2024. 05. 24. péntek
Eliza, Eszter
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Új kisbusz segíti a kalocsai egyesületek, civilszervezetek közösségi életét – Régi álom vált valóra

Új kisbusz segíti a kalocsai egyesületek, civilszervezetek közösségi életét – Régi álom vált valóra
Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 17., 14:45

Március 17-től 9 személyes kisbusszal gyarapodott az önkormányzat egyik legfontosabb cége, a Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. A társaság a jövőben az új, komfortos járművel a helyben működő egyesületek, civilszervezetek utazásaihoz biztosítja a kulturált és biztonságos közlekedés feltételeit. Az Opel típusú kisbuszt dr. Filvig Géza polgármester a maga fizikai valóságában, egyben jelképesen is Zsikó Zoltánnak, a társaság igazgatójának adta át, hogy a járművet közösségi utazásaikhoz a cégen keresztül vehessék igénybe a kalocsai egyesületek, civil szervezetek, szükség esetén az önkormányzat intézményei.

Az átadás alkalmával dr. Filvig Géza elmondta: „Kalocsán nagyon sok jól működő civil szervezet, egyesület, közösség van. Ezeknek a működését önként vállalt feladatként, erejéhez mérten segíti az önkormányzat. A város a jelenlegi, koronavírus-járvány sújtotta helyzetben is igyekszik megtalálni azokat a lehetőségeket, forrásokat, amivel a közösségi életet minél hatékonyabban tudja segíteni. Régi probléma, egyben hozzá, mint polgármesterhez eljuttatott igény, hogy ezek a szervezetek vidéki helyszínekre is kulturált körülmények között, biztonságosan tudjanak elutazni. Az Innovációs Központ által beszerzett kisbusz azért nagy előrelépés, mert az önkormányzat a jövőben ezzel a járművel - külön szabályozott formában –segíti a közösségeket, azok működését, életét. Azért erre a járműkategóriára esett a választás, mert a 9 személyes kisbuszt „B” kategóriás jogosítvánnyal is lehet vezetni. Azt kívánom az alkalomból, hogy egyesületeink, civil szervezeteink használják egészséggel, vigyék bátran, leljék örömüket egy-egy utazásuk alkalmával” – zárta mondanivalóját a polgármester.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Zsikó Zoltán, az Innovációs Központ igazgatója kifejtette: „Polgármester úrral úgy indítottuk az évet, hogy egy örömteli  bejelentésnek adtunk hangot: a Kalocsai Innovációs Központ 106 millió forintos támogatásban részesült. Korábban polgármester úr instrukciói, a hozzá, hozzám nagy számban érkezett, utazást segítő kérések alapján úgy fogalmaztuk meg a támogatási kérelmünket, hogy a kalocsai embereknek, egyesületeknek, civil szervezeteknek szeretnénk többet nyújtani. Három területet jelöltünk meg: az egyik a kulturális események, a másik a közterületek, játszóterek színvonalának emelése, felújítása, a harmadik a civil szervezetek, egyesületek részére egy kisbusz beszerzése volt.
Ez utóbbi kérést most teljesítettük, az itt látható kisbusz elsősorban az említett közösségeket fogja segíteni. Munkatársaim máris dolgoznak azon, hogy járművet milyen szabályozás mellett tudja majd igénybe venni a felsorolt kör. Azt gondolom, a most átadott, modern, komfortos kisbusszal elsősorban nem az Innovációs Központ, hanem Kalocsa közösségei gyarapodtak. A mai ünnepélyes alkalomból valamennyi útjukhoz jó és balesetmentes közlekedést kívánok! Használják sokan és sokat, vigyék minél messzebbre Kalocsa város, a kalocsai egyesületek, civil szervezetek, emberek jó hírét! – zárta gondolatait Zsikó Zoltán igazgató.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK