2022. 12. 01. csütörtök
Elza
: 410 Ft   : 393 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Közgyűlés a kézilabdázóknál – Jó hangulatú vacsoraesten értékeltek

Tamás Ferenc  |  2018. 06. 08., 12:23

Május 30-án, szerda este tartotta éves rendes közgyűlését a Kalocsai Kézilabda Club nagy családja a Városi Sportcsarnok büféjében, ahol a megjelent tagság előtt a csapatok edzői és Hartman János elnök értékelte a 2017/2018-as bajnoki évet.

Odaadó csapatjáték, páratlan nézőtéri hangulat, közös öröm, együtt átélt sikerek – talán így lehetne jellemezni az egyesület újabb bajnoki évadát, ahol

a három csapatunk – ifik, felnőtt hölgyek és az NBII-es férfiak – ismét tűzbe hozták a lelátó publikumát,

miközben az ifik bajnokok, a nők bronzérmesek, a felnőtt férfi gárda pedig negyedik helyen zárt az NB II. Dél-nyugat csoportjában.

Az elemző értékelések sorát Szvétek Balázs az ifjúsági csapat játékosaira büszke trénere nyitotta, aki a „számszaki mutatókon” túl, fiai emberi kvalitásait és játékszeretetét is méltatta. Annál nagyobb dicséret talán nem is kell egy utánpótlás csapatnak, hogy soraikból többen is bevetésre kerülhettek a felnőtt mezőnyben.

Jagicza Marci a kapuban, Vidók Patrik a száguldó jobbszélső, Raffai Andris a „gólgyáros professzor”, Bondor Milán a higanymozgású „röpködő  erdei manó”, vagy a már korábban is ifista fenomén Schmidt Raul mára már NBII-es játékossá lépett elő, ami talán a klub legnagyobb érdemei közé tartozik, hiszen mindig is az utánpótlásból építkeztek az előző évtizedek során.

Az ifi „terítéke” után Kolics János vezetőedző a megyebajnokságban bronzérmes hölgykoszorúját értékelte, amely lehet, hogy szintén megismételhetetlen csodaként kerül majd be a klub történetének arany oldalaira. Aki figyelemmel kísérte a lányok csapatát a megalakulástól az utóbbi pár évben, az tudja, hogy

a mester talán jóval több munkát ölt bele kedvenc amazonjai pallérozásába,

mint a többszörös felnőtt bajnok fiai mentorálásába.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

És akkor eljutottunk a felnőtt férfi gárda méltatásához, akik mára már egy több száz fős szurkolótáborral szerettették meg ezt a dinamikus játékot.

Kolics mester mindenre kitérő alapos elemző-értékelésen „mérte meg” csapatát, amely idén ugyan negyedikként zárt, de a gárda „fajsúlya” mégis növekedett.

A közel egy órán át tartó okfejtésben többek között szólt játékosai és a csapat technikai színvonalának fejlődéséről, a csapatkohézió megerősödéséről. Elmondása szerint, amiben talán le vagyunk maradva a „spicchez” képest, az a gyorsindítások és a hétméteresek kihasználásának hatékonysága.

Örömmel jegyezte meg, hogy

fantasztikusan teljesítettek kapusaink,

pedig őtőlük féltünk a legjobban a szezon elején. A nagy tapasztalatokkal rendelkező, NBI-es múlttal és nemzetközi kupasikerekkel is dicsekedhető edző azért arra figyelmeztette játékosait, hogy

óhatatlanul jön egy olyan időszak is, amely megtorpanással, stagnálással vagy akár kisebb visszaeséssel is járhat,

éppen ezért a jövőben elsősorban arra készülünk majd, hogy mindezeket kiküszöböljük.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A jövőben például az átlövésekkel szembeni védekezésünket még hatékonyabbá kell tennünk, mert ebben a sportágban ez perdöntő lehet egy csapat mindenkori pozíciójában. A legfontosabb azonban mégis csak az lehet egy csapat életében, hogy önmagához képest legyen előrelépés a játék minden területén és akkor már nem dolgoztunk hiába – fejezte be Kolics János edző értékelését.

Őt, Hartman János klubelnök beszámolója követte, aki a gazdálkodás, a financiális háttér, az egyesület Kalocsa életében betöltő szerepéről (a jótékonykodásról – A szerk.) szólt, nem feledve a közös munka, a szponzorok, szurkolók, támogatók és a város közös összefogását.

Az „Elnök Úr” bankárhoz illő alapossággal előterjesztett, kézzel fogható pénzügyi mérleget tett a tagság elé,

mely tételek a „befektetett és forgó eszközök”, a saját tőke, a „céltartalékok”, a „kötelezettségek”, a „források” ismertetése mellett szólt a bevételi oldalról, a ráfordításokról és az adózás előtti és adózott eredményekről egyaránt.

Aztán kezdetét vette a vacsoraest, ahol

a mennyei marhapörkölt vitte a prímet,

miközben Hartman elnök több közös rendezvényre- borkóstolóval egybekötött császártöltési pincelátogatásra, a hartai Duna-part hagyományos juniálisára, valamint a június 9-i, Magyarország – Ausztrália meccsre invitálta amolyan jutalomként a klub nagy családját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 01., 10:17
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Gyűjtsd össze mindet! Mutatjuk a részleteket! Még >>>
2022. 11. 30., 14:07
A pótösszeírás lezárultával véget ért a 2022-es népszámlálás, a határidőig 4,6 millió lakás- és 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be, a becsült népesség 96 százaléka nyilatkozott az adatgyűjtésnél. Még >>>
2022. 11. 30., 12:22
A nagy sikerű kihelyezett osztályfőnöki órán a fiatalok kipróbálhatták a terhességi szimulációs mellényt és az öregségi szimulációs szettet, mely az empátiás készségek fejlesztésére hat. Még >>>
2022. 11. 30., 10:43
A rendőrök a látogatóknak tartottak tájékoztatót a felvételi eljárásról és a várható szolgálati feladatokról. Még >>>
2022. 11. 30., 09:37
A gyanúsított a sértettől élelmiszert és aprópénzt vett el, majd a bozótvágó késsel több helyen megsebesítette. Még >>>
2022. 11. 30., 09:25
Nagy szeretettel várnak mindenkit vasárnaponként Solton, a Béke téri Adventi gyertyagyújtásra, az azt követő fáklyás felvonulásra és az ünnepre hangoló kísérő programokra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK