2021. 10. 27. szerda
Szabina
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Elhunyt a sétáló utcai emeleti lakásban élő hölgy, akihez tűzoltók hatoltak be

Elhunyt a sétáló utcai emeleti lakásban élő hölgy, akihez tűzoltók hatoltak be
Zsiga Ferenc  |  2020. 06. 29., 10:29

Amint azt a hírrel való szembesülésünk pillanatában alapos okkal feltételezni lehetett, sajnos elhunyt az a sétáló utca egyik emeleti társasházi lakásában élő hölgy, aki ma reggel a hozzá érkező hozzátartozójának nem nyitott ajtót, nem adott életjelt. A városban közismert, az egyik pénzintézetben hosszú ideig dolgozó hölgy Facebook oldalán az egyedül élő asszony két gyermeke jelentette be: édesanyjuk elhunyt hosszú, türelmesen viselt betegsége következtében.

Úgy tudjuk, a különösen a belvárosban élők között jól ismert, magára és környezetére igényes, hatvanas éveiben járó hölgyhöz tegnap reggel akart bejutni a hozzátartozója. Mivel a hölgy nem nyitott ajtót, nem adott életjelt, rosszat sejtve a rendőrség és a tűzoltók segítségét kérte.

AZ EGYENRUHÁSOK A DRASZTIKUS MEGOLDÁS, AZ AJTÓ FELTÖRÉSE HELYETT AZT A MEGOLDÁST VÁLASZTOTTÁK, HOGY A HELYSZÍNRE ÉRKEZŐ KÉT TŰZOLTÓAUTÓ EGYIKÉN LÉVŐ, MAGASBÓL MENTÉSHEZ HASZNÁLATOS, EMELŐKOSARAS SZERREL AZ ABLAK MAGASSÁGÁBA EMELKEDTEK, ÚGY PRÓBÁLTAK KAPCSOLATBA KERÜLNI AZ ASSZONNYAL.

Ezt portálunk videofelvételen is megörökítette, amelyet tegnapi cikkünkbe ágyazva tettünk közzé.

Amikor a lakás tulajdonosával a kapcsolatfelvétel nem vezetett eredményre, a tűzoltók az ablakon át behatoltak a lakásba, majd beengedték a velük egy időben a helyszínre érkező, az ajtó előtt várakozó mentőtiszteket és rendőröket.

INFORMÁCIÓNK SZERINT A HELYSZÍNEN MÁR NEM VOLT ESÉLY ARRA, HOGY AZ AKKOR MÁR VÉLHETŐEN EGY IDEJE ELHUNYT HÖLGYEN SEGÍTENI LEHESSEN.

Az esettel kapcsolatban a reggeli órákban feltett kérdésünkre Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a Kalocsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot vasárnap 9 óra 15 perckor egy magánszemély bejelentésére riasztották, mert hozzátartozója nem adott életjelt a Kalocsa, Szent István király út sétáló utcai szakaszán található, egyik társasházi, emeleti lakásából.

A tűzoltók két kocsival, a társhatóságok, a rendőrség, a mentők munkatársaival szinte egy időben érkeztek a helyszínre. Az eset körülményeire tekintettel az egyik tűzoltóautó magasból mentésnél használatos, kitolható emelőkosaras eszközzel rendelkezett.
A tűzoltók elvégezték az úgynevezett lakásba történő behatolás feladatot, majd a helyszínt átadták a mentőszolgálat, illetve a rendőrség munkatársainak – tájékoztatta portálunkat a szóvivő.

A helyszíni videofelvétel készítésének időpontjában a környéken élők elmondták: a magára és környezetére, autójára mindig igényes, 60-as éveiben járó, egyedül élő, nyugdíjas hölgy egy ideje már betegeskedett, két gyermeke látogatta rendszeresen.

Az elhunytat már csak a pénzintézetben végzett munkája miatt is sokan ismerték, de a még meglévő Facebook profilját kegyeleti okokból nem osztjuk meg.
A család fájdalmában osztozva részvétünket fejezzük ki valamennyi hozzátartozójának, ismerősének!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 21:19
Egy Land Rover és egy Mercedes-Benz S350 személyautó akadt fenn az ellenőrzésen. Még >>>
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!