2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dupla bronz egy év alatt – Kellemes ellenfelet knockoutolt a Kalocsa

Tamás Ferenc  |  2016. 05. 23., 10:26

Legjobb lenne valóban bronzba önteni az utókor számára a Megyei I. osztály idei tavaszi szezonját, amely a Kalocsai FC részére igazi sikerszériát jelentett. A Márton-alakulat ugyanis kilenc emlékezetes diadal mellett mindössze két döntetlent és csupán egyetlen vereséget szenvedett május 22-ig a tizenkét tavaszi játéknap alatt, amely 80 (!) százalékos remek teljesítményt takar. Csapatunk ezzel két fordulóval a bajnokság zárása előtt ismét bronzérmes helyen végzett a megyei elit tabelláján, amely mindenképpen azt jelzi, hogy fiaink eddigi produkciója több volt a tavalyi bronznál!

Az első tíz perc hazai fölénye a negyedóra vége előtt góllá érett, amikor egy támadásunk végén Vuits Viktor egy szlalom-cselsorozattal lövőhelyzetbe hozta magát és elemi erővel kilőtte a jobb felső pipát (1–0).

A 24. percben aztán ismét kalocsai gólnak örülhetett a hazai publikum. Megint mi járattuk a labdát, majd Kohány Gábor a végén az ötös sarkáról bespárgázta az eléje vetődő kapus dereka alatt (2–0).

Aztán jött a menetrendszerű Kollár szabadrúgás gól is.

Játékmesterünk úgy jó huszonötről a sorfal fölött a rövid alsóba tekerte a labdát, amely a gólvonalról a léc alá pattant (3–0).

Rá egy percre aztán a megzavarodott jánoshalmi védők egyikének kezén landolt a labda, Kiss sporttársnő pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Kohány Gábor az őrültek higgadtságával értékesítette (4–0).

Képgaléria megtekintése (46 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A második játékrész első percében Nasz egy bődületes átlövéssel adta meg a félidő alaphangulatát, a pettyes alig zúgott el a bal kapufa mellett. Aztán az 56. percben

egy pazar jobb oldali szabadrúgást Kollár Nasz fejére varázsolt,

aki góllal is megünnepelhette 29-ik születésnapját (5–0).

Képgaléria megtekintése (46 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A győzelem értékes, még akkor is, ha a mai „jankováci” gárda már nem egy acélos együttes, éppen ezért nem szabad túlértékelnünk sem, mert csapatunk igazi értékmérője majd a bajnokjelölt Tiszakécske elleni június 4-i összecsapás lesz, ahol majd két érmes gárda mérheti össze tudását.

MESTERMÉRLEG:
Márton Zsolt edző:
– Végül is a harmadik helyről döntő találkozót egy defenzíven játszó együttes ellen sikerült kiharcolnunk, de a végeredmény azért mindennél jobban jelzi, hogy magabiztos győzelmet arattunk és végre elértük a célunkat. Köszönet mindenkinek, aki segített bennünket az újabb dobogós helyünk kiharcolásában, de elsősorban játékosaimnak köszönöm az odaadást, a más örömökről való sok-sok lemondást, és a töretlen győzni akarást.

Képgaléria megtekintése (46 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Kalocsai FC – Jánoshalmi FC 5–0 (4–0)
200 néző, vezette: Kiss Anikó
Kalocsa: Varga (Péter Cs.) – Csikós, Vuits A., Nasz, Szabó (Vass L.) – Kohány B.Kárpi (Farkas T.), Kollár, Dostyicza, Vuits V. (Kun-Szabó) – Kohány G.
Edző: Márton Zsolt.

Ifjúsági eredmény: 5–0 a KFC javára.
Gólszerzők: Gyuris Bence 3, Fekete Máté, Fekete Péter.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés