2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kiemelten fejleszti kalocsai tagintézményeit a Bajai Szakképzési Centrum – 450 millió GINOP pályázati forrásból

2018. 02. 26., 09:07

A Dózsában elért szakmai eredményekre figyelemmel a kalocsai intézmény felülreprezentált, a digitális alkotóműhely, a robottechnológia oktatása feltételeinek megteremtésére kiemelt pályázati forrást biztosítanak.

Font Sándor köszöntőjében egyfelől felvázolta a megújult szakképzés területén elért eredményeket, a kétkezi munka becsületének visszaállítására tett kormányzati, ezen belül a szakmunkás minimálbér emelésére tett intézkedéseket. Másfelől utalt arra: az itt végző diákok a Kalocsa-Paks Duna-híd megépülésével öt kilométerre lesznek a Paks II. beruházástól, amelynek tartósan nagy lesz a munkaerő igénye. További előny, hogy az atomerőmű üzemeltetésében résztvevő, Kalocsán korszerű tudással felvértezett szakemberek több évtizeden át biztos munkahelyre, megélhetésre számíthatnak lakóhelyük közelében.

Virág Tibor főigazgató a hat bajai és kalocsai tagintézmény fejlesztésére rendelkezésre álló 449 millió forint felosztásáról szólva azt hangsúlyozta: a forrást az egyes tagintézmények tanulólétszámának aranyában próbálták elosztani.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ám a Dózsában elért szakmai eredményekre figyelemmel a kalocsai intézmény felülreprezentált,

a digitális alkotóműhely, a robottechnológia oktatási feltételeinek megteremtésére kiemelt pályázati forrást biztosítanak.

A főigazgató szólt arról is, hogy

kollégiumfejlesztésre, közösségi terek kialakítására is több tízmillió forint áll rendelkezésre

annak érdekében, hogy a diákok a lehető legkorszerűbb berendezések segítségével, otthonos környezetben szerezhessenek magas szintű szakmai tudást és képesítést.

A pályázati forrásból tanárok továbbképzésére, diákközösségi programokra is jelentős összeget fordítanak.

A projekt gyakorlati megvalósítására 24 hónap áll rendelkezésre, de az előkészítéssel és záró elszámolással együtt 30 hónap a kifutási ideje.

Virág Tibor hangjában érezhető büszkeséggel beszélt arról, hogy míg az országban a szakképzésre jelentkezők száma, részben demográfiai okok miatt 11 százalékkal csökkent, addig a Bajai SZC tagintézményeiben nőtt a tanulólétszám. Mint elhangzott, a fejlesztések nem csak a nappali képzésben, de a felnőttoktatásban résztvevőket is szolgálják, ez utóbbiaknak a száma meghaladja a 600 főt. A Bajai SZC határozott célja, ha valaki megkezdi a tanulmányait, az ne hagyja abba, ne kallódjon el, ha nem is ugyanabban a szakmában, de szakképesítéssel a kezében kerüljön ki az intézményből.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 15:53:00
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>
2024. 06. 17., 12:16
A gyanú szerint 2024. június 14-én este egy keceli házban egy 54 éves férfi és szállásadója italozás közben összevesztek. A későbbi áldozat a lustasága miatt próbálta felelősségre vonni a nála lakó férfit, akit a ház körüli munkák elvégzésére fogadott fel. Az albérlő a szóváltás során mérgében fojtogatni kezdte a házigazdát, majd ököllel megütötte, végül elővett egy kést, amivel nyakon szúrta vitapartnerét. Még >>>
2024. 06. 17., 10:06
A tavalyi gyenge termésnél jobb, de a 2022-es mennyiségnél kevesebb termésre lehet számítani. Még >>>
2024. 06. 16., 08:28
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2024. június 17. és 23. között. Még >>>
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK