2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Projektnyitó a konzorciumi partnerekkel – Bemutatták a kalocsai Család és KarrierPONTot

2018. 05. 29., 07:31

Hétfő délelőtt mutatta be a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár, a Család és KarrierPONT című projekt konzorcium vezetője a helyet, ahol az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program kiírásán nyert támogatásból programokat szerveznek majd három éven át.

A Művelődési Központ sétálóutcai épületében, vagy ahogy könnyebb beazonosítani, a volt Klub Étterem helyiségében tartott rendezvényen résztvevők megismerkedhettek a projekt céljaival, a megvalósítás főbb irányvonalaival és a konzorcium tagjaival.

A megjelenteket a programfelelős intézmény igazgatója, dr. Magóné Tóth Gyöngyi köszöntötte, aki rövid, főképp a nő- és karrierközpont kínálta lehetőségekről szóló prezentációját követően – ezekről korábban külön írásban értekeztünk – Batthyány-Schmidt Margitnak, a Magyar Női Unió Egyesület elnökének adta át a szót, végül Dr. Héjja Gábor, az Együtt Európáért Alapítvány stratégiai tanácsadója beszélt a Kalocsán elsőként megvalósuló programról, amelyhez hasonlókat az ország több városában szeretnének megvalósítani.


Forrás: KALOhírek

A prezentációkat sajtótájékoztató zárta, ahol részletesen kifejthette dr. Héjja Gábor, hogyan működhet a gyakorlatban a bemutatójában vázolt „szívességbank-akció”, amiről elmondta, hogy alapvetően azért nem kereskedelmi tevékenység, mert

szolgáltatásért szolgáltatás jár, a pénz nem része semmilyen folyamatnak.

Nyugat-európai példát említett, miszerint a program lényege, hogy adott például egy idős, egyedül élő hölgy, aki szívesen vigyáz gyerekekre, viszont nincsen, aki levágja nála a füvet, ezért az apuka, akinek gyermekére felügyel, hétvégente rendbe teszi a kertjét, vagy bevásárol. Ez főképp Hollandiában működik – mutatott rá. Emellett elmondta, hogy az Együtt Európáért Alapítvány a jövőben meg fog jelenni különböző programokon, rendezvényeken, fog tartani szemléletformáló programokat, tréningeket, főképpen azért, hogy az itt élők megismerjék a Nőközpontot.

Újságírói kérdésre, hogy a központ különböző személyiségfejlesztési programjaira hogyan találják meg és mozgósítják a célközönséget, Magóné több utat vázolt. Mint megjegyezte, nem számítanak tömegekre ezeken az alkalmakon.
Ha öt-hat-nyolc ember rendszeresen részt tud venni egye-egy csoportfoglalkozáson, az már jó eredmény, véli az intézményvezető.

Mondandóját Batthyány-Schmidt Margit annyival egészítette ki, hogy a Magyar Női Unió minden rendezvényére visz olyan előadást, ami a személyiségfejlesztést segíti szakember által. Az összes esemény célja a közösségépítés, és az, hogy mindegyikről valaki vigyen valamit haza, ami építi az életét.

Végül dr. Bálint József polgármester szólt a projekt jelentőségéről.
– Visszatérő bírálat a városvezetés felé, hogy csak a beruházásokra koncentrálunk, holott a mai nap is azt igazolja, a humánpolitikai törekvéseink is jelentősek. Humánszolgáltatás-fejlesztés nélkül ugyanis nincsen fejlődés a városban! Előbbi rendkívül fontos ahhoz, hogy élhető és felfelé ívelő pályára álló Kalocsát hozzunk létre – zárta a médiaeseményt a polgármester.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés