2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai FC–Méhecskék SE U19: Gyér edzéslátogatottság, közömbös hozzáállás

Tamás Ferenc  |  2017. 12. 05., 19:03

Pedig a nyári felkészülés kezdetén még 26 (!) hadrafogható játékossal kezdhette meg az őszi szezonra hangolódást a Gyuricza János edzette „KFC-Méhecskék” ificsapata, ám a „mennyiség” szép lassan kezdett átmenni „minőségi” romlásba, azaz a fiúk mentalitása a szakvezető szerint is egyre leáldozóban volt.

Az edző az őszi idény történéseit szinte kronologikus sorrendben taglalta a nyári felkészüléstől a szezonzáró találkozóig.

– Már július 11-én, megkezdtük az új szezonra készülést 26 játékossal, mivel a Méhecskék SE-vel fúzióra léptünk, és tőlük kaptunk labdarúgókat. Az előző szezon után távoztak: Fekete Péter, Bukor Bence, Botykai Levente, Thiesz Dávid. Érkeztek: Varajti Gábor, Vörös Andor, Aranyos Gábor, Rosta Richárd, Tóth Levente, Varga Alex, Markó Renátó, Kovács Máté, Farkas Zalán, Orovicz Márk. A felnőtt kerethez csatlakozott: Matos Balázs, Matos Tamás (utóbbi fent edzett, de az ifiben játszott).


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Sajnos a felkészülés látogatottsága már előre vetítette a későbbi problémákat – az edzéslátogatottsági hajlam kritikán aluli volt, de ha jöttek is, a hozzáállásukról talán jobb említést sem tenni… De voltak olyanok is, akiknek derogált a vidéki mérkőzésekre való elutazás, ezért vélt sérüléseik, vagy családi rendezvényeikre hivatkozva lemondták a mérkőzéseket. De nézzük sorjában!

A Kunszállás elleni rajton még minden szépnek tűnt (7–0-s győzelem itthon). Ezt követte egy kiábrándító 4–4-es döntetlen Lajosmizsén. Aztán jött egy újabb hazai siker (4–0) a Jánoshalma ellen, amit az elfogadható kiskőrösi 2–2-es remi követett. Ezután következett a feketeleves – 7–1-es hazai vereség a Vadkerttől –, majd Hartán is oktattak bennünket egy 4–2-es „zakóval”. Aztán vigasztalódhattunk egy nyögvenyelő Bácsalmás elleni 1–0-s hazai sikerrel, majd a látottak alapján egy szintén elfogadható kiskunfélegyházi 2–0-s vereséggel.
Rá egy hétre hazai pályán kárpótolhattuk magunkat a Kecel legyőzésével (5–0), Akasztón pedig egy újabb „iksz” következett (1–1). Végre aztán jöhetett egy gyógyírként ható újabb hazai siker, amikor 7–0-ra gázoltuk el a Halas gárdáját. A szezonzárón, a megyeszékhelyen már egy többször megnyertnek tűnő derbin sajnos 6–3-ra alulmaradtunk a kapunkig hatszor eljutó Kecskemét otthonában.

7. KFC   12   5   3   4   37–26   18

Hazai pályán:
6 mérkőzés, 5 győzelem, 0 döntetlen, 1 vereség, 15 pont, 25–7-es gólkülönbséggel.
Idegenben: 6 meccs, 0 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség, 3 pont, 12–19-es gólkülönbséggel.

A házi góllövőlistánk élmezőnye: Farkas Zalán 10, Vörös Andor 8, Tóth Levente 5 találattal.

A Kalocsai FC – Méhecskék SE U19-es csapata a következő játékoskerettel játszotta végig az őszi szezont: Aranyos Gábor, Borka Norman, Böjtös Áron, Farkas Zalán, Gyuris Bence, Kovács Máté, Kovács Ronald, Lakatos-Lengyel Márton, Markó Renátó, Matos Balázs, Matos Tamás, Mikes Richárd, Orovicz Márk, Rosta Richárd, Torják Erik, Tóth Levente, Urbán Henrik, Varajti Gábor, Varga Alex, Vass Levente, Vass Zoltán, Vatai Adrián, Vörös Andor.

Ki szeretném emelni azokat, akik hozzáállását csak dicsérni tudtam és szeretném, ha tavaszra sokan csatlakoznának hozzájuk. Ők a következők: Tóth Levente, Böjtös Áron, Urbán Henrik, Vatai Adrián – fejezte be elemző értékelését Gyuricza János, ifistáink szakvezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés