2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Őrületes hangulatú koncerttel állította be a Paprikafesztivál nézőcsúcsát a Republic – A pécsi Minds indította, két DJ parádés bulija zárta a szombat estét

Illés György Cinó  |  2023. 09. 10., 17:52

A „Csíplek Kalocsa!” Paprika- és Gasztrofesztivál szombati főnapjára az esti koncertek és azokat követően két élvonalbeli DJ vezette táncos őrület tette föl a koronát szeptember 9-én, szombaton este.

A 25., jubileumi főzőverseny ünnepélyes megnyitójáról már írtunk, ahogyan a Paprikafesztivál megnyitórendezvényről is tudósítottunk, némi „hangulatjelentéssel” fűszerezve, majd a főzőversenybe is bekukkanthattak olvasóink cikkünkkel és a Kalocsa TV élő bejelentkezésével.
A pénteki nyitónap eseményei közül tudósítottunk a paprikanemesítésben elévülhetetlen érdemeket szerzett Márkus Ferenc emléktáblájának megkoszorúzásáról, beszámoltunk az olaszországi Altino városával kötött testvérvárosi kapcsolat megerősítéséről.

E cikkünkben, ahogyan tegnap a pénteki zenei felhozatalról tettük, a szombati koncertekről és az azt követő fergeteges táncmulatságról számolunk be.

Alighanem még sohasem látott egyszerre ennyi embert az Érsekkert – a Republic este kilenc után valamivel kezdődött koncertjének elejére a tömeg – ha nem is fullasztóan tömötten, de elég sűrűn állva – megtöltötte a rendelkezésre álló helyet, beleértve a büfékocsik közti tisztást is. Nem hivatalos becslés szerint ekkor

EGYIDEJŰLEG KÖZEL ÖTEZER, DE LEHET, HOGY MÉG TÖBB ÉRDEKLŐDŐ HALLGATTA A KONCERTET.


Képgaléria megtekintése (43 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


A zenés-táncos est felütését a fesztiválszínpadon a Pécsről érkezett Minds együttes adta meg, a pop-rock klasszikusaiból vett zenei idézetekkel, utalásokkal tűzdelt műsorukkal pompásan megalapozva a hangulatot a folytatáshoz.Kevesen már ekkor sem voltak, de a két zenekar közti átszerelés idején folyamatosan jöttek kisebb nagyobb csoportokban azok, akik kifejezetten a Republic koncertjére voltak kíváncsiak.


Képgaléria megtekintése (43 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Így a korábbi, legendás frontemberük, a fiatalon elhunyt Bódi László, alias Cipő emlékét és szellemét is megidéző produkciójuk kezdetére ki lehetett volna tenni a táblát: „Megtelt!”.
A Republic koncertjének fő tanulsága: bármikor jöhet a nagy bumm-bumm, úgyhogy addig rázzátok a fát, amíg lehet!


Ezzel az este nem ért véget: a továbbiakban két, az országos élvonalhoz tartozó DJ változatos, örökzöld és újabb magyar slágerektől világslágereken át a mai, divatos zenékig terjedő stíluspalettával szórakoztatta a táncolni vágyókat, akik szintén nem voltak kevesen.


Képgaléria megtekintése (43 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


Előbb Spigiboy volt a hangulatfelelős – sajnos az eredeti programban szereplő DJ Erős nem tudott részt venni a „lemezlovas-párbajban”. Ez azonban nem szegte a fesztiválozók kedvét…A fesztivál szombati főnapjának kínálatát DJ Náksi másfél órás szettje zárta, mindvégig parázs hangulatot teremtve, amihez a jól összeállított és megfelelően adagolt repertoár mellett a kiváló hangtechnika és a látványos fények is hozzájárultak.Hajnali kettőkor a zene elcsitult, és a korábbi bejelentés ellenére fél háromkor távozásra kérték a rendezők az eddigre már amúgy is jócskán megcsappant lélekszámú mulatozókat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK