2024. 03. 05. kedd
Adorján, Adrián
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Új kisbusszal gyarapodott a csengődi tanyagondnoki szolgálat

Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 27., 15:01

Mondhatni a legjobbkor, éppen az időskorúak védőoltásra szállításának idején, március 3-án állhatott szolgálatba a csengődi önkormányzat új, Ford típusú, 9 személyes kisbusza. A Magyar Falu Program pályázatán nyert, közel 15,6 millió forintból vásárolt, a tanyagondnoki szolgálatnak átadott jármű első, második, de még a harmadik útja is a kalocsai oltópontra vezetett, ahová a külterületen élő időskorúakat több fordulóban szállították az első védőoltásra felvételére.

Pivarcsi Csaba polgármester arról tájékoztatta lapunkat: az önkormányzatnak sikeres pályázat eredményeként nyílt lehetősége a régi, sokat futott, elavult tanyagondnoki busz cseréjére, hogy egy új járművel segítsék a külterületen élő lakosság kiszolgálását, az idősek gondozását, utazás közbeni komfortérzetét.A kilencszemélyes kisbusz március 3-án érkezett Csengődre. A tanyagondnoki szolgálatnak történő átadásakor jelen volt Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője, aki úgy fogalmazott: „Jó egészséget és örömteli, balesetmentes használatot kívánok a buszhoz, örülök, hogy a csengődiek ismét tudtak egy nagyot lépni!”


A polgármester hozzátette: Csengőd 2100 lelket számláló település, a lakosság egy jelentős, a falusi CSOK-nak köszönhetően újabban csökkenő része tanyán él. A nagy földrajzi távolságok miatt két tanyagondnoki körzetre, két tanyagondnoki szolgálatra osztották a területet. Nem ritka, amikor a szolgálat munkatársai egy-egy időskorú segítése, ellátása érdekében akár 8 kilométert is megtesznek, hogy egyik tanyától a másikhoz érjenek. Azonban más okból is örömteli esemény az új tanyabusz munkába állása, mert a jármű az időskorúak ellátása mellett egyéb közösségi célokat is szolgál. Például az iskoláskorúakat a pandémia után ezzel szállítják úszásoktatásra, Kiskőrösre- mondta a polgármester.

Pivarcsi Csaba azt is megosztotta velünk, hogy a kisbusz első útjai a kalocsai oltópontra vezetnek, hogy először 30 csengődi, majd további 65 év feletti lakosok vehessék fel a koronavírus elleni védőoltást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 13:21
Magyarország elkötelezett a zöld energia mellett, ezért a megújulók mellett a nukleáris energia használatra épít. Az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre. Minderről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt Pakson miután a Paksi Atomerőműben járt, ahol a 4-es blokk karbantartása folyik éppen, majd az új blokkok építési területét tekintette meg, ahol Jákli Gergely elnök-vezérigazgató tájékoztatta a projekt aktualitásairól. (x)
2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK