2023. 02. 06. hétfő
Dóra, Dorottya
: 389 Ft   : 362 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Igazgatási szünet! – December 22-étől a Kormányhivatal és a Polgármesteri Hivatal is bezár, de az utóbbi két napon ügyeletet tart

Igazgatási szünet! – December 22-étől a Kormányhivatal és a Polgármesteri Hivatal is bezár, de az utóbbi két napon ügyeletet tart
Illés György Cinó  |  2022. 12. 05., 14:43

A múlt heti képviselő-testületi ülésen döntöttek arról, hogy a Polgármesteri Hivatalban téli szünetet rendeljenek el. A Kormányhivatalra vonatkozóan már korábban, központilag elrendelték a téli pihenőt, annak idejéhez igazították a Városháza téli szünetét is.

A kormányzati igazgatási szünetre alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról, illetve a kormányzati igazgatásról szóló jogszabályi rendelkezések alapján

2022. DECEMBER 22. NAPJÁTÓL 2023. JANUÁR 6. NAPJÁIG KORMÁNYZATI IGAZGATÁSI SZÜNETET RENDELTEK EL

a törvényben meghatározott külképviseletek kivételével – valamennyi, a Kit. 2. (1) bekezdése szerinti kormányzati igazgatási szervre.

A KORMÁNYZATI IGAZGATÁSI SZERV – KALOCSÁN A KALOCSA JÁRÁSI KORMÁNYHIVATAL – AZ IGAZGATÁSI SZÜNET IDŐTARTAMA ALATT A FELADATAIT NEM LÁTJA EL, ÉS AZ ÜGYFÉLFOGADÁS NEM MŰKÖDIK.

A közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény szerint „a képviselő-testület - a Kormány ajánlásának figyelembevételével - a rendes szabadság kiadására igazgatási szünetet rendelhet el.
Az ilyen módon kiadott rendes szabadság nem haladhatja meg a köztisztviselő adott évre megállapított alapszabadságának a háromötödét, ami köztisztviselők esetében 15 napot, ügykezelőknél 12 napot jelent.

Az igazgatási szünet időtartama nyáron öt egybefüggő naptári hét, amely augusztus 20-át közvetlenül követő vasárnapig tart, télen két egybefüggő naptári hét, amely január l-jét közvetlenül követő vasárnapig tart.

Ismeretes: a Kalocsai Polgármesteri Hivatal a Kalocsai Járási Hivatallal közös épületben működik. A Járási Hivatal tisztviselőire a Kormányzati Igazgatási Törvény kötelező jelleggel előírja a téli igazgatási szünetet, tehát

A JÁRÁSI HIVATAL AZ IGAZGATÁSI SZÜNET IDEJE ALATT DECEMBER 22-ÉTŐL JANUÁR 6-ÁIG ZÁRVA TART, ÜGYFÉLFOGADÁS SEM LESZ.

Miután az előző képviselő-testületi ülésen költségtakarékossági intézkedésekről döntött, és a két hivatalt magába foglaló épületben a kérdéses időszak alatt a gázfűtés mellőzésével jelentős megtakarítást érhető el, ezért indokolt a Polgármesteri Hivatal munka- és ügyfélfogadási rendjét a Járási Hivatalhoz igazítani.

AZ IGAZGATÁSI SZÜNETBEN A POLGÁRMESTERI HIVATAL ZÁRVA TART, A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGÁS SZÜNETEL, DE AZ ESETLEGES ANYAKÖNYVI, SZOCIÁLIS ILLETVE EGYÉB SÜRGŐS ESEMÉNYEK TÁRGYÁBAN KÉT NAPON ÜGYELETET BIZTOSÍTANAK.

Konkrétan két nap délelőttjén, december 28-án és január 4-én tartanak majd ügyeletet a lakossági ügyfélszolgálaton, reggel 8-tól 12 óráig. Az igazgatási szünet 2022. december 22. napjától 2023. január 6. napjáig, tehát 11 munkanapon át tart.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023. 02. 01., 13:13
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>
2023. 02. 05., 15:41
A kiskunhalasi rendőrök két hónap alatt négyszer is elfogtak egy 26 éves férfit, amint eltiltás hatálya alatt vezetett, most kezdeményezik a letartóztatását. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK