2022. 11. 30. szerda
András, Andor
: 408 Ft   : 394 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

TeSzedd! – A kalocsai börtön fogvatartottjai is csatlakoztak

Illés György Cinó  |  2016. 04. 29., 16:09

A TeSzedd mozgalom keretében iskolák, civilek, magánszemélyek fognak össze, hogy tegyék szemétmentessé közterületeinket. Idén a Kalocsai Fegyház és Börtön fogvatartottjaiból alakult különítmény is csatlakozott a kezdeményezéshez, akik számára ez egyben „jóvátételi munka”, a benne való részvétel pedig jutalom.

Már évek óta bekapcsolódnak a TeSzedd országos mozgalomba a Kalocsai Börtön és Fegyház fogvatartottjai, pontosabban azok, akik önként jelentkeznek rá, és ki is érdemlik.

Idén Kalocsa Város Sport- és Szabadidőközpontjában, a lelátók alatt és azok környékén, körben a kerítés mentén, a pályák közti területeken mindenütt végigjárták a sporttelepet, és nagy zsákokba gyűjtötték a szétszórt szemetet. Való igaz, szerencsére már a munka kezdetén sem volt belőle sok, de ekkora felületről azért mégis szépen telegettek a zsákok, és a munka végére egy fecni sem maradt utánuk.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Az akció hátteréről, a csatlakozásuk történetéről Cselik Beatrix címzetes bv. százados, sajtóreferens tájékoztatta a sajtó képviselőit a helyszínen.

– A Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola regisztrált a TeSzedd mozgalom oldalán, és mindenki előtt nyitott szemétgyűjtő akciót hirdettek. Így mi is az iskola kezdeményezéséhez csatlakozva veszünk részt az akcióban, amelyben biztonsági okokból mindössze hat fő vehet részt. Így nagy kiváltság, egyfajta jutalom ez, hiszen mindenki szeretne egy kicsit kimozdulni a falak közül, „szabad levegőt szívni” – mondta a sajtóreferens.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Dr. Tanács Eszter Tímea, a Kalocsai Fegyház és Börtön parancsnoka támogatja a jóvátételi munkák lehetőségét, főleg az előnyös lélektani következmények miatt. Többnyire a közeli szabadulásúak, „átmenetisek” kapnak lehetőséget, hogy részt vegyenek az ilyen munkákban, amelyek lehetőséget nyújtanak nekik arra, hogy a társadalom számára hasznos, önkéntes munkával valamelyest jóvátegyék az általuk elkövetett cselekményeket. De főleg az önbecsülésük építésében van fontos szerepük ezeknek az önkéntes akcióknak – derült ki a tájékoztatásból.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 30., 14:07
A pótösszeírás lezárultával véget ért a 2022-es népszámlálás, a határidőig 4,6 millió lakás- és 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be, a becsült népesség 96 százaléka nyilatkozott az adatgyűjtésnél. Még >>>
2022. 11. 30., 12:22
A nagy sikerű kihelyezett osztályfőnöki órán a fiatalok kipróbálhatták a terhességi szimulációs mellényt és az öregségi szimulációs szettet, mely az empátiás készségek fejlesztésére hat. Még >>>
2022. 11. 30., 10:43
A rendőrök a látogatóknak tartottak tájékoztatót a felvételi eljárásról és a várható szolgálati feladatokról. Még >>>
2022. 11. 30., 09:37
A gyanúsított a sértettől élelmiszert és aprópénzt vett el, majd a bozótvágó késsel több helyen megsebesítette. Még >>>
2022. 11. 30., 09:25
Nagy szeretettel várnak mindenkit vasárnaponként Solton, a Béke téri Adventi gyertyagyújtásra, az azt követő fáklyás felvonulásra és az ünnepre hangoló kísérő programokra. Még >>>
2022. 11. 29., 09:13
A Merriam-Webster az év szavát az online felületén végzett keresések alapján választja ki, miután kizárta a versenyből a minden évben gyakran keresett, örökzöld szavakat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK