2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Fórum a vállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatásáról – A pályázatot szeptember 10-ig lehet benyújtani

Zsiga Ferenc  |  2018. 08. 11., 06:50

A Kalocsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya augusztus 7-én adott helyet annak a fórumnak, amelyen a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya munkatársai a mikró-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatásáról tartottak előadást, válaszoltak a felmerült kérdésekre. A nyári szabadságolások kellős közepén meglepően sokan gondolták úgy, hogy érdemes egy félnapot eltölteni azzal, hogy a szeptember 10-ig benyújtandó pályázat valamennyi feltételét, részletét megismerjék.

A Ba Zsuzsanna és Bugya Zita által megtartott prezentáció bevezetőjében elhangzott: talán a legfontosabb a határidő tartása, ugyanis a pályázatot a beruházás helye szerint illetékes kormányhivatal foglalkoztatási főosztályához szeptember 10-ig kell benyújtani. A Pénzügyminisztérium a 2018. és 2019. évi központi keretéből idén 6 milliárd Ft támogatási keretösszeggel hirdette meg pályázatát,

új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások vissza nem térítendő támogatása céljából.

A pályázók köre: gazdasági társaságok, vállalatok, szövetkezetek, egyéni vállalkozások, külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepei és kereskedelmi képviseletei.

Fontos szabály, hogy pályázni csak olyan beruházással lehet, amely esetében a pályázó a beruházást legkorábban a támogatási igény benyújtását követő napon kezdi meg, tehát a már folyamatban lévő beruházások kiesnek. Előírás, hogy a pályázónak legalább egy lezárt teljes üzleti évvel kell rendelkeznie,

és a már befejezett beruházást 3 évig folyamatosan fenn kell tartani és működtetni.

Előírás az is, hogy

legalább 2 fő teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára kell létesíteni új munkahelyet.

A pályázónak azt is vállalni kell, hogy támogatás felhasználása során a közbeszerzésre vonatkozó jogszabályokat és az ebből adódó kötelezettségeket betartja.

Mint elhangzott: nem vehet rész a pályázaton az a vállalkozás, amelyik a korábbi években igénybevett munkahelyteremtő támogatásból adódó kötelezettségét megszegve még nem számolt el, vagy lejárt határidejű visszafizetési kötelezettsége van. Kivéve, ha számára fizetési halasztást vagy részletfizetést engedélyeztek.

Az előadók rámutattak arra is, hogy az elszámolható költségek behatároltak, új műszaki berendezések, gépek, egyéb berendezések, felszerelések, valamint az immateriális javak közül a találmány, a szabadalom, a licenc és a know-how beszerzésével kapcsolatos költségek érvényesíthetők.

Új épület, épületrész építésének költségei elszámolhatók, valamint ingatlanvásárlás is támogatható.

A támogatás mértéke nem regisztrált álláskereső esetén,

új munkahelyenként alaptámogatásként legfeljebb 1 millió 500 ezer forint, ami a hátrányos kistérségekben új munkahelyenként 400 ezer forinttal kiegészül.

Amennyiben a vállalkozás a beruházás befejezését követően a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya nyilvántartásában lévő kiközvetített olyan álláskereső foglalkoztatására vállalkozik, aki a foglalkoztatást megelőző 12 hónapban kizárólag közfoglalkoztatási jogviszony keretében volt foglalkoztatva, új munkahelyenként 1 millió 500 ezer forint plusz támogatás adható.

A regionális beruházási támogatás mértéke legfeljebb 120 millió forint, ami a kedvezményezett, azaz a kecskeméti járáson kívüli járások településein megvalósuló beruházásoknál legfeljebb 240 millió forintra emelkedhet.

Az előadók arra is felhívták a figyelmet, hogy a pályázatokat a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályához 2018. szeptember 10-ig, könyvelt postai küldeményként lehet benyújtani. A pályázatról bővebben a Kormany.hu oldalon találhat információ.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-24 13:19:32
Ebben a történetben már az is szép, hogy az utolsó fordulóra is maradt még esélyünk a bennmaradásra.
2024-05-22 10:42:00
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 28., 17:00
A gyanúsítottnál tartott kutatás alkalmával tetemes készpénzre, arany ékszerekre, zálogjegyekre akadtak a rendőrök. Még >>>
2024. 05. 27., 07:50
A baleset következtében a jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK