2021. 10. 27. szerda
Szabina
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Összefogással szépült meg a kalocsai idősek otthona udvara – két napon át sürögtek a Roszatom, az atomerőmű és a TEIT önkéntesei

Összefogással szépült meg a kalocsai idősek otthona udvara – két napon át sürögtek a Roszatom, az atomerőmű és a TEIT önkéntesei
2021. 07. 02., 11:55

Felújított padok, új kerti bútorok és virágözön teszi mostantól még barátságosabbá a kalocsai Szociális Központ Bem apó utcai időskorúak otthonának udvarát. Mindez a Roszatom Közép-Európai Regionális Központ, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Paks II. Zrt. munkavállalói önkéntes munkaakciójának köszönhető, melyhez a TEIT települések néhány polgármestere is csatlakozott.

2021. június 24-én és 25-én a kalocsai Szociális Alapszolgáltatási és Szakellátási Központ Bem utcai Idősek Otthonának kertjében a lakókörnyezet szebbé, komfortosabbá tétele érdekében végeztek az önkéntesek munkát, a nyitányát adva a tizenhat TEIT településen élő idősek, illetve rászorulók javára hirdetett idei akciósorozatnak.

A munkálatokat Kóti Lóránt, a Roszatom Közép-Európai Regionális Központ PR menedzsere koordinálta, akit a helyszínen dr. Filvig Géza kalocsai polgármester is köszöntött.

2021 az Önkéntesség Magyarországi Éve, és úgy gondoltuk, hogy mi is csatlakozunk ehhez a megmozduláshoz. Reméltük, hogy találunk egy olyan területet, ahol a jó cél érdekében, a magunk eszközeivel tudunk tevékenykedni. Konkrétan arra gondoltunk, hogy elsősorban a TEIT településeken, így Kalocsán is megszépítsük a környezetet. Az önkéntesség jó dolog, és azon vagyunk, hogy ez a hozzáállás elterjedjen.”– nyilatkozta portálunknak az akció kapcsán Kóti Lóránt.
Az első napon előkészületi munkálatok folytak, ebben öt önkéntes vett részt.

Rumi László, Kalocsa Város Önkormányzata Szociális Központjának intézményvezetője úgy nyilatkozott, hogy meglepte ez a felajánlás, többek között azért, mert ilyen nagymértékű társadalmi munka, amióta ő az intézményvezető, nem volt itt. Az intézményvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a helyi idősotthont Filvig Géza polgármester ajánlotta a paksi szervezők figyelmébe, így itt kezdték meg a társadalmi munkát.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A terület feltérképezése után a kétkezi munkához alkalmas feladatokat tervezték be, és így váltak szebbé a kerti padok, illetve raklapokból kényelmes, kinti kiülőt raktak össze. A munkálatokba az otthon dolgozói is besegítettek.

Nagyon örülök annak, hogy velem együtt a munkatársaim és Kalocsa városa egy olyan kapcsolatrendszert kezd kiépíteni, amely fontos lesz a jövőben. Itt megemlíthetem a paksi beruházásokat, vagy az új Duna–híd építését, ami azt is jelképezi, hogy egyre közelebb kerülünk egymáshoz, és ez az akció is épp ezt tükrözi”– értékelte az akciót és az azt megalapozó együttműködést Rumi László még csütörtökön.

Másnap 15 önkéntes folytatta a munkát, amelynek nyomán virágba borult az intézmény, sőt még egy beszélgető sarok is létre jött a szorgos kezek alatt.

 

Borítókép és galéria képek forrása: TEIT

Forrás: KalocsaTV

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 27., 09:35
Az MVM DÉMÁSZ Áramhálózati Kft. szolgáltatásuk minőségének javítása érdekében hálózati munkákat végeznek 2021.11.02. 8:00-15:00 óra között. Még >>>
2021. 10. 26., 21:19
Egy Land Rover és egy Mercedes-Benz S350 személyautó akadt fenn az ellenőrzésen. Még >>>
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!