2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Indul a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázat – hallgatóknak, leendő hallgatóknak 2017. november 7-ig lehet jelentkezni

Zsiga Ferenc  |  2017. 11. 02., 14:46

A járás szinte valamennyi települése indul a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati ösztöndíj pályázaton, hogy a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiataljaik felsőfokú tanulmányait a saját erő mellett a megyei önkormányzat és az Emberi Erőforrás Minisztériuma által kezelt állami alap is támogassa. Kalocsa és a járás további két városa a Bursa Hungaricanak kezdete óta részese, de a többi település önkormányzati hivatalának is nagy gyakorlata van a pályázat kezelésében. Az önkormányzatok október 2-ig csatlakozhattak a pályázathoz, az erre vonatkozó képviselő testületi döntések már jóval korábban megszülettek. A települések többsége már hetekkel ezelőtt kiírta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a felsőoktatási hallgatók számára a 2018. és a 2017/2018. tanév második és a 2018/2019. tanév első félévére, valamint a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára. Jelentkezni november 7-éig lehet.

A már nappali hallgatói jogviszonyban állók és a középiskolában jövőre végző, felsőoktatási nappali képzésre felvételiző diákok tehát november 7-ig nyújthatják be pályázatukat. A felsőoktatási intézményekben járóknak az „A”, a felvételi előtt állóknak a „B” típusú pályázati kiírási lapot kell kitölteniük, amelyhez a szükséges mellékleteket is csatolni kell.

A program keretében olyan szociálisan hátrányos helyzetű felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek, felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében)teljes idejű (nappali tagozatos) képzésben vesznek részt.

Mint megtudtuk, Kalocsának tavaly közel 70  Bursa Hungarica ösztöndíjban részesülő hallgatója volt, november 2-ig mintegy 20 fő nyújtotta be igényét a Lakossági Ügyfélszolgálati Irodában.

 

A többszintű támogatási rendszer pénzügyi fedezetéül három forrás szolgál: a települési önkormányzati, a megyei (fővárosi) önkormányzati, valamint – az Emberi Erőforrások Minisztériuma finanszírozásával – a felsőoktatási intézményi költségvetésben megjelenő elkülönített forrás. Évente több mint 22 000 pályázó részesül támogatásban, ez országosan éves szinten 2 milliárd forint ösztöndíjként történő folyósítását jelenti.

A csatlakozott településekről és a pályázat részleteiről további információhoz erre a linkre kattintva lehet jutni. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:31:59
Lovasoktatás tudásszintnek megfelelően, jól képzett lovakon, szakképzett oktatókkal! A lóápolás, lovas alapismeretek elsajátítása mellett szabadtéri és benti játékok, éjszakai túra, kincskeresés, kézműveskedés és számháború is várja a résztvevőket!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK