2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Fórum a vállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatásáról – A pályázatot szeptember 10-ig lehet benyújtani

Zsiga Ferenc  |  2018. 08. 11., 06:50

A Kalocsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya augusztus 7-én adott helyet annak a fórumnak, amelyen a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya munkatársai a mikró-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatásáról tartottak előadást, válaszoltak a felmerült kérdésekre. A nyári szabadságolások kellős közepén meglepően sokan gondolták úgy, hogy érdemes egy félnapot eltölteni azzal, hogy a szeptember 10-ig benyújtandó pályázat valamennyi feltételét, részletét megismerjék.

A Ba Zsuzsanna és Bugya Zita által megtartott prezentáció bevezetőjében elhangzott: talán a legfontosabb a határidő tartása, ugyanis a pályázatot a beruházás helye szerint illetékes kormányhivatal foglalkoztatási főosztályához szeptember 10-ig kell benyújtani. A Pénzügyminisztérium a 2018. és 2019. évi központi keretéből idén 6 milliárd Ft támogatási keretösszeggel hirdette meg pályázatát,

új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások vissza nem térítendő támogatása céljából.

A pályázók köre: gazdasági társaságok, vállalatok, szövetkezetek, egyéni vállalkozások, külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepei és kereskedelmi képviseletei.

Fontos szabály, hogy pályázni csak olyan beruházással lehet, amely esetében a pályázó a beruházást legkorábban a támogatási igény benyújtását követő napon kezdi meg, tehát a már folyamatban lévő beruházások kiesnek. Előírás, hogy a pályázónak legalább egy lezárt teljes üzleti évvel kell rendelkeznie,

és a már befejezett beruházást 3 évig folyamatosan fenn kell tartani és működtetni.

Előírás az is, hogy

legalább 2 fő teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára kell létesíteni új munkahelyet.

A pályázónak azt is vállalni kell, hogy támogatás felhasználása során a közbeszerzésre vonatkozó jogszabályokat és az ebből adódó kötelezettségeket betartja.

Mint elhangzott: nem vehet rész a pályázaton az a vállalkozás, amelyik a korábbi években igénybevett munkahelyteremtő támogatásból adódó kötelezettségét megszegve még nem számolt el, vagy lejárt határidejű visszafizetési kötelezettsége van. Kivéve, ha számára fizetési halasztást vagy részletfizetést engedélyeztek.

Az előadók rámutattak arra is, hogy az elszámolható költségek behatároltak, új műszaki berendezések, gépek, egyéb berendezések, felszerelések, valamint az immateriális javak közül a találmány, a szabadalom, a licenc és a know-how beszerzésével kapcsolatos költségek érvényesíthetők.

Új épület, épületrész építésének költségei elszámolhatók, valamint ingatlanvásárlás is támogatható.

A támogatás mértéke nem regisztrált álláskereső esetén,

új munkahelyenként alaptámogatásként legfeljebb 1 millió 500 ezer forint, ami a hátrányos kistérségekben új munkahelyenként 400 ezer forinttal kiegészül.

Amennyiben a vállalkozás a beruházás befejezését követően a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya nyilvántartásában lévő kiközvetített olyan álláskereső foglalkoztatására vállalkozik, aki a foglalkoztatást megelőző 12 hónapban kizárólag közfoglalkoztatási jogviszony keretében volt foglalkoztatva, új munkahelyenként 1 millió 500 ezer forint plusz támogatás adható.

A regionális beruházási támogatás mértéke legfeljebb 120 millió forint, ami a kedvezményezett, azaz a kecskeméti járáson kívüli járások településein megvalósuló beruházásoknál legfeljebb 240 millió forintra emelkedhet.

Az előadók arra is felhívták a figyelmet, hogy a pályázatokat a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályához 2018. szeptember 10-ig, könyvelt postai küldeményként lehet benyújtani. A pályázatról bővebben a Kormany.hu oldalon találhat információ.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK