2024. 05. 24. péntek
Eliza, Eszter
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Elhunyt a sétáló utcai emeleti lakásban élő hölgy, akihez tűzoltók hatoltak be

Elhunyt a sétáló utcai emeleti lakásban élő hölgy, akihez tűzoltók hatoltak be
Zsiga Ferenc  |  2020. 06. 29., 10:29

Amint azt a hírrel való szembesülésünk pillanatában alapos okkal feltételezni lehetett, sajnos elhunyt az a sétáló utca egyik emeleti társasházi lakásában élő hölgy, aki ma reggel a hozzá érkező hozzátartozójának nem nyitott ajtót, nem adott életjelt. A városban közismert, az egyik pénzintézetben hosszú ideig dolgozó hölgy Facebook oldalán az egyedül élő asszony két gyermeke jelentette be: édesanyjuk elhunyt hosszú, türelmesen viselt betegsége következtében.

Úgy tudjuk, a különösen a belvárosban élők között jól ismert, magára és környezetére igényes, hatvanas éveiben járó hölgyhöz tegnap reggel akart bejutni a hozzátartozója. Mivel a hölgy nem nyitott ajtót, nem adott életjelt, rosszat sejtve a rendőrség és a tűzoltók segítségét kérte.

AZ EGYENRUHÁSOK A DRASZTIKUS MEGOLDÁS, AZ AJTÓ FELTÖRÉSE HELYETT AZT A MEGOLDÁST VÁLASZTOTTÁK, HOGY A HELYSZÍNRE ÉRKEZŐ KÉT TŰZOLTÓAUTÓ EGYIKÉN LÉVŐ, MAGASBÓL MENTÉSHEZ HASZNÁLATOS, EMELŐKOSARAS SZERREL AZ ABLAK MAGASSÁGÁBA EMELKEDTEK, ÚGY PRÓBÁLTAK KAPCSOLATBA KERÜLNI AZ ASSZONNYAL.

Ezt portálunk videofelvételen is megörökítette, amelyet tegnapi cikkünkbe ágyazva tettünk közzé.

Amikor a lakás tulajdonosával a kapcsolatfelvétel nem vezetett eredményre, a tűzoltók az ablakon át behatoltak a lakásba, majd beengedték a velük egy időben a helyszínre érkező, az ajtó előtt várakozó mentőtiszteket és rendőröket.

INFORMÁCIÓNK SZERINT A HELYSZÍNEN MÁR NEM VOLT ESÉLY ARRA, HOGY AZ AKKOR MÁR VÉLHETŐEN EGY IDEJE ELHUNYT HÖLGYEN SEGÍTENI LEHESSEN.

Az esettel kapcsolatban a reggeli órákban feltett kérdésünkre Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a Kalocsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot vasárnap 9 óra 15 perckor egy magánszemély bejelentésére riasztották, mert hozzátartozója nem adott életjelt a Kalocsa, Szent István király út sétáló utcai szakaszán található, egyik társasházi, emeleti lakásából.

A tűzoltók két kocsival, a társhatóságok, a rendőrség, a mentők munkatársaival szinte egy időben érkeztek a helyszínre. Az eset körülményeire tekintettel az egyik tűzoltóautó magasból mentésnél használatos, kitolható emelőkosaras eszközzel rendelkezett.
A tűzoltók elvégezték az úgynevezett lakásba történő behatolás feladatot, majd a helyszínt átadták a mentőszolgálat, illetve a rendőrség munkatársainak – tájékoztatta portálunkat a szóvivő.

A helyszíni videofelvétel készítésének időpontjában a környéken élők elmondták: a magára és környezetére, autójára mindig igényes, 60-as éveiben járó, egyedül élő, nyugdíjas hölgy egy ideje már betegeskedett, két gyermeke látogatta rendszeresen.

Az elhunytat már csak a pénzintézetben végzett munkája miatt is sokan ismerték, de a még meglévő Facebook profilját kegyeleti okokból nem osztjuk meg.
A család fájdalmában osztozva részvétünket fejezzük ki valamennyi hozzátartozójának, ismerősének!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK