2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kiemelten fejleszti kalocsai tagintézményeit a Bajai Szakképzési Centrum – 450 millió GINOP pályázati forrásból

2018. 02. 26., 09:07

A Dózsában elért szakmai eredményekre figyelemmel a kalocsai intézmény felülreprezentált, a digitális alkotóműhely, a robottechnológia oktatása feltételeinek megteremtésére kiemelt pályázati forrást biztosítanak.

Font Sándor köszöntőjében egyfelől felvázolta a megújult szakképzés területén elért eredményeket, a kétkezi munka becsületének visszaállítására tett kormányzati, ezen belül a szakmunkás minimálbér emelésére tett intézkedéseket. Másfelől utalt arra: az itt végző diákok a Kalocsa-Paks Duna-híd megépülésével öt kilométerre lesznek a Paks II. beruházástól, amelynek tartósan nagy lesz a munkaerő igénye. További előny, hogy az atomerőmű üzemeltetésében résztvevő, Kalocsán korszerű tudással felvértezett szakemberek több évtizeden át biztos munkahelyre, megélhetésre számíthatnak lakóhelyük közelében.

Virág Tibor főigazgató a hat bajai és kalocsai tagintézmény fejlesztésére rendelkezésre álló 449 millió forint felosztásáról szólva azt hangsúlyozta: a forrást az egyes tagintézmények tanulólétszámának aranyában próbálták elosztani.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ám a Dózsában elért szakmai eredményekre figyelemmel a kalocsai intézmény felülreprezentált,

a digitális alkotóműhely, a robottechnológia oktatási feltételeinek megteremtésére kiemelt pályázati forrást biztosítanak.

A főigazgató szólt arról is, hogy

kollégiumfejlesztésre, közösségi terek kialakítására is több tízmillió forint áll rendelkezésre

annak érdekében, hogy a diákok a lehető legkorszerűbb berendezések segítségével, otthonos környezetben szerezhessenek magas szintű szakmai tudást és képesítést.

A pályázati forrásból tanárok továbbképzésére, diákközösségi programokra is jelentős összeget fordítanak.

A projekt gyakorlati megvalósítására 24 hónap áll rendelkezésre, de az előkészítéssel és záró elszámolással együtt 30 hónap a kifutási ideje.

Virág Tibor hangjában érezhető büszkeséggel beszélt arról, hogy míg az országban a szakképzésre jelentkezők száma, részben demográfiai okok miatt 11 százalékkal csökkent, addig a Bajai SZC tagintézményeiben nőtt a tanulólétszám. Mint elhangzott, a fejlesztések nem csak a nappali képzésben, de a felnőttoktatásban résztvevőket is szolgálják, ez utóbbiaknak a száma meghaladja a 600 főt. A Bajai SZC határozott célja, ha valaki megkezdi a tanulmányait, az ne hagyja abba, ne kallódjon el, ha nem is ugyanabban a szakmában, de szakképesítéssel a kezében kerüljön ki az intézményből.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>