2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

TeSzedd! – A kalocsai börtön fogvatartottjai is csatlakoztak

Illés György Cinó  |  2016. 04. 29., 16:09

A TeSzedd mozgalom keretében iskolák, civilek, magánszemélyek fognak össze, hogy tegyék szemétmentessé közterületeinket. Idén a Kalocsai Fegyház és Börtön fogvatartottjaiból alakult különítmény is csatlakozott a kezdeményezéshez, akik számára ez egyben „jóvátételi munka”, a benne való részvétel pedig jutalom.

Már évek óta bekapcsolódnak a TeSzedd országos mozgalomba a Kalocsai Börtön és Fegyház fogvatartottjai, pontosabban azok, akik önként jelentkeznek rá, és ki is érdemlik.

Idén Kalocsa Város Sport- és Szabadidőközpontjában, a lelátók alatt és azok környékén, körben a kerítés mentén, a pályák közti területeken mindenütt végigjárták a sporttelepet, és nagy zsákokba gyűjtötték a szétszórt szemetet. Való igaz, szerencsére már a munka kezdetén sem volt belőle sok, de ekkora felületről azért mégis szépen telegettek a zsákok, és a munka végére egy fecni sem maradt utánuk.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Az akció hátteréről, a csatlakozásuk történetéről Cselik Beatrix címzetes bv. százados, sajtóreferens tájékoztatta a sajtó képviselőit a helyszínen.

– A Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola regisztrált a TeSzedd mozgalom oldalán, és mindenki előtt nyitott szemétgyűjtő akciót hirdettek. Így mi is az iskola kezdeményezéséhez csatlakozva veszünk részt az akcióban, amelyben biztonsági okokból mindössze hat fő vehet részt. Így nagy kiváltság, egyfajta jutalom ez, hiszen mindenki szeretne egy kicsit kimozdulni a falak közül, „szabad levegőt szívni” – mondta a sajtóreferens.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Dr. Tanács Eszter Tímea, a Kalocsai Fegyház és Börtön parancsnoka támogatja a jóvátételi munkák lehetőségét, főleg az előnyös lélektani következmények miatt. Többnyire a közeli szabadulásúak, „átmenetisek” kapnak lehetőséget, hogy részt vegyenek az ilyen munkákban, amelyek lehetőséget nyújtanak nekik arra, hogy a társadalom számára hasznos, önkéntes munkával valamelyest jóvátegyék az általuk elkövetett cselekményeket. De főleg az önbecsülésük építésében van fontos szerepük ezeknek az önkéntes akcióknak – derült ki a tájékoztatásból.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK