2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Új kisbusszal gyarapodott a csengődi tanyagondnoki szolgálat

Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 27., 15:01

Mondhatni a legjobbkor, éppen az időskorúak védőoltásra szállításának idején, március 3-án állhatott szolgálatba a csengődi önkormányzat új, Ford típusú, 9 személyes kisbusza. A Magyar Falu Program pályázatán nyert, közel 15,6 millió forintból vásárolt, a tanyagondnoki szolgálatnak átadott jármű első, második, de még a harmadik útja is a kalocsai oltópontra vezetett, ahová a külterületen élő időskorúakat több fordulóban szállították az első védőoltásra felvételére.

Pivarcsi Csaba polgármester arról tájékoztatta lapunkat: az önkormányzatnak sikeres pályázat eredményeként nyílt lehetősége a régi, sokat futott, elavult tanyagondnoki busz cseréjére, hogy egy új járművel segítsék a külterületen élő lakosság kiszolgálását, az idősek gondozását, utazás közbeni komfortérzetét.A kilencszemélyes kisbusz március 3-án érkezett Csengődre. A tanyagondnoki szolgálatnak történő átadásakor jelen volt Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője, aki úgy fogalmazott: „Jó egészséget és örömteli, balesetmentes használatot kívánok a buszhoz, örülök, hogy a csengődiek ismét tudtak egy nagyot lépni!”


A polgármester hozzátette: Csengőd 2100 lelket számláló település, a lakosság egy jelentős, a falusi CSOK-nak köszönhetően újabban csökkenő része tanyán él. A nagy földrajzi távolságok miatt két tanyagondnoki körzetre, két tanyagondnoki szolgálatra osztották a területet. Nem ritka, amikor a szolgálat munkatársai egy-egy időskorú segítése, ellátása érdekében akár 8 kilométert is megtesznek, hogy egyik tanyától a másikhoz érjenek. Azonban más okból is örömteli esemény az új tanyabusz munkába állása, mert a jármű az időskorúak ellátása mellett egyéb közösségi célokat is szolgál. Például az iskoláskorúakat a pandémia után ezzel szállítják úszásoktatásra, Kiskőrösre- mondta a polgármester.

Pivarcsi Csaba azt is megosztotta velünk, hogy a kisbusz első útjai a kalocsai oltópontra vezetnek, hogy először 30 csengődi, majd további 65 év feletti lakosok vehessék fel a koronavírus elleni védőoltást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:31:59
Lovasoktatás tudásszintnek megfelelően, jól képzett lovakon, szakképzett oktatókkal! A lóápolás, lovas alapismeretek elsajátítása mellett szabadtéri és benti játékok, éjszakai túra, kincskeresés, kézműveskedés és számháború is várja a résztvevőket!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK