2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Lassan egy éve, hogy megjelent a legnagyobb informatikai pályázat – Még nem maradt le róla!

2017. 11. 14., 20:41

Közel egy éve jelent meg a KKV szektor informatikai beruházásait támogató „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások” GINOP 3.2.2-8.2.4-16 pályázat.

A pályázók 2017. március 8-tól tudják leadni igényeiket a GINOP 3.2.2 közel 48,2 milliárd forintos büdzséjére.

2017. november közepéig 1010 darab és közel 22,3 milliárd forintnyi pályázati igény érkezett be a kiíró hatósághoz, azaz eddig nem egészen a felére küldtek be pályázatokat.

Ez azt is jelenti, hogy senki sincs még lemaradva, hiszen a pályázat – a tervek szerint – 2019. december 31-ig, vagy a keret kimerüléséig nyitva lesz!

Hajrá! Még közel 25,9 milliárd forintnyi pályázat keresi gazdáját!

A kép illusztráció!

Kik indulhatnak a GINOP 3.2.2 pályázaton?

A pályázaton a KKV szektor (kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság vagy egyéni vállalkozó) indulhat, akik kevésbé fejlett régióban (vagyis Budapest és Pest-megye kizárva) székhellyel, fiókteleppel vagy telephellyel rendelkeznek, és ott legalább egy fő állandó foglalkoztatottat alkalmaznak vagy alkalmazni fognak legkésőbb a projekt befejezéséig. Éves átlagos statisztikai állományi létszámuk az utolsó lezárt teljes üzleti évben minimum 2 fő volt, és nem agrártermelők vagy nem a halászati szektorban működnek.

Mire lehet pályázni GINOP 3.2.2 pályázaton?

Alapvetően vállalatirányítási rendszerek (szakszóval ERP) szoftver és a hozzá tartozó hardver (számítógép, notebook, nyomtató, tablet, rádiótelefon) vásárlására.
Vagyis: Vállalati folyamatmenedzsment, elektronikus kereskedelmi rendszerek és mobil technikák bevezetéséhez és működtetéséhez szükséges infokommunikációs eszközök beszerzésére.

Mi az a vállalatirányítási rendszer, amit a GINOP 3.2.2 támogat?

A pontos megfogalmazás: vállalatirányítási (corporate governance) információs rendszer – a szakirodalomban egyre inkább ERP-ként emlegetett információs rendszer – a vállalat környezetére, belső működésére és a vállalat-környezet tranzakcióira vonatkozó információk koordinált és folyamatos beszerzését, feldolgozását, tárolását és szolgáltatását végző személyek, tevékenységek, valamint a funkciók ellátását lehetővé tevő hardver- és szoftvereszközök összessége.

Mekkora összegű támogatást kaphat?

A támogatás két részből tevődik össze: vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatás.
A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 40%-a, a visszatérítendő támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 50%-a. A projekt megvalósításához Önnek összesen 10% önerőre lesz szüksége. Ez a támogatásintenzitás csak abban az esetben érhető el, ha az Ön cége digitálisan felkészült vállalkozás minősítést kapott.

Az elnyerhető támogatás három paramétertől fog függeni:

- mekkora volt az Ön cégének 2016. évi nettó árbevétele?
- mennyi alkalmazottja volt az Ön cégének a 2016. évben?
- mit szeretne bevezetni (hány modult) a pályázat során?

E három paraméter függvényében a pályázatban lévő Excel táblázat (MTÖK) számolja ki és mondja meg Önnek, hogy mekkora pályázatot adhat be.

Az elnyerhető támogatások mértéke a következő lesz (tervezet):

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege:
‚On premise' célterület: minimum 1 millió Ft, maximum 16 millió Ft
‚Felhő' célterület: minimum 1 millió Ft, maximum 8 millió Ft
Együttes (hibrid pályázat) esetén: 1 millió Ft, maximum 24 millió Ft

Az igényelhető visszatérítendő támogatás összege:
‚On premise' célterület: minimum 1,25 millió Ft, maximum 25 millió Ft
‚Felhő' célterület: 12,5 millió Ft (‚Felhő' célterület)

Együttes megoldás (hibrid pályázat, amikor felhő és helyben telepített rendszer is bevezetésre kerül) esetén: összesen maximum 37,5 millió Ft lehet, vagyis közel 60 millió forintos pályázatot adhat be.

További részletekért keresse a GINOP 3.2.2. pályázat minősített beszállító oldalát!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:31:59
Lovasoktatás tudásszintnek megfelelően, jól képzett lovakon, szakképzett oktatókkal! A lóápolás, lovas alapismeretek elsajátítása mellett szabadtéri és benti játékok, éjszakai túra, kincskeresés, kézműveskedés és számháború is várja a résztvevőket!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK