2017. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 310 Ft   : 260 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk

Előre hozott bajnokavató – Három fordulóval a zárás előtt már célba ért a KKC

Tamás Ferenc  |  2017. 04. 10., 09:07

Április 8-án, szombaton este a listavezető Kalocsa a közvetlenül mögötte álló Mecseknádasd társulatát fogadta egy virtigli „négypontos” bajnoki összecsapáson, amelyen a vendégek számára az volt a tét, hogy győzelmük esetén még matematikai esélyük maradt volna az elsőség elhódítására. Igaz, a kalocsai örök optimisták, sőt még a józan realisták is egyértelmű hazai sikerben bíztak, amit aztán igazolt is a Kolics-legénység, hiszen egyszer sem engedte vezetni a baranyai gárdát a találkozó során.

A mérkőzés felvezetésében – a csapatok bemutatása előtt –

a klub elbúcsúztatta enyveskezű hálóőrét, Princzes Attilát,

aki több periódusban is védte a KKC kapuját. Az 50. életévét betöltött egykori dunaújvárosi NBI-es sportoló emlékezetesen nagy ütközetek tucatjaiban remekelt cerberusként csapatunk legfelelősségteljesebb posztján, de volt, amikor még megbízott edzőként is segítette a Kalocsát.

Képgaléria megtekintése (27 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Aztán kezdetét vette a csata, ahol a mieink „alkalomhoz illően” nyitottak, hiszen percek alatt elhúztunk 3–0-ra. Egészségesen agresszív, kemény volt a védekezésünk, miközben Balázs Peti mint az a bizonyos zöld festék, úgy fogott a kapuban. Így nem volt meglepő, hogy a félidőre ötöt tettek közé Tamaskóék, amely idegnyugtató előnynek tűnt a folytatáshoz.

A második játékrészben a védekezést váltó vendégek ugyan megpróbálták megnehezíteni a dolgunkat – volt úgy, hogy kijöttek kettős emberfogásra –, de ez sem zökkentette ki Katonáékat a ritmusból, fiaink tartották az előnyt a végéig.

Az utolsó percekben már

zúgott a lelátón a „Bajnokcsapat!” rigmus, vagy a „Mindenki álljon fel!”

igazán jó volt ezen az estén kalocsainak lenni…

A lefújás után aztán kezdetét vette az ünneplés, a fiúk összekapaszkodva indiántáncot jártak a pályán, miközben pezsgők pukkantak, sőt volt a nézőtérről befutó, előre hozott húsvéti locsolkodó is!

Képgaléria megtekintése (27 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

MESTERMÉRLEG:
Kolics János edző:
– Tőlem bizonyára szokatlan, de ezúttal nem fogok szerénykedni. Úgy gondolom, nagyon jól felkészültünk ebből a csapatból. Kiiktattuk azt a Freyt és Bérces Patrikot, akik mérkőzésenként tíz-tizenöt gólokat szoktak dobni. Egész héten erre készültünk, és elképzeléseink realizálódtak is. A Romsics Laci nagyon szépen, hibátlanul oldotta meg zavaró védekezését, de a csapatvédekezésünk egyszerűen fantasztikusan működött. Ennek köszönhettük öt gólos félidei előnyünket is, igaz kellett ehhez Balázs Peti parádés kapusteljesítménye is. Aztán a megszerzett előnyt sikerült megbecsülnünk még azután is, amikor megnehezítve a dolgunkat kijöttek kettős emberfogásra. Aki itt volt, az megtapasztalhatta a csarnok fantasztikus hangulatát, hiszen ezt akár több NBI-es csapat is megirigyelhetné. Köszönöm játékosaim egész éves munkáját, a vezetés támogatását és a közönségnek azt a fiesztát, amelyet találkozóinkon teremtett.

KKC – Mecsek Takarék SE 25–21 (15–10)
250 néző, vezette: Héjja Á., Kónya B.
Kalocsa: Balázs – Rumi 1, Katona 7, Kanalas, Szvétek 3, Tamaskó 7, Romsics 1. Csere: Balla 6, Rimai, Princzes (k.), Óvári (k.), Baksa R., Schmidt, Schaffer, Rádóczi, Varga, Tóth B.
Edző:
Kolics János.
Hétméteresek: 7/4, illetve 3/2.
Kiállítások: 6, illetve 16 perc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017-09-21 17:28:07
A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket érinti nap mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmmel hívja fel a figyelmet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>
2017. 09. 19., 22:39
Az idei Paprikafesztivál egyik jelentős eseménye, a kalocsai, egyben a magyar paprikanemesítés és -kutatás 100 éves évfordulójának megünneplése, amelyet szeptember 15-én, pénteken a városháza dísztermében tartottak. Nézzük, miből választhattak a kutatóállomás egykori és mai munkatársai. Még >>>
2017. 09. 19., 20:00
A meló nem könnyű, sőt, minden bizonnyal extra fizikum és fegyelemtűrés szükséges, de igyekeznek kompenzálni. Minimum! havi bruttó 230 ezer forint, évi 200 ezer forint cafetéria, ütiköltség térítés, egyenruha, ruhapénz, szolgálati lakás, kedvezményes mobil előfizetés és teljes körű egészségügyi ellátás várja azokat, akik felvételt nyernek. A helyszín: Állampuszta. Katt a részletekért! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.
Bahrein lesz a második ország, aki hadrendbe állítja az F-16V verziót, ugyanis Tajvan a jelenleg szolgálatban álló 142 darab Block 20-as verziójú F-16A/B-t szintén V verzióra alakíttatja át.
Szomorú évfordulóhoz érkeztünk - 10 év telt el azóta, hogy Hegedűs „Gege” Ernő repülő alezredes, a Puma-század újkori történetének meghatározó alakja, a század parancsnoka eltávozott az égi felszállópályára.