2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Amilyen az adjonisten” – Török Ferenc és Bolvári Ferdinánd beszólt egymásnak a Facebookon

Illés György Cinó  |  2019. 06. 12., 19:02

Bolvári Ferdinánd, a Békés Kalocsáért Egyesület több párt által támogatott, leendő polgármesterjelöltje az EP választások eredményéből azt a következtetést vonta le, hogy az őszi választásokon legyőzhető a Fidesz. Az alkalmat arra is kihasználta, hogy az előző, Török Ferenc polgármester által irányított városvezetésnek is odaszúrjon egyet. Pontosabban: kettőt. „Úrhatnám”, „pökhendi” – e két jelzőt vette zokon az előző polgármester, aki szerint „bagoly mondja verébnek”, hogy egy közmondási fordulattal mi is hozzájáruljunk az üzengetés színvonalának emeléséhez.

Bolvári Ferdinánd az EP választások után a saját közösségi oldalán köszönte meg a választóknak, hogy sokan éltek állampolgári jogukkal, és elmentek szavazni, és nem úgy gondolkodtak, mint az a multinacionális vállalatnál vezető beosztású munkatárs ismerőse, aki szerint az ő egy szavazata úgysem számít.

A Fidesz-KDNP által városunkban elért 45%-os eredményt a Font Sándor választókerületének 59%-ával összevetve bizakodó volt saját esélyeit illetően, nem térve ki arra, hogy a helyhatósági választás némileg más logika szerint működik, és attól is eltekintve, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a nem a kormánypártokra szavazó választópolgárok mind beterelhetők egy táborba, és mind egyforma hevülettel szavaznak majd rá.

De miért állt bele Török Ferenc Bolváriba?

Megszokták kérdezni tőlem, van-e esély arra, hogy ne térjen vissza a városba az az úrhatnám, pökhendi városvezetés, amitől 2014-ben megszabadultunk.”


Forrás: KALOhírek

Vissza a feladónak, avagy a bagoly és veréb esete

Bolvári Ferdinánd posztjára a volt polgármester saját Facebook oldalán reagált másnap, rövid nyelvészeti áttekintéssel árnyalva a polgármesterjelölt-aspiráns által írottakat.

Nézzük csak akkor ki is az úrhatnám és pökhendi?

úrhatnám (melléknév)

Úrnak tűnni akaró, kényeskedő, de valójában műveletlen, alantas, hitvány.

pökhendi (melléknév)

1. Sértő módon fölényes (személy), aki öntelten és szemtelenül elbizakodott.

2. Ízléstelenül dicsekvő (személy), aki túlzottan, és arra méltatlanul büszkélkedik egy nála lévő dologgal, cselekedetével vagy (különlegesnek tartott) képességével.

3. Fölényes, dicsekvő emberre jellemző (arckifejezés, magatartás, megnyilvánulás); vele kapcsolatos (dolog).

Török sajnálatosnak vélte, amikor valakinek nincsenek saját gondolatai, és másoktól átvett, karaktergyilkossághoz használt jellemzéseket tesz, amelyek ez esetben ugyanakkor vélelme szerint „a valósággal köszönőviszonyban sincsenek” és „megalapozatlanok”.

Török Ferencet ugyanis – amint írja – egészen más kérdésekkel szokták megkérdezni az utcán, amiről így számol be:

Én is mondhatnám, hogy megállítanak sokan, és azt kérdezik, hogy van-e esély arra, hogy ne legyen polgármester ez a kitűnni akaró, öntelt és szemtelenül elbizakodott, cselekedeteivel túlzottan büszkélkedő személy, aki 2019-ben a város nyakába akar ülni csatlósaival.” Török Ferenc riposztját bibliai idézettel zárja:

„A SZAVAK ÁRULJÁK EL A SZÍV TITKAIT: SAJÁT BESZÉDED IGAZOL VAGY ÍTÉL EL.”

(Mt 12,37)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés