2023. 12. 04. hétfő
Barbara, Borbála
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

A Futócimbik őszi alkalmai – Két tömegsportrendezvény volt gyors egymásutánban Kalocsán

Illés György Cinó  |  2023. 11. 14., 13:40

Jó hangulatú futó és kerékpáros tömegsport-rendezvényeknek adott helyszínt Kalocsa a közelmúltban. A Tök jó futást immár hetedszer tartották meg, de az újabb keletű, helyismereti ismeretterjesztéssel egybekötött városi túra is alighanem számot tarthat majd a jövőben a város futóközösségének érdeklődésére.

A Kalocsai Futócimbik szervezésében két tömegsportalkalom is megvalósult gyors egymásutánban. Október 28-án a Kalocsa titkainak felfedezése című programra várták a helytörténeti érdekességekre is fogékony mozogni vágyókat, november 4-én a Halloween ihlette ’Tök jó futás és bringázás’ pedig a jótékonyságra adott lehetőséget.

Futva és bringázva a „kalocsai titkok kertjében”

Az Érsekkertből induló futásra 22 felnőtt és 10 gyerek érkezett.
A legidősebb résztvevő 78, míg a legfiatalabb 2 éves volt.

A városi futó, illetve kerékpáros túrára vállalkozókat Pasztorniczky-Taskovics Katalin idegenvezető kalauzolta az egyes helyszínekre, maga is biciklivel. A Futócimbik alkalmainak visszatérő résztvevője, Soma handbike-kal és zenével színesítette a szép őszi napot.

Az 5,5 km-es túra során tíz helyszínt jártak be, ahol városunk nevezetességeit látogatták végig mintegy másfél óra alatt. A program során olyan, a várossal kapcsolatos érdekességeket tudhattak meg, amelyek sok esetben még a tősgyökeres kalocsaiakra is újdonságként hatottak.

Forrás: Futócimbik / Facebook


Akinek volt a tarsolyában valami odaillő érdekesség, az szintén megosztotta velünk. Az eseményt megnyitó és lezáró, egyébként éppen szülinapos Papp Robi anekdotáival színesítette az idegenvezetést, amely igazán kötetlen, családias hangulatban telt.”– osztotta meg velünk élményét Török Töce Tibor főszervező.

Az alkalom közös sütizéssel és beszélgetéssel zárult, és talán még most is ott anekdotázgatnának, ha végül rá nem ered az eső.

Igazi lokálpatrióta kalocsaiként is úgy érzem, még nekem is szükség van ilyen programra, amelyek során sok újat tudhatok meg a városról, és remek közösségépítő is egyben.”– mondta munkatársunknak Töce, egyúttal köszönetet mondva a segítőknek és a résztvevőknek a különleges nap közös élményéért.

Folytatás tavasszal várható, akár több helyszínnel bővülve.

„Tök jó!” – Jótékonységi futás és bringázás hetedszer

A Futócimbik legutóbbi futóalkalmáról, a november 4-én megtartott hetedik jótékonysági ’Tök jó futás és bringázásról’ annak főszervezője, Töce egy videót is közzétett közösségi médiás oldalán. 
A ’Tök jó futás’ hagyományaihoz tartozik, hogy ahhoz mindig kapcsolódik jótékonysági akció is. Az idén a „Segíteni Jó. Adni Öröm.” Egyesülettel közös szervezésben megvalósult futóalkalmon a kitűzött jótékonysági cél egy nehéz körülmények közt élő, beteg kisgyermek, Elizabett támogatása volt.

Fantasztikus volt látni, hogy mennyien jöttetek el. A kis Elizabett érdekében sportoltunk együtt, és az ő személyes harcát és kitartását ünnepelve hoztuk össze ezt a fantasztikus napot.”– mondta az esemény után Török Töce Tibor.

Közel 50 résztvevővel büszkén mondhatjuk, hogy ez egy igazi csúcs létszám volt! Mindannyiunk szívét megdobogtatta a közösség ereje és a jótevő szándék, amit itt együtt képviseltek kicsik és nagyok. Minden egyes lépés, minden egyes mosoly és minden pillanat, amit együtt töltöttünk, hozzájárult a kis Elizabett gyógyulásához, ahhoz, hogy egy kis élet jobbá váljon. Az összetartás és az emberiesség ereje fantasztikus volt, és büszkék vagyunk mindenkire!”– nyilatkozta portálunknak a tömegsport-aktivista „futógráfus”.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-12-01 10:07:09
Nagy izgalommal készülnek a keceli Flora Virágfesztivál és a kapcsolódó, immár 18. alkalommal megrendezésre kerülő Országos Fazekas Kiállítás szervezői a hétvégén tartandó nagyrendezvényre, hiszen három év alatt talán a biciklizésből is ki lehet esni. Azt remélik, a közönség is hasonló várakozással tekint a visszatérő, ma nyíló fesztiválra.
2023-11-30 15:30:52
Ismét közeleg december 6-a, Szent Miklós napja, ami egyben a Magyar Pálinka Napja, ünnepe is. Ebből az alkalomból a Magyar Pálinka Lovagrend immáron tizenhetedik alkalommal szervez ünnepséget, amelynek idén Kalocsa város ad helyet. Az eseményen Font Sándor országgyűlési képviselő, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke is részt vesz.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 04., 15:38
Az eset azért különösen kegyetlen, mert majdnem meghiúsította az első közös gyertyagyújtást. Még >>>
2023. 12. 04., 12:53

A Bagossy Brothers Company elhozta az idei tél egyik legszebb dalát!

A ‘Hull a Hó’ című szerzemény felidézi a régmúlt téli képét, amikor térdig érő hóban sétáltunk, a szánkók éjjel is siklottak a domboldalakon, a forralt bor és a fenyőillat sem hiányzott egyetlen családból sem. Még >>>
2023. 12. 04., 12:08
„Minél tovább hisz a gyermek a csodában, annál jobb” – Dr. Vekerdy Tamás szerint. Úgy gondolta, hogy a gyermek egyszer magától is rájön arra, hogy a Mikulás helyett a szülők, nagyszülők csempészik a cipőcskékbe az ajándékokat. Ennek ellenére a gyermekek szeretnek hinni a csodákban és erre szükségük is van. Még >>>
2023. 12. 04., 09:28
A negyedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2023. 12. 03., 14:15
Alig fél év alatt legalább 78 migráns szállítását hangolta össze. Még >>>
2023. 12. 03., 10:07
A harmadik nap feladványa a cikkben! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK