2017. 12. 18. hétfő
Auguszta
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Az NBI/B-s Péccsel meccselt a KKC a Magyar Kupában

Tamás Ferenc  |  2017. 09. 22., 10:24

Mintegy a szombati bajnoki rajt főpróbájaként, szerda este Magyar Kupa találkozón fogadta a Kalocsa a magasabb kategóriában játszó baranyai ellenfelét, ahol a jóval esélyesebb vendégek legyőzése már-már a „lehetetlen” kategóriába tartozott.

Aztán a mérkőzés során kiderült, hogy a mieink a kezdeti nehézségek után még is fel tudtak nőni a végére a mecsekaljai gárda teljesítményének a szintjére, sőt a finist, mintha a Kalocsa bírta volna jobban erővel. Mindezek ellenére jött a papírforma eredmény, de azért kettő perccel a vége előtt – 27-28-nál – a dunántúli gárda tagjainak sem lehetett volna feldugni azt a bizonyos zabszemet…

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Rögtön az elején

meglepett bennünket a vendég gyors, ötletgazdag támadójátékával,

miközben fizikálisan és mentálisan is fölénk kerekedtek. Ehhez jött még a kiváló kapusteljesítményük is – a hálóőr rendre „olvasta” Szvétek átlövési kísérleteit –, valamint

a „sporik” sem álltak ekkor feladatuk magaslatán (3–11),

rendre elnézték a lövőinkbe belefaultoló védők szabálytalanságait.

Igaz,

a pécsi legények gyorsabban tüzeltek csípőből, mint néhány kiöregedőfélben lévő westernhős,

így volt, amikor már tízzel is mentek a félidő második felében (7–17, 8–18, 9–19).

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A második játékrészt már a KKC nyerte (16–11), ám ez csak azt jelentette, hogy igenis volt tartása a csapatnak, mi több, kondicionálisan is fölé nőttünk a meccs hajrájában az ellenfélnek (22–26, 27–28).

MESTERMÉRLEG:
Kolics János edző:
– Az első félidőben átélhettük a poklok poklát, ami azt jelentette, hogy semmi nem sikerült, legelsősorban azért, mert nagyon pontatlanul és sok technikai hibával játszottunk. A zavaró védekezéssel, a kilépő védőikkel rendre zavarba hoztak bennünket, miközben átlövéseinkbe is rendre belefautoltak, amit a játékvezetők szisztematikusan nem fújtak le. Ennek is köszönhetően lépésről lépésre növelhette előnyét a vendég. Félidőben azt kértem a játékosaimtól, hogy az eredménytől függetlenül legyen bennük tartás, mutassák meg, hogy ettől sokkal többre képesek, ami sikerült is a második játékrészben. Ekkor már nagyobb hőfokon játszottunk és kevesebbet rontottunk, sőt talán fizikálisan is jobban bírtuk a végét az ellenfelünknél.

KKC – Pécsi VSE 27–30 (11–19)
150 néző, vezette: Kovács M., Wenzel T.
Kalocsa: Balázs P.Schmidt R. 2, Katona B. 3, Kanalas N. 1, Szvétek B. 10, Tóth L. 1, Rumi Á. 3. Csere: Balla G. 5, Vidók P. 2, Óvári D. (k.), Jagicza M. (k.), Baksa R., Raffai A., Romsics L., Varga Z.
Edző: Kolics János.

Az eredmény alakulása: 7. p.: 2–6, 12. p.: 3–10, 21. p.: 7–16, 28. p.: 10–19, 36. p.: 13–23, 48. p.: 19–25, 54. p.: 24–27, 58. p.: 27–28.
Hétméteresek: 5/5, illetve 0/0.
Kiállítások: 10, illetve 12 perc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!
2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén!

Még több friss hír

2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017-12-13 23:11:15
Gépgyártó vállalkozók figyelem! A múlt csütörtöki közmeghallgatáson állt elő ajánlatával Varga János, fajszi feltaláló, aki találmányának prototípusa elkészítéséhez keres műszaki partnert. A használatos gépekkel szemben törődésmentesen, kevesebb terményszórással dolgozna a gép, amelyet kisüzemben is ideálisan használhatnának.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 12. 17., 11:26
Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt Még >>>
2017. 12. 15., 16:18
Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt december 14-én Soltvadkert közelében, amelyben egy idős férfi életét vesztette, a balesetnek pedig egy súlyos sérültje is van. Az eset kapcsán napvilágot látott információk szerint, annak kialakulásában fontos szerepet játszott az is, hogy a kanyarban kisodródott Suzukin, nyári gumik voltak Még >>>
2017. 12. 15., 15:30
A karácsonyhoz és az ünnepi készülődéshez ugyanúgy hozzá tartozik a mézeskalács, mint a fenyőfa, vagy épp egy mennyei gőzölgő halászlé. Önmagában a sütemény is nagyon karácsonyi, fűszeres illata és különleges íze miatt. A készítése pedig kellemes készülődés az ünnepre. Még >>>
2017. 12. 14., 11:44
A hétvégén, vagyis December 15. és december 17. között fokozott rendőri ellenőrzésre számíthatnak a közlekedők az ország területén. Az ittas vagy bódult állapotban vezető sofőröket akarják kiszűrni a TISPOL akció keretében. Még >>>
2017. 12. 14., 10:00
Boda József, akit sokan a Paprikából ismernek, többen pedig a focistaként emlegetik. Közösségi oldalán tette közzé ezt az emlékét, amin csapatképe látszik, ahogy írja is: "Ha ránézek erre a csapatképre öröm és bánat jár át. Öröm, hogy láthatom volt munkatársaimat, felidézhetem a megélt emlékeket, de bánat is, mert a játékosok közül már többen nincsenek közöttünk...eltelt 54 év." Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 botkormány
 2017-11-30 11:43:23
 2 Először: a "Művház" szót kisbetűvel kell írni, mert ebben a formában nem tulajdonnév. (Az már csak apróság, hogy a pont is hiányzik a köz...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az afganisztáni misszióra történő felkészülés keretében magashegyi harcászati repülőkiképzésen vettek részt a szolnoki szállítóhelikopter-zászlóalj pilótái, fedélzeti technikusai és műszaki katonái a horvátországi Zadarban.
2017. december 1-én elkezdődött Ulan-Udenszki Repülőgépgyár (U-UAZ) által modernizált Mi-171E berepülése. Az „Orosz Helikopterek” holdingba tartozó üzemben a modernizálás során új hajtómű és módosított forgószárny-mechanizmus került a helikopterbe.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága bejelentette, hogy elnyerte az Aviation 100 „Az Év Európai Légitársasága” címet.
Egy F-22 Raptor ötödik generációs harci repülőgép kiképzési repülés közben - pilótahibából – még 2012 májusában súlyosan megsérült leszállás közben. A légierő hat év után kapta vissza a javításból.