2017. 12. 16. szombat
Aletta, Etelka
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai FC–Méhecskék SE U19: Gyér edzéslátogatottság, közömbös hozzáállás

Tamás Ferenc  |  2017. 12. 05., 19:03

Pedig a nyári felkészülés kezdetén még 26 (!) hadrafogható játékossal kezdhette meg az őszi szezonra hangolódást a Gyuricza János edzette „KFC-Méhecskék” ificsapata, ám a „mennyiség” szép lassan kezdett átmenni „minőségi” romlásba, azaz a fiúk mentalitása a szakvezető szerint is egyre leáldozóban volt.

Az edző az őszi idény történéseit szinte kronologikus sorrendben taglalta a nyári felkészüléstől a szezonzáró találkozóig.

– Már július 11-én, megkezdtük az új szezonra készülést 26 játékossal, mivel a Méhecskék SE-vel fúzióra léptünk, és tőlük kaptunk labdarúgókat. Az előző szezon után távoztak: Fekete Péter, Bukor Bence, Botykai Levente, Thiesz Dávid. Érkeztek: Varajti Gábor, Vörös Andor, Aranyos Gábor, Rosta Richárd, Tóth Levente, Varga Alex, Markó Renátó, Kovács Máté, Farkas Zalán, Orovicz Márk. A felnőtt kerethez csatlakozott: Matos Balázs, Matos Tamás (utóbbi fent edzett, de az ifiben játszott).


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Sajnos a felkészülés látogatottsága már előre vetítette a későbbi problémákat – az edzéslátogatottsági hajlam kritikán aluli volt, de ha jöttek is, a hozzáállásukról talán jobb említést sem tenni… De voltak olyanok is, akiknek derogált a vidéki mérkőzésekre való elutazás, ezért vélt sérüléseik, vagy családi rendezvényeikre hivatkozva lemondták a mérkőzéseket. De nézzük sorjában!

A Kunszállás elleni rajton még minden szépnek tűnt (7–0-s győzelem itthon). Ezt követte egy kiábrándító 4–4-es döntetlen Lajosmizsén. Aztán jött egy újabb hazai siker (4–0) a Jánoshalma ellen, amit az elfogadható kiskőrösi 2–2-es remi követett. Ezután következett a feketeleves – 7–1-es hazai vereség a Vadkerttől –, majd Hartán is oktattak bennünket egy 4–2-es „zakóval”. Aztán vigasztalódhattunk egy nyögvenyelő Bácsalmás elleni 1–0-s hazai sikerrel, majd a látottak alapján egy szintén elfogadható kiskunfélegyházi 2–0-s vereséggel.
Rá egy hétre hazai pályán kárpótolhattuk magunkat a Kecel legyőzésével (5–0), Akasztón pedig egy újabb „iksz” következett (1–1). Végre aztán jöhetett egy gyógyírként ható újabb hazai siker, amikor 7–0-ra gázoltuk el a Halas gárdáját. A szezonzárón, a megyeszékhelyen már egy többször megnyertnek tűnő derbin sajnos 6–3-ra alulmaradtunk a kapunkig hatszor eljutó Kecskemét otthonában.

7. KFC   12   5   3   4   37–26   18

Hazai pályán:
6 mérkőzés, 5 győzelem, 0 döntetlen, 1 vereség, 15 pont, 25–7-es gólkülönbséggel.
Idegenben: 6 meccs, 0 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség, 3 pont, 12–19-es gólkülönbséggel.

A házi góllövőlistánk élmezőnye: Farkas Zalán 10, Vörös Andor 8, Tóth Levente 5 találattal.

A Kalocsai FC – Méhecskék SE U19-es csapata a következő játékoskerettel játszotta végig az őszi szezont: Aranyos Gábor, Borka Norman, Böjtös Áron, Farkas Zalán, Gyuris Bence, Kovács Máté, Kovács Ronald, Lakatos-Lengyel Márton, Markó Renátó, Matos Balázs, Matos Tamás, Mikes Richárd, Orovicz Márk, Rosta Richárd, Torják Erik, Tóth Levente, Urbán Henrik, Varajti Gábor, Varga Alex, Vass Levente, Vass Zoltán, Vatai Adrián, Vörös Andor.

Ki szeretném emelni azokat, akik hozzáállását csak dicsérni tudtam és szeretném, ha tavaszra sokan csatlakoznának hozzájuk. Ők a következők: Tóth Levente, Böjtös Áron, Urbán Henrik, Vatai Adrián – fejezte be elemző értékelését Gyuricza János, ifistáink szakvezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!
2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén!

Még több friss hír

2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 13., 23:11
Gépgyártó vállalkozók figyelem! A múlt csütörtöki közmeghallgatáson állt elő ajánlatával Varga János, fajszi feltaláló, aki találmányának prototípusa elkészítéséhez keres műszaki partnert. A használatos gépekkel szemben törődésmentesen, kevesebb terményszórással dolgozna a gép, amelyet kisüzemben is ideálisan használhatnának.
2017. 12. 13., 22:44
Úgy is fogalmazhatnánk, hogy hamarosan akasszák majd a hóhért, ugyanis Kohány Balázsból, a pengés egykori dunaújvárosi, majd bajai és kalocsai focistából immár edző lesz, azaz az ő kezében lesz már a korbács, ő tart majd ínszaggató edzéseket egykori csapattársainak. Igaz, a KFC jelenlegi helyzetében azért mint játékosra is szüksége lenne még a klubnak, de a tavaszt – ha ideje engedi –, Géderlakon akarja még pályán tölteni.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 12. 15., 16:18
Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt december 14-én Soltvadkert közelében, amelyben egy idős férfi életét vesztette, a balesetnek pedig egy súlyos sérültje is van. Az eset kapcsán napvilágot látott információk szerint, annak kialakulásában fontos szerepet játszott az is, hogy a kanyarban kisodródott Suzukin, nyári gumik voltak Még >>>
2017. 12. 15., 15:30
A karácsonyhoz és az ünnepi készülődéshez ugyanúgy hozzá tartozik a mézeskalács, mint a fenyőfa, vagy épp egy mennyei gőzölgő halászlé. Önmagában a sütemény is nagyon karácsonyi, fűszeres illata és különleges íze miatt. A készítése pedig kellemes készülődés az ünnepre. Még >>>
2017. 12. 14., 11:44
A hétvégén, vagyis December 15. és december 17. között fokozott rendőri ellenőrzésre számíthatnak a közlekedők az ország területén. Az ittas vagy bódult állapotban vezető sofőröket akarják kiszűrni a TISPOL akció keretében. Még >>>
2017. 12. 14., 10:00
Boda József, akit sokan a Paprikából ismernek, többen pedig a focistaként emlegetik. Közösségi oldalán tette közzé ezt az emlékét, amin csapatképe látszik, ahogy írja is: "Ha ránézek erre a csapatképre öröm és bánat jár át. Öröm, hogy láthatom volt munkatársaimat, felidézhetem a megélt emlékeket, de bánat is, mert a játékosok közül már többen nincsenek közöttünk...eltelt 54 év." Még >>>
2017. 12. 13., 20:51
Vérdadás december 18-án, hétfőn Kalocsán az Ökopontban 13-16 óráig. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 botkormány
 2017-11-30 11:43:23
 2 Először: a "Művház" szót kisbetűvel kell írni, mert ebben a formában nem tulajdonnév. (Az már csak apróság, hogy a pont is hiányzik a köz...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2017. december 1-én elkezdődött Ulan-Udenszki Repülőgépgyár (U-UAZ) által modernizált Mi-171E berepülése. Az „Orosz Helikopterek” holdingba tartozó üzemben a modernizálás során új hajtómű és módosított forgószárny-mechanizmus került a helikopterbe.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága bejelentette, hogy elnyerte az Aviation 100 „Az Év Európai Légitársasága” címet.
Egy F-22 Raptor ötödik generációs harci repülőgép kiképzési repülés közben - pilótahibából – még 2012 májusában súlyosan megsérült leszállás közben. A légierő hat év után kapta vissza a javításból.
Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.