2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Előre hozott bajnokavató – Három fordulóval a zárás előtt már célba ért a KKC

Tamás Ferenc  |  2017. 04. 10., 09:07

Április 8-án, szombaton este a listavezető Kalocsa a közvetlenül mögötte álló Mecseknádasd társulatát fogadta egy virtigli „négypontos” bajnoki összecsapáson, amelyen a vendégek számára az volt a tét, hogy győzelmük esetén még matematikai esélyük maradt volna az elsőség elhódítására. Igaz, a kalocsai örök optimisták, sőt még a józan realisták is egyértelmű hazai sikerben bíztak, amit aztán igazolt is a Kolics-legénység, hiszen egyszer sem engedte vezetni a baranyai gárdát a találkozó során.

A mérkőzés felvezetésében – a csapatok bemutatása előtt –

a klub elbúcsúztatta enyveskezű hálóőrét, Princzes Attilát,

aki több periódusban is védte a KKC kapuját. Az 50. életévét betöltött egykori dunaújvárosi NBI-es sportoló emlékezetesen nagy ütközetek tucatjaiban remekelt cerberusként csapatunk legfelelősségteljesebb posztján, de volt, amikor még megbízott edzőként is segítette a Kalocsát.

Képgaléria megtekintése (27 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Aztán kezdetét vette a csata, ahol a mieink „alkalomhoz illően” nyitottak, hiszen percek alatt elhúztunk 3–0-ra. Egészségesen agresszív, kemény volt a védekezésünk, miközben Balázs Peti mint az a bizonyos zöld festék, úgy fogott a kapuban. Így nem volt meglepő, hogy a félidőre ötöt tettek közé Tamaskóék, amely idegnyugtató előnynek tűnt a folytatáshoz.

A második játékrészben a védekezést váltó vendégek ugyan megpróbálták megnehezíteni a dolgunkat – volt úgy, hogy kijöttek kettős emberfogásra –, de ez sem zökkentette ki Katonáékat a ritmusból, fiaink tartották az előnyt a végéig.

Az utolsó percekben már

zúgott a lelátón a „Bajnokcsapat!” rigmus, vagy a „Mindenki álljon fel!”

igazán jó volt ezen az estén kalocsainak lenni…

A lefújás után aztán kezdetét vette az ünneplés, a fiúk összekapaszkodva indiántáncot jártak a pályán, miközben pezsgők pukkantak, sőt volt a nézőtérről befutó, előre hozott húsvéti locsolkodó is!

Képgaléria megtekintése (27 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

MESTERMÉRLEG:
Kolics János edző:
– Tőlem bizonyára szokatlan, de ezúttal nem fogok szerénykedni. Úgy gondolom, nagyon jól felkészültünk ebből a csapatból. Kiiktattuk azt a Freyt és Bérces Patrikot, akik mérkőzésenként tíz-tizenöt gólokat szoktak dobni. Egész héten erre készültünk, és elképzeléseink realizálódtak is. A Romsics Laci nagyon szépen, hibátlanul oldotta meg zavaró védekezését, de a csapatvédekezésünk egyszerűen fantasztikusan működött. Ennek köszönhettük öt gólos félidei előnyünket is, igaz kellett ehhez Balázs Peti parádés kapusteljesítménye is. Aztán a megszerzett előnyt sikerült megbecsülnünk még azután is, amikor megnehezítve a dolgunkat kijöttek kettős emberfogásra. Aki itt volt, az megtapasztalhatta a csarnok fantasztikus hangulatát, hiszen ezt akár több NBI-es csapat is megirigyelhetné. Köszönöm játékosaim egész éves munkáját, a vezetés támogatását és a közönségnek azt a fiesztát, amelyet találkozóinkon teremtett.

KKC – Mecsek Takarék SE 25–21 (15–10)
250 néző, vezette: Héjja Á., Kónya B.
Kalocsa: Balázs – Rumi 1, Katona 7, Kanalas, Szvétek 3, Tamaskó 7, Romsics 1. Csere: Balla 6, Rimai, Princzes (k.), Óvári (k.), Baksa R., Schmidt, Schaffer, Rádóczi, Varga, Tóth B.
Edző:
Kolics János.
Hétméteresek: 7/4, illetve 3/2.
Kiállítások: 6, illetve 16 perc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés