2024. 04. 23. kedd
Béla
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Hibátlan teljesítménnyel listavezető a Gézengúz szenior csapata – „Nem az eredmény, hanem a sport iránti, közös elkötelezettség motiválja a tagokat”

Hibátlan teljesítménnyel listavezető a Gézengúz szenior csapata – „Nem az eredmény, hanem a sport iránti, közös elkötelezettség motiválja a tagokat”
Illés György Cinó  |  2021. 01. 09., 10:30

A 2020/21-es Tolna megyei bajnokságban, a pandémia ellenére, eddig remekül helytállt a Gézengúz UKC szenior együttese. Lelkesen, felszabadultan versenyeznek, aminek titka a csapatszellemben, a mélyen gyökerező összetartásban, közösségben rejlik – világlik ki Szabó Balázs klubelnök munkatársunknak a csapat sikersorozata kapcsán adott nyilatkozatából. A tavalyi évadban debütálóként is bajnokesélyes csapat ugyanis jelenleg, három forduló után listavezető a tabellán.

Portálunk nemrégiben, a bajnokság tavalyi utolsó fordulója kapcsán foglalkozott már a Gézengúz öregfiúk tolnai sikersorozatával. Az ottani bajnokságnak épp ma, szombaton játsszák a következő fordulóját.

A reménykeltő eredmények kapcsán, a Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club elnöke, Szabó Balázs úgy nyilatkozott, hogy kedvező a csapat számára a Tolna megyei bajnokság lebonyolítási rendszere, mivel itt nem minden hétvégén vannak mérkőzéseik, hanem egy-másfél havonta tornarendszerben játszanak egy-egy versenynapon több mérkőzést.

Az első fordulót Kalocsán játszottuk, ott egy biztató játékkal álltunk elő. Eddig három forduló ment le, ami azt jelenti, hogy hat mérkőzést játszott minden csapat. A folyatásban is meg tudtuk őrizni ezt a magabiztos játékot, hatból hat alkalommal győztesként vonultak le a pályáról játékosaink”– nyilatkozta a klubelnök, hozzátéve: a bajnokságban összesen 14 vagy 16 mérkőzést kell majd minden csapatnak játszania, és bizakodó a folytatást illetően.

Jelen pillanatban 100%-os teljesítménnyel állunk a dobogó tetején. Hozzá kell tennem, hogy jóval kevesebb csapat van, mint az előző években, és talán egy kicsit a színvonal is alábbhagyott a Tolna megyei bajnokságban. De számunkra nem is ez volt a lényeg, amikor elkezdtük, hanem, hogy játsszunk!” – mondta Szabó Balázs, emlékeztetve arra is, hogy ősszel a Bács megyei másodosztályú bajnokság küzdelmei szintén elmaradtak, ahová pedig ugyancsak benevezett a csapat. Ezzel kapcsolatban a sportvezető reményét fejezte ki, hogy tavasszal ezeket a fordulókat is pótolni tudják.
Szabó a legénység lélektani felkészültségéről is beszélt, mondván:

„A CSAPATBAN EGYÉBKÉNT NAGYON JÓ A HANGULAT, NEM AZ EREDMÉNY, HANEM A SPORT IRÁNTI, KÖZÖS ELKÖTELEZETTSÉG MOTIVÁLJA A TAGOKAT.”

Sokan akár 15-20 évvel ezelőtt, középiskolás korunkban is együtt játszottunk. Vannak olyan játékosok is, akikkel akár már tíz éve megszakadt a kapcsolat, úgy a sportban, mint a magánéletben, de ezek a kapcsolatok most ez a szenior csapat által újrakovácsolódtak. Azt kell mondanom, nagyon jó közösség szerveződött újra.”
„JÓ A HANGULAT, TÉNYLEG JÓ”

– zárta helyzetértékelő nyilatkozatát Szabó Balázs.

A GÉZENGÚZOK KÖVETKEZŐ FORDULÓJÁRA MOST HÉTVÉGÉN, JANUÁR 9- ÉN SIMONTORNYÁN KERÜL MAJD SOR.

Szabó Balázs ziccerben, a Csurgói KK játékosaként (korábbi felvétel)Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK