2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Sikeres tesztüzem – Elkészült a buborékcsarnok a KSE sporttelepén

Illés György Cinó  |  2016. 01. 31., 18:32

Hároméves folyamat fordult célegyenesbe szerdán, amikor elkezdték fölfújni az új, hazánkban eddig egyedülálló buborékcsarnok hőlégtartásos fedését. A csarnok kész, de belül még egy-két apróság hiányzik. Már a világítás is működik odabent, ezt azonban – ha a terveket sikerül valóra váltani – hamarosan korszerűbbre, jobbra cserélik.

A fejlesztést TAO-forrás bevonásával megvalósító Kalocsai Kézilabda Club elnöke, Hartman János kérdésünkre elmondta, reményei szerint jövő héttől már tartalommal is meg tudják tölteni az immár teljesen elkészült csarnokot.

A nyomáspróbák, a tesztüzem sikeresen lezajlottak. Belül néhány eszköz még nincs fölszerelve, így például a kapuk jövő hét elején kerülhetnek a helyükre, de egy héten belül minden szükséges tárgyeszköz elhelyezésre kerül.
Emellett néhány apróság is javításra szorul még, például a fölhelyezett világítótestek közül hét nem világít. Ezek használt, korábban raktárban tárolt lámpák, így meg kell vizsgálni a hiba okát, hiszen előfordulhat, hogy épp csak kilazultak a fénycsövek a foglalatból, vagy hasonló, könnyen kiküszöbölhető problémáról van szó. Amikor ezeket sikerül így vagy úgy elhárítani, akkor zárulhat a műszaki átvétel.
Maga a sátor és a hozzá tartozó technikai, gépészeti háttér azonban kifogástalanul szerepelt a próbaüzem során – tájékoztatott a klubelnök.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Verseny-, tömeg-, szabadidő és iskolai sport céljára

A csarnok nem csak a kézilabdázók, sőt, nem csak a város versenysportolói kényelmét szolgálja majd, hanem azt a tömegsport-rendezvények, iskolai vagy szabadidő-sport, céljaira baráti társaságok számára ugyanúgy igénybe lehet majd venni.
Időpontot foglalni egy online applikáció segítségével lehet majd. A csarnok használatáért egy szerény bérleti díjat kell fizetni, amely azonban a helyi viszonyok közt is megfizethető lesz. Kivéve az iskolai használatot, amely egy előre meghatározott, az intézmények közt igazságos időbeosztást eredményező rendszer szerint ingyenes lesz – tudtuk meg.

A csarnok „kétéltű”, nyárra ugyanis a buborékot leeresztik. A kiváló minőségű sportalj áldásos hatásait azonban ilyenkor is élvezhetjük. Kipróbáltuk: álom rajta futni, szökdécselni. A leeresztésre előreláthatólag májusban kerül sor, hogy aztán őszre, a rossz idő beállta előtt újra fölfújják. A leeresztés és fölállítás a hírek szerint egy-egy nap alatt kész lesz.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Újabb célok, tervek

Még el sem készült a csarnok máris a továbbfejlesztésének lehetőségein gondolkodik Hartman elnök.
A lámpákat ugyanis jelenleg csak műanyag burkolat védi a fizikai behatásoktól, fölpattanó labdáktól. Ezek védelmét rácsokkal szándékoznak fokozni, de a tervek közt szerepel a világítóberendezések korszerűbbre, jó esetben LED alapú világítótestekre történő lecserélése is. Ez a jobb megvilágítási viszonyok mellett az energiahatékonyság szempontjából is nagy előrelépés lenne. Az ehhez szükséges forrásokat és lehetőségeket jelenleg is keresik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK