2023. 06. 09. péntek
Félix
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

X. Gézengúz Kézilabda Tábor – Egyre népszerűbb a sportág a fiatalok körében

X. Gézengúz Kézilabda Tábor – Egyre népszerűbb a sportág a fiatalok körében
Tamás Ferenc  |  2021. 08. 12., 11:53

Augusztus 9–13. között rendezi nyári, nem bentlakásos edzőtáborát a Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club Kalocsa, ahol idén több, mint félszáz fiatal jelentkezett a sportág alapjainak a megismerésére, a játék rejtelmeinek az elsajátítására. Ma már a klubról egyre szélesebb körben köztudott, hogy igen sokat tesz a kalocsai régióban a kézilabda sportág népszerűsítéséért és a fiatalok körében a játék megszerettetéséért.

Hírportálunk az edzőtábor harmadik napján látogatta meg a „felbolydult méhkast”, a Városi Sportcsarnok küzdőterén, ahol a délelőtt folyamán hangulatos köredzést vezényeltek a klub edzői a gyerekeknek. A tréninget, Szabó Balázs, a klub elnöke koordinálta, míg az egyes foglalkozási helyeken Deák Marianna, Romsics László, Szabadi Tamás, Tóth Károly, Simon János és Balogh Tamás testnevelő tanárok munkálkodtak.

A bemelegítő játékok után aztán csoportbontásban folytatódott az edzés, ahol az edzők bőségesen alkalmazták a dicséret pedagógiai értékét, de ha kellett, megállították a végrehajtást – javítva a hibákat – és hasznos instrukciókkal látták el a fiatalokat. Mindeközben próbálták rávezetni a fiatalokat a „kézilabdás végrehajtás” fortélyaira.

Nagy hangsúlyt fektettek a kézilabdás mozgáskoordináció minél alaposabb megismerésére, a lábak ugróerejének (robbanékonyság) javítására, az egyéni technika csiszolására. Minderre bőséges alapot adott a napi 2–3 edzés, ahol a foglalkozások során igazi barátságok is szövődtek, miközben a fiatalok megismerték egymást és szeretett játékukat.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)
A galéria megnyitásához kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 06. 07., 10:16
Szinte elkényezteti a kiskőrösi és környékbeli komolyzene kedvelőket az a koncertkínálat, ami az utóbbi időben elérhető a városban. Helyi kötődésű, világhírű pályát befutott művészek látogattak vissza több alkalommal is szülővárosukba, hogy virtuóz játékukkal elkápráztassák a műértő közönséget.
2023-06-06 19:52:00
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 09., 08:38
Megszaporodtak a kullancsok az egész országban, de különösen a városokban. Még >>>
2023. 06. 08., 16:37
A NOVOFER Alapítvány, a reál tárgyak magas szintű elsajátításának ösztönzése érdekében „TUDATOS EGÉSZSÉG” címmel idén is meghirdette a Gábor Dénes Ösztöndíj pályázatot a hazai és a határainkon túl élő, magyarul tudó középiskolások körében. Még >>>
2023. 06. 08., 11:29
- Miért jöttél? A boldogság Kék Madaráért, a műsorokért, a fellépő művészekért, a szórakozásért, a támogatásért, a beteg gyermekekért? Nem számít, jöttél! Tömegével jöttél, mosolyogva, csillogó szemmel, várakozó mosollyal, földöntúli boldogsággal a végén. Még >>>
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK