2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 390 Ft   : 357 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Összefogással szépült meg a kalocsai idősek otthona udvara – két napon át sürögtek a Roszatom, az atomerőmű és a TEIT önkéntesei

Összefogással szépült meg a kalocsai idősek otthona udvara – két napon át sürögtek a Roszatom, az atomerőmű és a TEIT önkéntesei
2021. 07. 02., 11:55

Felújított padok, új kerti bútorok és virágözön teszi mostantól még barátságosabbá a kalocsai Szociális Központ Bem apó utcai időskorúak otthonának udvarát. Mindez a Roszatom Közép-Európai Regionális Központ, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Paks II. Zrt. munkavállalói önkéntes munkaakciójának köszönhető, melyhez a TEIT települések néhány polgármestere is csatlakozott.

2021. június 24-én és 25-én a kalocsai Szociális Alapszolgáltatási és Szakellátási Központ Bem utcai Idősek Otthonának kertjében a lakókörnyezet szebbé, komfortosabbá tétele érdekében végeztek az önkéntesek munkát, a nyitányát adva a tizenhat TEIT településen élő idősek, illetve rászorulók javára hirdetett idei akciósorozatnak.

A munkálatokat Kóti Lóránt, a Roszatom Közép-Európai Regionális Központ PR menedzsere koordinálta, akit a helyszínen dr. Filvig Géza kalocsai polgármester is köszöntött.

2021 az Önkéntesség Magyarországi Éve, és úgy gondoltuk, hogy mi is csatlakozunk ehhez a megmozduláshoz. Reméltük, hogy találunk egy olyan területet, ahol a jó cél érdekében, a magunk eszközeivel tudunk tevékenykedni. Konkrétan arra gondoltunk, hogy elsősorban a TEIT településeken, így Kalocsán is megszépítsük a környezetet. Az önkéntesség jó dolog, és azon vagyunk, hogy ez a hozzáállás elterjedjen.”– nyilatkozta portálunknak az akció kapcsán Kóti Lóránt.
Az első napon előkészületi munkálatok folytak, ebben öt önkéntes vett részt.

Rumi László, Kalocsa Város Önkormányzata Szociális Központjának intézményvezetője úgy nyilatkozott, hogy meglepte ez a felajánlás, többek között azért, mert ilyen nagymértékű társadalmi munka, amióta ő az intézményvezető, nem volt itt. Az intézményvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a helyi idősotthont Filvig Géza polgármester ajánlotta a paksi szervezők figyelmébe, így itt kezdték meg a társadalmi munkát.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A terület feltérképezése után a kétkezi munkához alkalmas feladatokat tervezték be, és így váltak szebbé a kerti padok, illetve raklapokból kényelmes, kinti kiülőt raktak össze. A munkálatokba az otthon dolgozói is besegítettek.

Nagyon örülök annak, hogy velem együtt a munkatársaim és Kalocsa városa egy olyan kapcsolatrendszert kezd kiépíteni, amely fontos lesz a jövőben. Itt megemlíthetem a paksi beruházásokat, vagy az új Duna–híd építését, ami azt is jelképezi, hogy egyre közelebb kerülünk egymáshoz, és ez az akció is épp ezt tükrözi”– értékelte az akciót és az azt megalapozó együttműködést Rumi László még csütörtökön.

Másnap 15 önkéntes folytatta a munkát, amelynek nyomán virágba borult az intézmény, sőt még egy beszélgető sarok is létre jött a szorgos kezek alatt.

 

Borítókép és galéria képek forrása: TEIT

Forrás: KalocsaTV

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.
2024-07-12 13:52:28
Már csak a látvány miatt is érdemes volt kilátogatni július 6-án, szombaton az Érsekkertbe, ahol szebbnél szebb motorok sorakoztak fel a IX. Motoros vezetéstechnikai és családi napon. A kétkerekűek szerelmesei nemcsak élményekkel, de hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal is gazdagodtak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>
2024. 07. 17., 14:12
A helyszínelés, műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az 53. számú főutat. Még >>>
2024. 07. 16., 10:00
Egy faddi férfi és élettársa „gőzölős kristályt” árult. Akadályoztatásuk miatt egyelőre szünetel a szolgáltatás. Még >>>
2024. 07. 16., 08:43
A zsákmány egy részét megtalálták a nyomozók, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak Még >>>
2024. 07. 15., 11:58
Csütörtök óta tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, és a kijelölt tűzrakóhelyeken is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK