2018. 03. 24. szombat
Gábor, Karina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Az NBI/B-s Péccsel meccselt a KKC a Magyar Kupában

Tamás Ferenc  |  2017. 09. 22., 10:24

Mintegy a szombati bajnoki rajt főpróbájaként, szerda este Magyar Kupa találkozón fogadta a Kalocsa a magasabb kategóriában játszó baranyai ellenfelét, ahol a jóval esélyesebb vendégek legyőzése már-már a „lehetetlen” kategóriába tartozott.

Aztán a mérkőzés során kiderült, hogy a mieink a kezdeti nehézségek után még is fel tudtak nőni a végére a mecsekaljai gárda teljesítményének a szintjére, sőt a finist, mintha a Kalocsa bírta volna jobban erővel. Mindezek ellenére jött a papírforma eredmény, de azért kettő perccel a vége előtt – 27-28-nál – a dunántúli gárda tagjainak sem lehetett volna feldugni azt a bizonyos zabszemet…

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Rögtön az elején

meglepett bennünket a vendég gyors, ötletgazdag támadójátékával,

miközben fizikálisan és mentálisan is fölénk kerekedtek. Ehhez jött még a kiváló kapusteljesítményük is – a hálóőr rendre „olvasta” Szvétek átlövési kísérleteit –, valamint

a „sporik” sem álltak ekkor feladatuk magaslatán (3–11),

rendre elnézték a lövőinkbe belefaultoló védők szabálytalanságait.

Igaz,

a pécsi legények gyorsabban tüzeltek csípőből, mint néhány kiöregedőfélben lévő westernhős,

így volt, amikor már tízzel is mentek a félidő második felében (7–17, 8–18, 9–19).

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A második játékrészt már a KKC nyerte (16–11), ám ez csak azt jelentette, hogy igenis volt tartása a csapatnak, mi több, kondicionálisan is fölé nőttünk a meccs hajrájában az ellenfélnek (22–26, 27–28).

MESTERMÉRLEG:
Kolics János edző:
– Az első félidőben átélhettük a poklok poklát, ami azt jelentette, hogy semmi nem sikerült, legelsősorban azért, mert nagyon pontatlanul és sok technikai hibával játszottunk. A zavaró védekezéssel, a kilépő védőikkel rendre zavarba hoztak bennünket, miközben átlövéseinkbe is rendre belefautoltak, amit a játékvezetők szisztematikusan nem fújtak le. Ennek is köszönhetően lépésről lépésre növelhette előnyét a vendég. Félidőben azt kértem a játékosaimtól, hogy az eredménytől függetlenül legyen bennük tartás, mutassák meg, hogy ettől sokkal többre képesek, ami sikerült is a második játékrészben. Ekkor már nagyobb hőfokon játszottunk és kevesebbet rontottunk, sőt talán fizikálisan is jobban bírtuk a végét az ellenfelünknél.

KKC – Pécsi VSE 27–30 (11–19)
150 néző, vezette: Kovács M., Wenzel T.
Kalocsa: Balázs P.Schmidt R. 2, Katona B. 3, Kanalas N. 1, Szvétek B. 10, Tóth L. 1, Rumi Á. 3. Csere: Balla G. 5, Vidók P. 2, Óvári D. (k.), Jagicza M. (k.), Baksa R., Raffai A., Romsics L., Varga Z.
Edző: Kolics János.

Az eredmény alakulása: 7. p.: 2–6, 12. p.: 3–10, 21. p.: 7–16, 28. p.: 10–19, 36. p.: 13–23, 48. p.: 19–25, 54. p.: 24–27, 58. p.: 27–28.
Hétméteresek: 5/5, illetve 0/0.
Kiállítások: 10, illetve 12 perc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 22., 10:01
Szombaton tartott „fogadóórát” – lényegében választási fórumot – Suhajda Krisztián, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Kalocsán, akinek vendége a párt EP-képviselője volt. A két politikus bemutatta a párt programját, a főbb kampánytémákat Suhajda ismertette, vendége főképp az országos politikai helyzetet elemezte. Szóba került Morvai Krisztina újabban tapasztalt különutas politikája és annak jobbikos megítélése, illetve a koalíciós kormányzás, vagy az esetleges alkotmányos válság lehetősége is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 23., 20:07
Szándékosan választott szokatlan időszakot a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár, valamint az akciójában részt vevő szervezetek vezetősége arra, hogy a város rászorulóinak gyűjtsön. Decemberben sokan gyűjtenek, ezért a húsvétot megelőző időszakra tették az akciót. Még >>>
2018. 03. 23., 14:52
Komoly előkészületekről tájékoztatott a holnapi jótékonysági örömfutás szervezője, akinek időközben az alkalomra rendelt futópólója is megérkezett. Még >>>
2018. 03. 23., 14:20
Itt a lehetőség! Do it yourself, azaz csináld magad tavaszi kopogtatódat holnap, március 24-én a Pilvax Hotel**** Kalocsában, ahol a Viveccho Virág tart workshopot! Még >>>
2018. 03. 23., 11:23
Kicsit még fázik, de már legalább már pihenhet egy jót, és ezen a tavaszon valószínűleg éhezni sem fog. Még >>>
2018. 03. 23., 10:23
A facebookos adatlopási botrány után nagyot estek a cég részvényei, ami nem csoda. az érdekessé, hogy egy sor technológiai részvény árfolyamát is magával rántotta a Zuckenberg-birodalom megingása, pedig nem hinnénk, hogy az informatika és hi-tech korszaka véget ért volna! Még >>>
2018. 03. 22., 17:49
Életmentő tetoválás cukorbetegeknek, ingyen. Három nap alatt országos mozgalommá nőtte ki magát a magyar tetoválóművész kezdeményezése Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.
Immár négy gépen folyik az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison a leendő pilóták felkészítése, miután használatba vették az újabb két Zlin típusú kiképző-repülőgépet.
Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.
A német kormány le kívánja cserélni a kiöregedő Panavia Tornado vadászbombázóit, ez már köztudott. Március 8-án a defensenews.com internetes portálon megjelent egy cikk, amelyben Daniel Gouré, a Lexington Intézet alelnöke nyilatkozott arról, hogy a Luftwaffe-ban miért nincs alternatívája az F-35 Lightning II-nek.