2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Indul a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázat – hallgatóknak, leendő hallgatóknak 2017. november 7-ig lehet jelentkezni

Zsiga Ferenc  |  2017. 11. 02., 14:46

A járás szinte valamennyi települése indul a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati ösztöndíj pályázaton, hogy a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiataljaik felsőfokú tanulmányait a saját erő mellett a megyei önkormányzat és az Emberi Erőforrás Minisztériuma által kezelt állami alap is támogassa. Kalocsa és a járás további két városa a Bursa Hungaricanak kezdete óta részese, de a többi település önkormányzati hivatalának is nagy gyakorlata van a pályázat kezelésében. Az önkormányzatok október 2-ig csatlakozhattak a pályázathoz, az erre vonatkozó képviselő testületi döntések már jóval korábban megszülettek. A települések többsége már hetekkel ezelőtt kiírta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a felsőoktatási hallgatók számára a 2018. és a 2017/2018. tanév második és a 2018/2019. tanév első félévére, valamint a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára. Jelentkezni november 7-éig lehet.

A már nappali hallgatói jogviszonyban állók és a középiskolában jövőre végző, felsőoktatási nappali képzésre felvételiző diákok tehát november 7-ig nyújthatják be pályázatukat. A felsőoktatási intézményekben járóknak az „A”, a felvételi előtt állóknak a „B” típusú pályázati kiírási lapot kell kitölteniük, amelyhez a szükséges mellékleteket is csatolni kell.

A program keretében olyan szociálisan hátrányos helyzetű felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek, felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében)teljes idejű (nappali tagozatos) képzésben vesznek részt.

Mint megtudtuk, Kalocsának tavaly közel 70  Bursa Hungarica ösztöndíjban részesülő hallgatója volt, november 2-ig mintegy 20 fő nyújtotta be igényét a Lakossági Ügyfélszolgálati Irodában.

 

A többszintű támogatási rendszer pénzügyi fedezetéül három forrás szolgál: a települési önkormányzati, a megyei (fővárosi) önkormányzati, valamint – az Emberi Erőforrások Minisztériuma finanszírozásával – a felsőoktatási intézményi költségvetésben megjelenő elkülönített forrás. Évente több mint 22 000 pályázó részesül támogatásban, ez országosan éves szinten 2 milliárd forint ösztöndíjként történő folyósítását jelenti.

A csatlakozott településekről és a pályázat részleteiről további információhoz erre a linkre kattintva lehet jutni. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés