2023. 09. 28. csütörtök
Vencel
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Őrületes hangulatú koncerttel állította be a Paprikafesztivál nézőcsúcsát a Republic – A pécsi Minds indította, két DJ parádés bulija zárta a szombat estét

Illés György Cinó  |  2023. 09. 10., 17:52

A „Csíplek Kalocsa!” Paprika- és Gasztrofesztivál szombati főnapjára az esti koncertek és azokat követően két élvonalbeli DJ vezette táncos őrület tette föl a koronát szeptember 9-én, szombaton este.

A 25., jubileumi főzőverseny ünnepélyes megnyitójáról már írtunk, ahogyan a Paprikafesztivál megnyitórendezvényről is tudósítottunk, némi „hangulatjelentéssel” fűszerezve, majd a főzőversenybe is bekukkanthattak olvasóink cikkünkkel és a Kalocsa TV élő bejelentkezésével.
A pénteki nyitónap eseményei közül tudósítottunk a paprikanemesítésben elévülhetetlen érdemeket szerzett Márkus Ferenc emléktáblájának megkoszorúzásáról, beszámoltunk az olaszországi Altino városával kötött testvérvárosi kapcsolat megerősítéséről.

E cikkünkben, ahogyan tegnap a pénteki zenei felhozatalról tettük, a szombati koncertekről és az azt követő fergeteges táncmulatságról számolunk be.

Alighanem még sohasem látott egyszerre ennyi embert az Érsekkert – a Republic este kilenc után valamivel kezdődött koncertjének elejére a tömeg – ha nem is fullasztóan tömötten, de elég sűrűn állva – megtöltötte a rendelkezésre álló helyet, beleértve a büfékocsik közti tisztást is. Nem hivatalos becslés szerint ekkor

EGYIDEJŰLEG KÖZEL ÖTEZER, DE LEHET, HOGY MÉG TÖBB ÉRDEKLŐDŐ HALLGATTA A KONCERTET.


Képgaléria megtekintése (43 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


A zenés-táncos est felütését a fesztiválszínpadon a Pécsről érkezett Minds együttes adta meg, a pop-rock klasszikusaiból vett zenei idézetekkel, utalásokkal tűzdelt műsorukkal pompásan megalapozva a hangulatot a folytatáshoz.Kevesen már ekkor sem voltak, de a két zenekar közti átszerelés idején folyamatosan jöttek kisebb nagyobb csoportokban azok, akik kifejezetten a Republic koncertjére voltak kíváncsiak.


Képgaléria megtekintése (43 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Így a korábbi, legendás frontemberük, a fiatalon elhunyt Bódi László, alias Cipő emlékét és szellemét is megidéző produkciójuk kezdetére ki lehetett volna tenni a táblát: „Megtelt!”.
A Republic koncertjének fő tanulsága: bármikor jöhet a nagy bumm-bumm, úgyhogy addig rázzátok a fát, amíg lehet!


Ezzel az este nem ért véget: a továbbiakban két, az országos élvonalhoz tartozó DJ változatos, örökzöld és újabb magyar slágerektől világslágereken át a mai, divatos zenékig terjedő stíluspalettával szórakoztatta a táncolni vágyókat, akik szintén nem voltak kevesen.


Képgaléria megtekintése (43 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


Előbb Spigiboy volt a hangulatfelelős – sajnos az eredeti programban szereplő DJ Erős nem tudott részt venni a „lemezlovas-párbajban”. Ez azonban nem szegte a fesztiválozók kedvét…A fesztivál szombati főnapjának kínálatát DJ Náksi másfél órás szettje zárta, mindvégig parázs hangulatot teremtve, amihez a jól összeállított és megfelelően adagolt repertoár mellett a kiváló hangtechnika és a látványos fények is hozzájárultak.Hajnali kettőkor a zene elcsitult, és a korábbi bejelentés ellenére fél háromkor távozásra kérték a rendezők az eddigre már amúgy is jócskán megcsappant lélekszámú mulatozókat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 07:10
Muzsikaszótól lesz hangos a város, amikor néptáncosaink színes forgataga a város hét pontján tart majd bemutatókat a Kalocsai Szüreti Felvonulás keretében. A helyszínek közt nyolc lovas kocsi szállítja majd a hagyományőrzőket, akik között talán már határon túliakat is láthatunk majd. Mutatjuk az időpontot és a helyszíneket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 28., 10:12
Egy hónap múlva délután öt órakor már sötét lesz. Még >>>
2023. 09. 28., 09:14
Igazi C-vitamin bomba a piros csipkebogyó! Még >>>
2023. 09. 27., 16:56
A Kórházlelkészi Szolgálatának működése - mely a „Kéz a kézben” nevet kapta - jóval túlmutat a lelkipásztori szentségkiszolgáltatáson és az időszakos kórházi szentmiséken. Még >>>
2023. 09. 27., 10:33
Valaki kihasználta, hogy a vendégek nem zárták be az ajtót; az ismeretlen a szobából elemelt közel 150.000 forintot. Még >>>
2023. 09. 26., 12:16
Úgy tett, mintha megcsalt férjként rajtakapta volna az asszonyt és egy gázriasztó pisztollyal kirabolta a „házasságtörésben vétkes" férfi riválisát. Még >>>
2023. 09. 25., 17:54
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK