2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Személykocsi ütközött kisteherautóval az 51-esen – Egy halott, négy sérült a reggeli, Dunapataj közelében történt balesetben

Személykocsi ütközött kisteherautóval az 51-esen – Egy halott, négy sérült a reggeli, Dunapataj közelében történt balesetben
Illés György Cinó  |  2021. 02. 05., 15:13

Ma reggel hét óra körül ütközött össze egy személykocsi és egy kisteherautó, aminek következtében mindkét jármű az árokban kötött ki. A személykocsit vezető 57 éves, hartai nő életét vesztette.

Amint azt reggeli gyorshírünkben már megírtuk, ma reggel hét óra körüli időben az 51-es főút 109-es kilométerében, Kalocsa és Dunapataj között súlyos, halálos kimenetelű közlekedési baleset történt. Munkatársaink a helyszínen további részleteket tudtak meg a baleset körülményeiről.

A rendőrök 7 óra 39 perctől teljes szélességében lezárták a főutat helyszínelés idejére, amiről a rendőrség a Police.hu oldalon már két perccel később közleményt adott ki, majd 10 óra 21 perckor az útzár föloldásáról is hírt adott a hivatalos rendőrségi portálon.
Ebből az is  kiderül, hogy

A BALESETBEN EGY 57 ÉVES HARTAI NŐ VESZTETTE ÉLETÉT.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KalocsaTV


A baleset következtében az egyik személygépkocsi sofőrje, egy 57 éves hartai nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

AZ ELSŐDLEGES INFORMÁCIÓK SZERINT MÁSIK JÁRMŰBEN UTAZÓ ÖT SZEMÉLY KÖNNYEBBEN SÉRÜLT

– derült ki a rendőrségi közleményből, amely azzal zárul, hogy a helyszínelés befejeződött, a rendőrök feloldották az útlezárást, valamint, hogy

A BALESET KÖRÜLMÉNYEIT A KALOCSAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLYA VIZSGÁLJA.

A baleset további részleteit illetően kértük a rendőrség tájékoztatását, azonban a kiadott, fentebb idézett közleményekben foglaltakon túlmenő tájékoztatást adni nem állt módjukban.
Azonban munkatársaink is a helyszínen tájékozódtak, így további részleteket is sikerült megtudnunk. A szemtanúk elmondása, illetve a helyszínen látottak alapján a következőképpen tudjuk rekonstruálni a történteket:

A szerencsétlenül járt hartai nő egy ezüstszürke Seat személygépkocsival Dunapataj felől Kalocsa irányában haladt gépkocsijával, amikor

előzni akarta az előtte haladó kamiont,

ezért áthajtott a szemközti sávba, hogy meggyőződjön róla, hogy szabad-e az út szemből. Azonban a szemből érkező forgalom miatt előzésre nem volt módja, ezért visszatért a sávjába, a kamion mögé.
Ekkor valószínűleg

ráhajtott a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára, ami megdobhatta a személyautót.

Vélhetően megijedt sofőr, és

balra rántotta a kormányt, amitől azonban elveszítette az autó fölötti uralmát, áthajtott a szemközti sávba, és keresztbefordult az úton,

ahol a szemből érkező Ford Transit kisteherautó vezetője, már nem tudta elkerülni az ütközést, így

a kisteherautó nekiütközött a Seat jobb oldalának.

Az ütközés következtében

mindkét jármű elhagyta az utat, és az út menti árokban álltak meg.

 

A Seat vezetője életét a helyszínre érkezett mentők nem tudták megmenteni, ő a baleset következtében elszenvedett sérüléseibe a helyszínen belehalt. 
A kisteherautó sofőrje és négy utasának sérüléseivel és ellátásukkal kapcsolatban a mentőszolgálat tájékoztatását kértük. A szerkesztőségünknek megküldött válaszból kiderül:
A balesethez három mentőegységet riasztottak.

A helyszínen a mentők három könnyebben és egy súlyosan sérült férfit találtak, akiket helyszíni ellátást követően kórházba szállítottak.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK