2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Dupla bronz egy év alatt – Kellemes ellenfelet knockoutolt a Kalocsa

Tamás Ferenc  |  2016. 05. 23., 10:26

Legjobb lenne valóban bronzba önteni az utókor számára a Megyei I. osztály idei tavaszi szezonját, amely a Kalocsai FC részére igazi sikerszériát jelentett. A Márton-alakulat ugyanis kilenc emlékezetes diadal mellett mindössze két döntetlent és csupán egyetlen vereséget szenvedett május 22-ig a tizenkét tavaszi játéknap alatt, amely 80 (!) százalékos remek teljesítményt takar. Csapatunk ezzel két fordulóval a bajnokság zárása előtt ismét bronzérmes helyen végzett a megyei elit tabelláján, amely mindenképpen azt jelzi, hogy fiaink eddigi produkciója több volt a tavalyi bronznál!

Az első tíz perc hazai fölénye a negyedóra vége előtt góllá érett, amikor egy támadásunk végén Vuits Viktor egy szlalom-cselsorozattal lövőhelyzetbe hozta magát és elemi erővel kilőtte a jobb felső pipát (1–0).

A 24. percben aztán ismét kalocsai gólnak örülhetett a hazai publikum. Megint mi járattuk a labdát, majd Kohány Gábor a végén az ötös sarkáról bespárgázta az eléje vetődő kapus dereka alatt (2–0).

Aztán jött a menetrendszerű Kollár szabadrúgás gól is.

Játékmesterünk úgy jó huszonötről a sorfal fölött a rövid alsóba tekerte a labdát, amely a gólvonalról a léc alá pattant (3–0).

Rá egy percre aztán a megzavarodott jánoshalmi védők egyikének kezén landolt a labda, Kiss sporttársnő pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Kohány Gábor az őrültek higgadtságával értékesítette (4–0).

Képgaléria megtekintése (46 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A második játékrész első percében Nasz egy bődületes átlövéssel adta meg a félidő alaphangulatát, a pettyes alig zúgott el a bal kapufa mellett. Aztán az 56. percben

egy pazar jobb oldali szabadrúgást Kollár Nasz fejére varázsolt,

aki góllal is megünnepelhette 29-ik születésnapját (5–0).

Képgaléria megtekintése (46 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A győzelem értékes, még akkor is, ha a mai „jankováci” gárda már nem egy acélos együttes, éppen ezért nem szabad túlértékelnünk sem, mert csapatunk igazi értékmérője majd a bajnokjelölt Tiszakécske elleni június 4-i összecsapás lesz, ahol majd két érmes gárda mérheti össze tudását.

MESTERMÉRLEG:
Márton Zsolt edző:
– Végül is a harmadik helyről döntő találkozót egy defenzíven játszó együttes ellen sikerült kiharcolnunk, de a végeredmény azért mindennél jobban jelzi, hogy magabiztos győzelmet arattunk és végre elértük a célunkat. Köszönet mindenkinek, aki segített bennünket az újabb dobogós helyünk kiharcolásában, de elsősorban játékosaimnak köszönöm az odaadást, a más örömökről való sok-sok lemondást, és a töretlen győzni akarást.

Képgaléria megtekintése (46 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Kalocsai FC – Jánoshalmi FC 5–0 (4–0)
200 néző, vezette: Kiss Anikó
Kalocsa: Varga (Péter Cs.) – Csikós, Vuits A., Nasz, Szabó (Vass L.) – Kohány B.Kárpi (Farkas T.), Kollár, Dostyicza, Vuits V. (Kun-Szabó) – Kohány G.
Edző: Márton Zsolt.

Ifjúsági eredmény: 5–0 a KFC javára.
Gólszerzők: Gyuris Bence 3, Fekete Máté, Fekete Péter.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023-02-01 13:13:44
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK