2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Hibátlan teljesítménnyel listavezető a Gézengúz szenior csapata – „Nem az eredmény, hanem a sport iránti, közös elkötelezettség motiválja a tagokat”

Hibátlan teljesítménnyel listavezető a Gézengúz szenior csapata – „Nem az eredmény, hanem a sport iránti, közös elkötelezettség motiválja a tagokat”
Illés György Cinó  |  2021. 01. 09., 10:30

A 2020/21-es Tolna megyei bajnokságban, a pandémia ellenére, eddig remekül helytállt a Gézengúz UKC szenior együttese. Lelkesen, felszabadultan versenyeznek, aminek titka a csapatszellemben, a mélyen gyökerező összetartásban, közösségben rejlik – világlik ki Szabó Balázs klubelnök munkatársunknak a csapat sikersorozata kapcsán adott nyilatkozatából. A tavalyi évadban debütálóként is bajnokesélyes csapat ugyanis jelenleg, három forduló után listavezető a tabellán.

Portálunk nemrégiben, a bajnokság tavalyi utolsó fordulója kapcsán foglalkozott már a Gézengúz öregfiúk tolnai sikersorozatával. Az ottani bajnokságnak épp ma, szombaton játsszák a következő fordulóját.

A reménykeltő eredmények kapcsán, a Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club elnöke, Szabó Balázs úgy nyilatkozott, hogy kedvező a csapat számára a Tolna megyei bajnokság lebonyolítási rendszere, mivel itt nem minden hétvégén vannak mérkőzéseik, hanem egy-másfél havonta tornarendszerben játszanak egy-egy versenynapon több mérkőzést.

Az első fordulót Kalocsán játszottuk, ott egy biztató játékkal álltunk elő. Eddig három forduló ment le, ami azt jelenti, hogy hat mérkőzést játszott minden csapat. A folyatásban is meg tudtuk őrizni ezt a magabiztos játékot, hatból hat alkalommal győztesként vonultak le a pályáról játékosaink”– nyilatkozta a klubelnök, hozzátéve: a bajnokságban összesen 14 vagy 16 mérkőzést kell majd minden csapatnak játszania, és bizakodó a folytatást illetően.

Jelen pillanatban 100%-os teljesítménnyel állunk a dobogó tetején. Hozzá kell tennem, hogy jóval kevesebb csapat van, mint az előző években, és talán egy kicsit a színvonal is alábbhagyott a Tolna megyei bajnokságban. De számunkra nem is ez volt a lényeg, amikor elkezdtük, hanem, hogy játsszunk!” – mondta Szabó Balázs, emlékeztetve arra is, hogy ősszel a Bács megyei másodosztályú bajnokság küzdelmei szintén elmaradtak, ahová pedig ugyancsak benevezett a csapat. Ezzel kapcsolatban a sportvezető reményét fejezte ki, hogy tavasszal ezeket a fordulókat is pótolni tudják.
Szabó a legénység lélektani felkészültségéről is beszélt, mondván:

„A CSAPATBAN EGYÉBKÉNT NAGYON JÓ A HANGULAT, NEM AZ EREDMÉNY, HANEM A SPORT IRÁNTI, KÖZÖS ELKÖTELEZETTSÉG MOTIVÁLJA A TAGOKAT.”

Sokan akár 15-20 évvel ezelőtt, középiskolás korunkban is együtt játszottunk. Vannak olyan játékosok is, akikkel akár már tíz éve megszakadt a kapcsolat, úgy a sportban, mint a magánéletben, de ezek a kapcsolatok most ez a szenior csapat által újrakovácsolódtak. Azt kell mondanom, nagyon jó közösség szerveződött újra.”
„JÓ A HANGULAT, TÉNYLEG JÓ”

– zárta helyzetértékelő nyilatkozatát Szabó Balázs.

A GÉZENGÚZOK KÖVETKEZŐ FORDULÓJÁRA MOST HÉTVÉGÉN, JANUÁR 9- ÉN SIMONTORNYÁN KERÜL MAJD SOR.

Szabó Balázs ziccerben, a Csurgói KK játékosaként (korábbi felvétel)Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK