2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Közgyűlés a kézilabdázóknál – Jó hangulatú vacsoraesten értékeltek

Tamás Ferenc  |  2018. 06. 08., 12:23

Május 30-án, szerda este tartotta éves rendes közgyűlését a Kalocsai Kézilabda Club nagy családja a Városi Sportcsarnok büféjében, ahol a megjelent tagság előtt a csapatok edzői és Hartman János elnök értékelte a 2017/2018-as bajnoki évet.

Odaadó csapatjáték, páratlan nézőtéri hangulat, közös öröm, együtt átélt sikerek – talán így lehetne jellemezni az egyesület újabb bajnoki évadát, ahol

a három csapatunk – ifik, felnőtt hölgyek és az NBII-es férfiak – ismét tűzbe hozták a lelátó publikumát,

miközben az ifik bajnokok, a nők bronzérmesek, a felnőtt férfi gárda pedig negyedik helyen zárt az NB II. Dél-nyugat csoportjában.

Az elemző értékelések sorát Szvétek Balázs az ifjúsági csapat játékosaira büszke trénere nyitotta, aki a „számszaki mutatókon” túl, fiai emberi kvalitásait és játékszeretetét is méltatta. Annál nagyobb dicséret talán nem is kell egy utánpótlás csapatnak, hogy soraikból többen is bevetésre kerülhettek a felnőtt mezőnyben.

Jagicza Marci a kapuban, Vidók Patrik a száguldó jobbszélső, Raffai Andris a „gólgyáros professzor”, Bondor Milán a higanymozgású „röpködő  erdei manó”, vagy a már korábban is ifista fenomén Schmidt Raul mára már NBII-es játékossá lépett elő, ami talán a klub legnagyobb érdemei közé tartozik, hiszen mindig is az utánpótlásból építkeztek az előző évtizedek során.

Az ifi „terítéke” után Kolics János vezetőedző a megyebajnokságban bronzérmes hölgykoszorúját értékelte, amely lehet, hogy szintén megismételhetetlen csodaként kerül majd be a klub történetének arany oldalaira. Aki figyelemmel kísérte a lányok csapatát a megalakulástól az utóbbi pár évben, az tudja, hogy

a mester talán jóval több munkát ölt bele kedvenc amazonjai pallérozásába,

mint a többszörös felnőtt bajnok fiai mentorálásába.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

És akkor eljutottunk a felnőtt férfi gárda méltatásához, akik mára már egy több száz fős szurkolótáborral szerettették meg ezt a dinamikus játékot.

Kolics mester mindenre kitérő alapos elemző-értékelésen „mérte meg” csapatát, amely idén ugyan negyedikként zárt, de a gárda „fajsúlya” mégis növekedett.

A közel egy órán át tartó okfejtésben többek között szólt játékosai és a csapat technikai színvonalának fejlődéséről, a csapatkohézió megerősödéséről. Elmondása szerint, amiben talán le vagyunk maradva a „spicchez” képest, az a gyorsindítások és a hétméteresek kihasználásának hatékonysága.

Örömmel jegyezte meg, hogy

fantasztikusan teljesítettek kapusaink,

pedig őtőlük féltünk a legjobban a szezon elején. A nagy tapasztalatokkal rendelkező, NBI-es múlttal és nemzetközi kupasikerekkel is dicsekedhető edző azért arra figyelmeztette játékosait, hogy

óhatatlanul jön egy olyan időszak is, amely megtorpanással, stagnálással vagy akár kisebb visszaeséssel is járhat,

éppen ezért a jövőben elsősorban arra készülünk majd, hogy mindezeket kiküszöböljük.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A jövőben például az átlövésekkel szembeni védekezésünket még hatékonyabbá kell tennünk, mert ebben a sportágban ez perdöntő lehet egy csapat mindenkori pozíciójában. A legfontosabb azonban mégis csak az lehet egy csapat életében, hogy önmagához képest legyen előrelépés a játék minden területén és akkor már nem dolgoztunk hiába – fejezte be Kolics János edző értékelését.

Őt, Hartman János klubelnök beszámolója követte, aki a gazdálkodás, a financiális háttér, az egyesület Kalocsa életében betöltő szerepéről (a jótékonykodásról – A szerk.) szólt, nem feledve a közös munka, a szponzorok, szurkolók, támogatók és a város közös összefogását.

Az „Elnök Úr” bankárhoz illő alapossággal előterjesztett, kézzel fogható pénzügyi mérleget tett a tagság elé,

mely tételek a „befektetett és forgó eszközök”, a saját tőke, a „céltartalékok”, a „kötelezettségek”, a „források” ismertetése mellett szólt a bevételi oldalról, a ráfordításokról és az adózás előtti és adózott eredményekről egyaránt.

Aztán kezdetét vette a vacsoraest, ahol

a mennyei marhapörkölt vitte a prímet,

miközben Hartman elnök több közös rendezvényre- borkóstolóval egybekötött császártöltési pincelátogatásra, a hartai Duna-part hagyományos juniálisára, valamint a június 9-i, Magyarország – Ausztrália meccsre invitálta amolyan jutalomként a klub nagy családját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 10. 04., 09:39
A rendőrök kihallgatták a sértettet, aki úgy nyilatkozott, hogy az utcán bántalmazta egy idegen. Még >>>
2023. 10. 04., 09:32
A következő fordulókban a bajai lány mentora Trokán Nóra színművész lesz. Még >>>
2023. 10. 02., 17:26
Környezetvédelem és újrahasznosítás céljából rendezik a gyűjtést. Még >>>
2023. 10. 02., 14:24
Az Amerikában élő magyar kutató az mRNS-vakcina alapjait is adó felfedezéséért kapta meg az élettani-orvosi Nobelt. Még >>>
2023. 10. 02., 11:04
Kifogták a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) történetének legnagyobb pontyát, amely nem sokkal maradt el az abszolút balatoni pontyrekordtól. Még >>>
2023. 10. 01., 14:54
Magyarország belügyminisztere szeptember 30. hatállyal – indoklás nélkül – visszavonta Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK