

A TERÜLETEN KAMERARENDSZERT ÉPÍTENÉNEK KI, A KÖZBIZTONSÁG ERŐSÍTÉSE MELLETT A SZEMETELÉS MEGELŐZÉSÉRE.


Forrás: Kalocsa TV


Az említett pályázatról már olvashattak portálunkon, amikor a Városházán Szűcs Csaba, Kiskunhalas alpolgármestere, a megyei önkormányzat elnökének romaügyi főtanácsadója dr. Filvig Géza polgármesterrel, Schmidt Rajmund önkormányzati képviselővel, valamint a Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) képviselőivel egyeztetett a megcélozható, összesen több százmilliós forrás elnyeréséhez szükséges teendőkről.

A szociális felzárkóztatást, elsősorban a roma lakosság életkörülményeinek javítását célzó program keretében

BÉRLAKÁSOK FELÚJÍTÁSA, ÍGY A MALOMSZÖG 6/B RENDBETÉTELE IS MEGTÖRTÉNHETNE.

A városnak erre vonatkozó támogatási igénye jelenleg elbírálás alatt áll.
A pályázat sikere esetén lakhatóvá válhat a jelenleg igen leromlott épület, ha pedig lakó költözik bele, attól elvárható lesz, hogy rendben tartsa a területet – fejtette ki Schmidt Rajmund képviselő.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés