2024. 04. 23. kedd
Béla
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Indul a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázat – hallgatóknak, leendő hallgatóknak 2017. november 7-ig lehet jelentkezni

Zsiga Ferenc  |  2017. 11. 02., 14:46

A járás szinte valamennyi települése indul a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati ösztöndíj pályázaton, hogy a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiataljaik felsőfokú tanulmányait a saját erő mellett a megyei önkormányzat és az Emberi Erőforrás Minisztériuma által kezelt állami alap is támogassa. Kalocsa és a járás további két városa a Bursa Hungaricanak kezdete óta részese, de a többi település önkormányzati hivatalának is nagy gyakorlata van a pályázat kezelésében. Az önkormányzatok október 2-ig csatlakozhattak a pályázathoz, az erre vonatkozó képviselő testületi döntések már jóval korábban megszülettek. A települések többsége már hetekkel ezelőtt kiírta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a felsőoktatási hallgatók számára a 2018. és a 2017/2018. tanév második és a 2018/2019. tanév első félévére, valamint a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára. Jelentkezni november 7-éig lehet.

A már nappali hallgatói jogviszonyban állók és a középiskolában jövőre végző, felsőoktatási nappali képzésre felvételiző diákok tehát november 7-ig nyújthatják be pályázatukat. A felsőoktatási intézményekben járóknak az „A”, a felvételi előtt állóknak a „B” típusú pályázati kiírási lapot kell kitölteniük, amelyhez a szükséges mellékleteket is csatolni kell.

A program keretében olyan szociálisan hátrányos helyzetű felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek, felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében)teljes idejű (nappali tagozatos) képzésben vesznek részt.

Mint megtudtuk, Kalocsának tavaly közel 70  Bursa Hungarica ösztöndíjban részesülő hallgatója volt, november 2-ig mintegy 20 fő nyújtotta be igényét a Lakossági Ügyfélszolgálati Irodában.

 

A többszintű támogatási rendszer pénzügyi fedezetéül három forrás szolgál: a települési önkormányzati, a megyei (fővárosi) önkormányzati, valamint – az Emberi Erőforrások Minisztériuma finanszírozásával – a felsőoktatási intézményi költségvetésben megjelenő elkülönített forrás. Évente több mint 22 000 pályázó részesül támogatásban, ez országosan éves szinten 2 milliárd forint ösztöndíjként történő folyósítását jelenti.

A csatlakozott településekről és a pályázat részleteiről további információhoz erre a linkre kattintva lehet jutni. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK