2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Összefogással szépült meg a kalocsai idősek otthona udvara – két napon át sürögtek a Roszatom, az atomerőmű és a TEIT önkéntesei

Összefogással szépült meg a kalocsai idősek otthona udvara – két napon át sürögtek a Roszatom, az atomerőmű és a TEIT önkéntesei
2021. 07. 02., 11:55

Felújított padok, új kerti bútorok és virágözön teszi mostantól még barátságosabbá a kalocsai Szociális Központ Bem apó utcai időskorúak otthonának udvarát. Mindez a Roszatom Közép-Európai Regionális Központ, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Paks II. Zrt. munkavállalói önkéntes munkaakciójának köszönhető, melyhez a TEIT települések néhány polgármestere is csatlakozott.

2021. június 24-én és 25-én a kalocsai Szociális Alapszolgáltatási és Szakellátási Központ Bem utcai Idősek Otthonának kertjében a lakókörnyezet szebbé, komfortosabbá tétele érdekében végeztek az önkéntesek munkát, a nyitányát adva a tizenhat TEIT településen élő idősek, illetve rászorulók javára hirdetett idei akciósorozatnak.

A munkálatokat Kóti Lóránt, a Roszatom Közép-Európai Regionális Központ PR menedzsere koordinálta, akit a helyszínen dr. Filvig Géza kalocsai polgármester is köszöntött.

2021 az Önkéntesség Magyarországi Éve, és úgy gondoltuk, hogy mi is csatlakozunk ehhez a megmozduláshoz. Reméltük, hogy találunk egy olyan területet, ahol a jó cél érdekében, a magunk eszközeivel tudunk tevékenykedni. Konkrétan arra gondoltunk, hogy elsősorban a TEIT településeken, így Kalocsán is megszépítsük a környezetet. Az önkéntesség jó dolog, és azon vagyunk, hogy ez a hozzáállás elterjedjen.”– nyilatkozta portálunknak az akció kapcsán Kóti Lóránt.
Az első napon előkészületi munkálatok folytak, ebben öt önkéntes vett részt.

Rumi László, Kalocsa Város Önkormányzata Szociális Központjának intézményvezetője úgy nyilatkozott, hogy meglepte ez a felajánlás, többek között azért, mert ilyen nagymértékű társadalmi munka, amióta ő az intézményvezető, nem volt itt. Az intézményvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a helyi idősotthont Filvig Géza polgármester ajánlotta a paksi szervezők figyelmébe, így itt kezdték meg a társadalmi munkát.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A terület feltérképezése után a kétkezi munkához alkalmas feladatokat tervezték be, és így váltak szebbé a kerti padok, illetve raklapokból kényelmes, kinti kiülőt raktak össze. A munkálatokba az otthon dolgozói is besegítettek.

Nagyon örülök annak, hogy velem együtt a munkatársaim és Kalocsa városa egy olyan kapcsolatrendszert kezd kiépíteni, amely fontos lesz a jövőben. Itt megemlíthetem a paksi beruházásokat, vagy az új Duna–híd építését, ami azt is jelképezi, hogy egyre közelebb kerülünk egymáshoz, és ez az akció is épp ezt tükrözi”– értékelte az akciót és az azt megalapozó együttműködést Rumi László még csütörtökön.

Másnap 15 önkéntes folytatta a munkát, amelynek nyomán virágba borult az intézmény, sőt még egy beszélgető sarok is létre jött a szorgos kezek alatt.

 

Borítókép és galéria képek forrása: TEIT

Forrás: KalocsaTV

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>