2024. 06. 12. szerda
Villő
: 395 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Három migráns és egy szerb embercsempész halt meg szombaton az M6-oson– Egy sor másik balesetről, „fekete hétvégéről” ír a Police.hu

Három migráns és egy szerb embercsempész halt meg szombaton az M6-oson– Egy sor másik balesetről, „fekete hétvégéről” ír a Police.hu
Illés György Cinó  |  2021. 07. 26., 13:59

Amint azt a történtek utáni éjszakán megírtuk, szombaton délután négy halálos áldozatot követelő baleset történt az M6-os autópályán, Szekszárd közelében, a sztráda Szedres melletti szakaszán. A kocsiban utazó többi személy is megsérült, többüket mentőhelikopter szállított kórházba. Most megbízható forrásból további részleteket sikerült megtudnunk, miközben a rendőrség is összefoglalóban számolt be a tolnai utak eseménydús hétvégéjéről, amelynek során számos balesetben összesen négyen életüket vesztették, négyen súlyosan, négyen pedig könnyebben sérültek meg. Emellett több mint egy tucat anyagi káros baleset is történt a megye útjain.

Meg nem erősített híreink szerint a szombat délutáni, négy ember halálát okozó baleset előtti percekben az M6-oson közlekedő Renault Laguna típusú személygépkocsival kapcsolatban egy ellenőrzőponton a NAV munkatársainak tűnt föl, hogy túlságosan „ül”, azaz túlsúlyos lehet az autó.

Hogy megtudják ennek okát, a járművet megkísérelték ellenőrzés alá vonni, azonban a járművet vezető, 1994-es születésű, szerb állampolgárságú férfi nem állt meg, hanem tovább hajtott. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a sofőr az autópályán önmagát és másokat veszélyeztetően közlekedve próbált meglépni a hatósági intézkedés elől.

Amint megtudtuk, a NAV munkatársai a nagy sebességgel tovább hajtó kocsi után eredtek, ám miután a járművük egy automataváltós Suzuki volt, amelynek menettulajdonságai alul maradnak az üldözött jármű jellemzőin, így nem érték utol.
Miután több száz méternyire követték, a Renault sofőrje egy kanyarban elvesztette az autó feletti uralmát, a sofőr, és a korlátot átszakítva az árokba csapódott.

Amint azt szombat éjszaka közölt cikkünkben már megírtuk, a baleset során a kocsiban utazó mind a hét személy megsérült, közülük négyen halálosan, három személyt pedig helikopterrel vittek kórházba – ezt későbbi információink az alábbiak szerint pontosították.

EGY SZEMÉLY A FELBORULT AUTÓ ALÁ SZORULT.

Őt a Szekszárdról a helyszínre érkező műszaki mentő tűzoltó autó szabadította ki, olyan módon, hogy a szerkocsi darujával

LEEMELTÉK RÓLA A JÁRMŰRONCSOT, AZONBAN A MENTŐK MÁR CSAK A HALÁL BEÁLLTÁT TUDTÁK MEGÁLLAPÍTANI.

A másik három elhunytnál a hatóságok iratokat nem találtak. Ezért fölvetődött, hogy

A MENETOKMÁNYOK NÉLKÜL UTAZÓ SZEMÉLYEK ILLEGÁLIS MIGRÁNSOK LEHETTEK.

A helyszínre három mentőhelikopter érkezett, amit a rendőrség által a Police.hu oldalon közzétett fotó is tanúsít, és az elsődleges híradások szerint a három túlélő mindegyikét a légi mentőeszközökkel vitték el a helyszínről – ezt mostani információink a következőképp árnyalják:

A BALESETBEN KÉT SZEMÉLY SÚLYOS SÉRÜLÉST SZENVEDETT, ŐKET MENTŐHELIKOPTERREL PÉCSRE SZÁLLÍTOTTÁK. A JÁRMŰBEN EGY TOVÁBBI UTAS KÖNNYŰ SÉRÜLÉST SZENVEDETT.

A könnyebben sérült személyt azonban a korábbi értesülésektől eltérően nem helikopter vitte el a helyszínről, hanem mentőautóval szállították el, szintén a szekszárdi kórházba.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán kettőnél több ember halálát okozó baleset gondatlan okozása miatt indítottak büntetőeljárást. Az esettel kapcsolatban felmerült embercsempészés bűntett gyanúja miatt a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága folytat vizsgálatot.

Fekete hétvége Tolnában

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság időközben egy összefoglalót is közzétett a megyében a hétvégén történt balesetekről, ugyanis az M6-oson történt két, általunk is ismertetett balesettel még nem is teljes a kép, amint az kiderül Fekete hétvége Tolnában című cikkben a Police.hu oldalon közöltekből, ahol számos személyi sérüléssel járó, és több mint egy tucatnyi anyagi káros balesetről írnak.

A ma délelőtt 11 óra előtt pár perccel közölt összefoglalóban azt írják,

AZ ELMÚLT 48 ÓRÁBAN TOLNA MEGYE ÚTJAIN KÖZÚTI BALESETBEN NÉGYEN VESZTETTÉK ÉLETÜKET, NÉGYEN SÚLYOSAN, NÉGYEN PEDIG KÖNNYEBBEN SÉRÜLTEK MEG.

Egy személygépkocsi vezetője közlekedett Ozorán szombaton az éjszaki órákban, amikor ismeretlen körülmények között

NEKIÜTKÖZÖTT EGY HÁZ BEJÁRÓJÁNÁL LÉVŐ BETONELEMNEK.

A balesetet követően a kocsiban utazó hat személy elhagyta a helyszínt. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint az autó utasai közül ketten – egyikük súlyosan, másikuk könnyebben – megsérültek.

SZOMBATON DÉLBEN SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES BALESET TÖRTÉNT DUNAFÖLDVÁRON.

Egy autó vezetője az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla jelzését figyelmen kívül hagyta, és kihajtott a főútra, ahol nekiütközött egy segédmotor-kerékpárosnak, aki az eddigi információk szerint könnyebben megsérült.


Egy személygépkocsi vezetője szombaton este nyolckor Szekszárdon a Csatári utca irányába közlekedett, amikor elvesztette uralmát a járműve felett, és

AZ ÚTTEST BAL SZÉLÉN LEVŐ VÍZELVEZETŐ ÁROKBA CSAPÓDOTT.

Az autó utasa az elsődleges információk szerint könnyebben sérült meg.


A SOFŐRNÉL ALKALMAZOTT SZONDA POZITÍV ÉRTÉKET MUTATOTT,

ezért őt további mintavételre előállították.

Vasárnap hajnalban egy motorbalesettel folytatódott a szomorú széria.
Egy motoros Fadd irányából Paks felé közlekedett, amikor egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a járműve felett, és elesett, aminek következtében súlyos sérülést szenvedett el.

A HÉTVÉGÉN TOVÁBBI 14 ANYAGI KÁRRAL JÁRÓ BALESET IS TÖRTÉNT TOLNA MEGYE ÚTJAIN.

A rendőrség kéri, hogy

A NYÁRI MELEGBEN MÉG ÓVATOSABBAN KÖZLEKEDJENEK, FIGYELJENEK EGYMÁSRA,
… HOGY MINDENKI HAZAÉRJEN!


Frissítés (07.27. 10:40):
Olvasónk információja szerint mind a négy elhunyt illegális migráns volt, a migránsok közül ketten a csomagtartóban utaztak - ezen értesülések megerősítése végett a Tolna Megyei Rendő-főkapitányság sajtóreferensének seítségét kértük, válaszaival jelentkezünk!

A fotók a rendőrség felvételei!
Forrás: Police.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 10., 07:35
A rendkívül szoros eredményre tekintettel több helyen újraszámlálják a szavazatokat így, még nem dőlt el véglegesen a fővárosi főpolgármesteri cím kérdése, és a kalocsai polgármesteri címmel kapcsolatban sem végleges a tegnap közölt eredmény. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK