2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Új kisbusz segíti a kalocsai egyesületek, civilszervezetek közösségi életét – Régi álom vált valóra

Új kisbusz segíti a kalocsai egyesületek, civilszervezetek közösségi életét – Régi álom vált valóra
Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 17., 14:45

Március 17-től 9 személyes kisbusszal gyarapodott az önkormányzat egyik legfontosabb cége, a Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. A társaság a jövőben az új, komfortos járművel a helyben működő egyesületek, civilszervezetek utazásaihoz biztosítja a kulturált és biztonságos közlekedés feltételeit. Az Opel típusú kisbuszt dr. Filvig Géza polgármester a maga fizikai valóságában, egyben jelképesen is Zsikó Zoltánnak, a társaság igazgatójának adta át, hogy a járművet közösségi utazásaikhoz a cégen keresztül vehessék igénybe a kalocsai egyesületek, civil szervezetek, szükség esetén az önkormányzat intézményei.

Az átadás alkalmával dr. Filvig Géza elmondta: „Kalocsán nagyon sok jól működő civil szervezet, egyesület, közösség van. Ezeknek a működését önként vállalt feladatként, erejéhez mérten segíti az önkormányzat. A város a jelenlegi, koronavírus-járvány sújtotta helyzetben is igyekszik megtalálni azokat a lehetőségeket, forrásokat, amivel a közösségi életet minél hatékonyabban tudja segíteni. Régi probléma, egyben hozzá, mint polgármesterhez eljuttatott igény, hogy ezek a szervezetek vidéki helyszínekre is kulturált körülmények között, biztonságosan tudjanak elutazni. Az Innovációs Központ által beszerzett kisbusz azért nagy előrelépés, mert az önkormányzat a jövőben ezzel a járművel - külön szabályozott formában –segíti a közösségeket, azok működését, életét. Azért erre a járműkategóriára esett a választás, mert a 9 személyes kisbuszt „B” kategóriás jogosítvánnyal is lehet vezetni. Azt kívánom az alkalomból, hogy egyesületeink, civil szervezeteink használják egészséggel, vigyék bátran, leljék örömüket egy-egy utazásuk alkalmával” – zárta mondanivalóját a polgármester.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Zsikó Zoltán, az Innovációs Központ igazgatója kifejtette: „Polgármester úrral úgy indítottuk az évet, hogy egy örömteli  bejelentésnek adtunk hangot: a Kalocsai Innovációs Központ 106 millió forintos támogatásban részesült. Korábban polgármester úr instrukciói, a hozzá, hozzám nagy számban érkezett, utazást segítő kérések alapján úgy fogalmaztuk meg a támogatási kérelmünket, hogy a kalocsai embereknek, egyesületeknek, civil szervezeteknek szeretnénk többet nyújtani. Három területet jelöltünk meg: az egyik a kulturális események, a másik a közterületek, játszóterek színvonalának emelése, felújítása, a harmadik a civil szervezetek, egyesületek részére egy kisbusz beszerzése volt.
Ez utóbbi kérést most teljesítettük, az itt látható kisbusz elsősorban az említett közösségeket fogja segíteni. Munkatársaim máris dolgoznak azon, hogy járművet milyen szabályozás mellett tudja majd igénybe venni a felsorolt kör. Azt gondolom, a most átadott, modern, komfortos kisbusszal elsősorban nem az Innovációs Központ, hanem Kalocsa közösségei gyarapodtak. A mai ünnepélyes alkalomból valamennyi útjukhoz jó és balesetmentes közlekedést kívánok! Használják sokan és sokat, vigyék minél messzebbre Kalocsa város, a kalocsai egyesületek, civil szervezetek, emberek jó hírét! – zárta gondolatait Zsikó Zoltán igazgató.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés