2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Modernizálja vállalkozását! – Pályázati program kkv-knek a digitális korszakváltásért

Helyszín: Kalocsai Polgármesteri Hivatal, Díszerem
Dátum: 2016. november 24., csütörtök 09:00

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kormányzati támogatással hívta életre a „Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan!” című, infokommunikációs szemléletformáló és kompetenciafejlesztő programot, amely eddig több mint 4800 vidéki mikro-, kis- és középvállalkozás számára nyújtott segítséget informatikai fejlődésük előmozdításában. Ezek a vállalkozások már felismerték, hogy az informatikai eszközök és szolgáltatások használata hozzásegíti őket bevételeik növeléséhez, kiadásaik optimalizálásához és hatékonyságuk fokozásához. Kalocsán a program keretében a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tart konferenciával és informatikai kiállítással egybekötött információs napot november 24-én.

A mai digitalizációs fejlődés óriási, nem egyszerű feladat lépést tartani a változásokkal. A cégvezetők szakértő segítség nélkül gyakran érzik úgy, hogy elvesznek a lehetőségek tengerében. Ez az oka annak, hogy a digitális eszközök adta lehetőségeket csak korlátozottan használják, viszont emiatt jelentős lemaradásban vannak európai uniós versenytársaikhoz képest.

Az idén tavasszal indult Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt e versenyhátrány leküzdéséhez nyújt hathatós segítséget.

Országosan 29 infokommunikációs tanácsadó áll rendelkezésre, akik többéves szakmai tapasztalattal felvértezve felmérik a vállalkozások digitális helyzetét, megvizsgálják informatikai felkészültségüket, majd

javaslatot tesznek a cégnél megvalósítandó fejlesztésekre. Mindezt a program keretében teljesen ingyen!

A vállalkozások a részvételt követően a „Digitálisan Felkészült Vállalkozás” minősítést is megkapják, amelynek birtokában plusz 5% vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatok esetében.

A közelmúltban csatlakozott a programhoz Dr. Nagy László nyíregyházi vállalkozó is, aki fiaival közösen vezeti cégét.
– Kisvállalkozásként nekünk multinacionális ügyfélkörünk van, így elvárás felénk, hogy fejlett technikákat, technológiákat alkalmazzunk, működésünk során lépést tartsunk az informatikai fejlesztésekkel. A Modern Vállalkozások Programja erre kiváló lehetőséget nyújt, az IKT tanácsadó ingyenes segítségnyújtását, a digitális auditot a projekt keretében nagyon hasznosnak gondolom. Fiaim az Y generáció tagjai, akiknek a felhőszolgáltatások, a virtuális szerverek ismerete magától értetődő. Rajtuk keresztül én is megtanultam, hogy érdemes nyitottnak lennem és fejlődnöm kell, különben cégem lemarad. A sikeres jövő a folyamatos fejlődésben rejlik – mondta Dr. Nagy László

Koleszár Péter, a projekt szakmai vezető helyettese elmondta, hogy eddig főként üzleti internetelőfizetések, valamint az egész vállalkozás működésére kiható ügyfélkapcsolati (CRM) rendszerek, illetve vállalatirányítási (ERP) modulok iránt érdeklődtek a legtöbben, de a mostanában sokat emlegetett, bárhonnan elérhető, felhőalapú szolgáltatásokkal kapcsolatban is tájékozódhattak a kis és középvállalkozások.

A Program Információs Napját Kalocsán november 24-én, csütörtökön a Polgármesteri Hivatal Dísztermében tartják délelőtt 9 órától.

A rendezvény díjmenetes, azonban regisztrációhoz kötött. Jelentkezni, illetve a részletes programot megtekinteni ide kattintva lehet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 28., 08:54
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>
2024. 02. 28., 09:22
Az áldozatsegítés területén nyújtott kimagasló teljesítményért részesült Victima Protector díjban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK