2022. 10. 02.
Petra
: 421 Ft   : 429 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Felújítják a Dózsa kollégiumát – A fenntartó Bajai SZC GINOP pályázaton nyert forrást a tanulók körülményeinek javítására

Felújítják a Dózsa kollégiumát – A fenntartó Bajai SZC GINOP pályázaton nyert forrást a tanulók körülményeinek javítására
Illés György Cinó  |  2020. 01. 14., 13:17

Nagyszabású felújítási munkák kezdődtek a Bajai Szakképzési Centrum (BSZC) Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma által működtetett, jellemzően a kalocsai oktatási intézményekben tanuló középiskolás diákok elszállásolására szolgáló kollégiumban. A Dózsa Szentsaroknál található, az Asztrik tér és a Kunszt József utca által határolt, patinás épületben működő diákszállóra már ráfért a felújítás – most a fenntartó beruházása során nem egy egyszerű „ráncfelvarrás” történik meg.

A BAJAI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM GINOP- 6.2.3-17-00018 SZÁMÚ „VÁR SZAKMA!” ELNEVEZÉSŰ A LEMORZSOLÓDÁS CSÖKKENTÉSÉT CÉLZÓ PÁLYÁZATÁNAK KERETÉN BELÜL KERÜL SOR A KALOCSAI DÓZSA GYÖRGY SZAKGIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLÁJÁBAN A KOLLÉGIUM FELÚJÍTÁSI MUNKÁLATAIRA.

– tájékoztatta portálunkat Valterné Pataki Gabriella, a Bajai Szakképzési Centrum főigazgatója

A pályázati forrásból összesen 80 millió forint áll rendelkezésre a BSZC két bajai és a kalocsai kollégiumának felújítására.
A kalocsai intézmény kivitelezési munkálataira kiírt közbeszerzési pályázat nyertese a kalocsai Kalo-Bau Kft. lett.
Nekik a határidő szerint 2020 augusztusában kell végezniük a munkákkal, így

A DIÁKOK A JÖVŐ TANÉV KEZDETÉN MÁR BIZTOSAN BIRTOKBA VEHETIK A FELÚJÍTOTT ÉPÜLETET,

de a főigazgató reményei szerint az építkezés már korábban, a nyár folyamán lezárulhat.

Az ütemezés kérdéséről Gallai Pétertől, a Kalo-Bau Kft. műszaki vezetőjétől annyit sikerült még megtudnunk, hogy a munkaterületet már átvették, két helyiség felújítását megkezdték, ám a munka befejezésével kapcsolatban nem bocsátkozott jóslatokba a szakember, bár nem is zárta ki a határidőnél számottevően hamarabbi projektzáró lehetőségét.
A munkálatok tervezett időzítéséről csak annyit árult el, hogy

A BELSŐ MUNKÁKKAL A PÜNKÖSD KUPÁIG SZERETNÉNEK ELKÉSZÜLNI

– akkor ugyanis már igénybe vennék az épületet a kupa résztevői –, az ez utáni időszakra pedig az udvar térkövezése maradna, ami szintén komoly feladatot jelent majd.

A felújítás kezdetét jelentő bontási munkálatokról a Dózsa Facebook-oldalán Fekete Antal tagintézményvezető által közzétett fotókból is értesülhettünk - e cikket is az onnan átvett fotókkal illusztráltuk.


Cél a hatékony tanulás, az eredményes szakképzés elősegítése

A fejlesztés célja, hogy a kollégiumokban élő fiatalok számára élhető környezetet biztosítson a Centrum, az intézményekben való tanulást vonzóvá tegye a fiatalok és a fiatal felnőttek körében” – nyilatkozta portálunknakValterné Pataki Gabriella főigazgató, aki a felújítás műszaki tartalmáról elmondta:

Az intézményben felújításra kerül

  • a leány vizes helyiségek burkolata, fala, padló. Ezek cseréje a személyi higiénia ápolásának nélkülözhetetlen feltétele.
  • a melegítő konyha, ami az azt használók kényelmét szolgálja
  • a tantermek padlózata, hogy a tanulási időt töltő diákok kellemesebb körülmények között és intenzívebben végezhessék feladataikat.
  • a közösségi szoba, hogy a tanulók szabadidejüket jól felszerelt, megfelelő kényelmi, illetve sport és szabadidős eszközökkel ellátott közösségi helyiségekben tölthessék
  • a belső udvarok – ehhez már rendelkezik az intézmény megfelelő kültéri szabadidős és sporteszközökkel, amelyek a megszépült környezetben kerülnek majd elhelyezésre.

 

Képgaléria megtekintése (5 db kép)A lemorzsolódás csökkentésének eléréséhez egyik lényeges elemnek tekintjük a kollégium felújítását. Emellett a projekt számos más tevékenysége: felzárkóztató tanulócsoportok, tanulásmódszertan foglalkozások, pályaorientációs és életpálya-tanácsadási szolgáltatások, pszichológus és mentálhigiénés segítségnyújtás, a szabadidő hasznos eltöltését szolgáló egyéb tevékenységek, kirándulások, tematikus foglalkozások, szakkörök, tehetséggondozás összességében megvalósítják a pályázat központi célját.”Vagyis,

„HOGY MINÉL TÖBB TANULÓ SZAKMÁT SZEREZZEN, ÉS AZZAL SIKERESEN ELHELYEZKEDJEN A MUNKAERŐPIACON”

– nyilatkozta a most induló felújítási beruházás kapcsán Pataki Gabriella főigazgató.


 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 02., 09:27
Az intézkedés során 10 fő külföldit talált a rendőr a gépkocsi fülkéjében kialakított rejtekhelyen. Még >>>
2022. 10. 02., 08:39
2022. 10. 01., 10:41
A rezsiválság miatti intézkedéscsomag keretében egyre több uszodát zárnak be országszerte. Még >>>
2022. 09. 30., 18:19
Az észak, északkelet felé távozó felhő- és csapadékzóna mögött az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap, és a délután nagyobb részében már csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Még >>>
2022. 09. 30., 16:15
Az asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett. Még >>>
2022. 09. 30., 09:40
Két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK