2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

In memoriam Lakatos Ádám (1990-2017) – Végső búcsú a KKC kapusától

Tamás Ferenc  |  2017. 07. 07., 19:06

Gyászlobogót lengetett a nyár esti szél június utolsó napján a Városi Sportcsarnok zászlórúdján. Tragikus balesetben, köszönés nélkül távozott a kalocsai kézilabdázók büszke seregéből a legfontosabb poszt, a kapus, a hálóőr Lakatos Ádám, aki fiatal kora ellenére már másfél évtizede állt szeretett egyesülete szolgálatában.

Döbbenetesen hirtelen távozott, hiszen abból a kevés időből, ami megadatott neki, fél életét a kézilabdapályán töltötte – igaz, azt rendkívül szerette és ahhoz igazán értett.

2017. június 30-án, a kora délutáni órákban jött a fájdalmas hír. Kecskemét határában a nyári csúcsforgalomban, hogy egy előtte álló autót kikerüljön elrántotta a kormányt, ami aztán a szemből érkező kamionnal való halálos ütközést okozta.

Bántóan szívszorító, amikor erejük teljében lévő fiatal emberek idő előtt hagyják el ezt a földi világot, hogy akaratukon kívül átkerüljenek egy másik, az élők számára még ismeretlen dimenzióba. Igazán szűkmarkúan osztotta rá a pályán kívüli életet a sors, mindössze 27 esztendő jutott számára.


Forrás: KALOhírek

Elhunyt Lakatos Ádám barátunk, akit én mindig is sokszívű embernek tartottam: egyik szíve a családjáért dobogott, a másik a kalocsai kézilabdáért, a harmadik a barátaiért, a negyedik a bajtársaiért, a mentősökért és azon rászoruló emberekért, akikért szirénázva érkezik a segítség.

Neve az utóbbi években egyre közismertebb és elismertebb lett az NB II. Délnyugat csoportjában, mint az élcsapat Kalocsa óriás termetű cerberusáé, aki nagy áldozatkészséggel szolgálta szeretet sportága a kézilabda ügyét, amely bajnoki aranyak és a dobogós helyezések sokaságával volt kikövezve. Még valahol 2006-ban, 16 évesen debütált a felnőtt csapatban, ahol háromszor vehetett át bajnoki aranyat az ezüstök és a bronzérmek mellett.

Mentősként hivatásából adódóan életeket mentett a dolgos hétköznapokon és ünnepnapokon is, ám bajtársai minden erőfeszítése ellenére sem tudta kikerülni a megálljt parancsoló halált, amely alattomosan, a pillanat törtrésze alatt kaszálta el. A bajba jutottakon annyiszor segítő mentős bajtárs ebből a „sérüléséből” már nem térhetett vissza, ám minden bizonnyal az égi pályák varázslatos világába segítette a gondviselő, ahol várták már a játszótársak.

A mindig szerethető „Dagadt”, Lakatos Ádám, a jó barát nincs többé. Remélhetőleg nevét, emberségét, kapusteljesítményét, szerethető gesztusait még sokáig megőrzik majd a csapattársai, a lelátó közönsége és mindazok, akik ismerték és szerették ezt a fizikumában és lelkületében is átlag feletti óriást. Mintha látnám, ahogy a túlvilági pályán is kezébe veszi a labdát egy kidobásnál, hogy csatába indítsa társait egy éppen aktuális ütközetben.

Hiányozni fog jámbor természete a kapuban, már-már idegfeszítő türelme játék közben a pályán, igaz ezzel azért mindig megnyugtatott bennünket, a győzelemben olykor kétkedő szurkolókat is a palánk túloldalán.

Július 7-én, pénteken 14 órakor kísértük utolsó földi útjára a kalocsai temetőben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK