2021. 10. 19. kedd
Nándor
: 360 Ft   : 309 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Személykocsi ütközött kisteherautóval az 51-esen – Egy halott, négy sérült a reggeli, Dunapataj közelében történt balesetben

Személykocsi ütközött kisteherautóval az 51-esen – Egy halott, négy sérült a reggeli, Dunapataj közelében történt balesetben
Illés György Cinó  |  2021. 02. 05., 15:13

Ma reggel hét óra körül ütközött össze egy személykocsi és egy kisteherautó, aminek következtében mindkét jármű az árokban kötött ki. A személykocsit vezető 57 éves, hartai nő életét vesztette.

Amint azt reggeli gyorshírünkben már megírtuk, ma reggel hét óra körüli időben az 51-es főút 109-es kilométerében, Kalocsa és Dunapataj között súlyos, halálos kimenetelű közlekedési baleset történt. Munkatársaink a helyszínen további részleteket tudtak meg a baleset körülményeiről.

A rendőrök 7 óra 39 perctől teljes szélességében lezárták a főutat helyszínelés idejére, amiről a rendőrség a Police.hu oldalon már két perccel később közleményt adott ki, majd 10 óra 21 perckor az útzár föloldásáról is hírt adott a hivatalos rendőrségi portálon.
Ebből az is  kiderül, hogy

A BALESETBEN EGY 57 ÉVES HARTAI NŐ VESZTETTE ÉLETÉT.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KalocsaTV


A baleset következtében az egyik személygépkocsi sofőrje, egy 57 éves hartai nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

AZ ELSŐDLEGES INFORMÁCIÓK SZERINT MÁSIK JÁRMŰBEN UTAZÓ ÖT SZEMÉLY KÖNNYEBBEN SÉRÜLT

– derült ki a rendőrségi közleményből, amely azzal zárul, hogy a helyszínelés befejeződött, a rendőrök feloldották az útlezárást, valamint, hogy

A BALESET KÖRÜLMÉNYEIT A KALOCSAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLYA VIZSGÁLJA.

A baleset további részleteit illetően kértük a rendőrség tájékoztatását, azonban a kiadott, fentebb idézett közleményekben foglaltakon túlmenő tájékoztatást adni nem állt módjukban.
Azonban munkatársaink is a helyszínen tájékozódtak, így további részleteket is sikerült megtudnunk. A szemtanúk elmondása, illetve a helyszínen látottak alapján a következőképpen tudjuk rekonstruálni a történteket:

A szerencsétlenül járt hartai nő egy ezüstszürke Seat személygépkocsival Dunapataj felől Kalocsa irányában haladt gépkocsijával, amikor

előzni akarta az előtte haladó kamiont,

ezért áthajtott a szemközti sávba, hogy meggyőződjön róla, hogy szabad-e az út szemből. Azonban a szemből érkező forgalom miatt előzésre nem volt módja, ezért visszatért a sávjába, a kamion mögé.
Ekkor valószínűleg

ráhajtott a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára, ami megdobhatta a személyautót.

Vélhetően megijedt sofőr, és

balra rántotta a kormányt, amitől azonban elveszítette az autó fölötti uralmát, áthajtott a szemközti sávba, és keresztbefordult az úton,

ahol a szemből érkező Ford Transit kisteherautó vezetője, már nem tudta elkerülni az ütközést, így

a kisteherautó nekiütközött a Seat jobb oldalának.

Az ütközés következtében

mindkét jármű elhagyta az utat, és az út menti árokban álltak meg.

 

A Seat vezetője életét a helyszínre érkezett mentők nem tudták megmenteni, ő a baleset következtében elszenvedett sérüléseibe a helyszínen belehalt. 
A kisteherautó sofőrje és négy utasának sérüléseivel és ellátásukkal kapcsolatban a mentőszolgálat tájékoztatását kértük. A szerkesztőségünknek megküldött válaszból kiderül:
A balesethez három mentőegységet riasztottak.

A helyszínen a mentők három könnyebben és egy súlyosan sérült férfit találtak, akiket helyszíni ellátást követően kórházba szállítottak.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 19., 20:45
Ezeket a zsákokat nem a jóságos nagyszakállú töltötte meg ajándékokkal, hanem a "Te szedd!" akció vidám önkéntesei a széthajigált szeméttel, mégpedig két kalocsai helyszínen, a Csajdán és a Móra Ferenc utcai kerékpárút mentén. Még >>>
2021. 10. 19., 18:19
Október 23-án, szombaton - az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének, valamint a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napján – , a piac zárva lesz. Még >>>
2021. 10. 19., 10:21
Az e-sportoló az új focista? Még >>>
2021. 10. 19., 10:16
Készíts a csipkebogyóból akár teát, akár lekvárt, mindkettő tele van vitaminokkal! Még >>>
2021. 10. 19., 09:44
Szerdán jön a következő emelés: a benzin 5, a gázolaj 7 forinttal drágul. Még >>>
2021. 10. 18., 14:50
2021.október 23.-án 18:00 órától a KEVE (Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesület) rendhagyó módon evezős bált rendez a kalocsai evezés (rowing) 40. évfordulója alkalmából. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés