2024. 05. 24. péntek
Eliza, Eszter
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Bemutatta képviselőjelöltjeit a Békés Kalocsáért Egyesület – Sajtótájékoztató a La Coma Étteremben

Illés György Cinó  |  2024. 04. 24., 13:18

Múlt pénteken délelőtt 9 órai kezdettel a La Coma Étteremben tartotta jelöltbemutató sajtótájékoztatóját a Békés Kalocsáért Egyesület. A helyhatósági választásokon jelölőszervezetként fellépő egyesület korábban megnevezett polgármesterjelöltje, Bolvári Ferdinánd, valamint egyik képviselőjelöltjük, Kerpács Rezső a jelöltek listájának ismertetése előtt az önkormányzati munkáról és a választásokról alkotott álláspontjukról általánosságban is szólt – a hangsúlyt az együttműködésre helyezik, és a várost nem körzetenként, hanem egységében szeretnék képviselni és fejleszteni. A jelöltek között korábban a pártpolitikából is megismert személyeket is felfedezhettünk, aminek oka, hogy a csapatot az MSZP, az LMP, a Jobbik–Konzervatívok és a Momentum hivatalosan is támogatja.

A sajtótájékoztatón Péjó Zoltán köszöntötte a sajtó munkatársait, majd bevezetésképp elmondta: a 2018-ban alapított egyesület célja, hogy karitatív tevékenységével, tájékoztatással és közösségi programok szervezésével segítse Kalocsa fejlődését. Képviselőik jelenleg is szerepet vállalnak az önkormányzati és közéleti munkában, és részt vesznek a június 9-ei helyhatósági választásokon is.
Polgármesterjelöltjüket Bolvári Ferdinánd személyében már korábban megnevezték, ez alkalommal választókerületi képviselőjelöltjeiket mutatták be.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: KALOhírek


Előbb Kerpács Rezső a választásokkal kapcsolatos irányelveiket ismertette, majd Bolvári Ferdinánd mutatta be az egyesület képviselő jelöltjei, akik röviden maguk is bemutatkoztak egyenként.

Kerpács Rezső elmondta: a közéleti munka egyszerre lehetőség és kötelesség és intellektuális kihívás. A választási kampány azonban – amint fogalmazott – a kölcsönös gyalázkodás és kollektív hazugságok, az ígérgetés és kérkedés törvényesített időszaka, amikor a teljesítmény és a tények elveszítik jelentőségüket.
Ám az ígéretek soha nem valósulnak meg, ezért mindig újra meg lehet ígérni – mondta, hozzátéve: ők ezt nem folytatják, helyette egy olyan csapatot ajánlanak a választók figyelmébe, akik képesek megvalósítani a következő két hónapon társadalmi vitára bocsátandó terveiket. Hogy képesek végrehajtani, arra az elmúlt években végzett tevékenységük a garancia – jelentette ki Kerpács Rezső, utalva egyesületük sport- és létesítményfejlesztés, karitatív tevékenység, tájékoztatás, érdekképviselet, társadalmi kiállás, közösségi programok és közösségszervezés terén elért eredményeire.

Tudásunk, tetteink, kapcsolataink nemcsak a választási kampány heteiben állnak rendelkezésre, hanem a szürke hétköznapokban is”– fogalmazott, az önkormányzati munkára vonatkozó hozzáállásukat pedig így határozta meg:

A mi álláspontunk szerint nyolc mesterséges körzet helyett egy Kalocsa van”– mondta, majd kifejtette: felfogásuk szerint a körzeti képviselők hatásköre az egész városra kiterjed. A körzetek képviselete és a helyben jelentkező problémák megoldása mellett olyan programjuk van, amely a várost egységben látja és kezeli, s e programot hamarosan a lakosság elé tárják.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: KALOhírek


A továbbiakban Bolvári Ferdinánd bemutatta képviselőjelöltjeiket, azt a csapatot akikkel együttműködésben reményei szerint újra tudják indítani, fejlődő pályára tudják állítani Kalocsa gazdaságát, turizmusát, közszolgáltatásait, programkínálatát. Kijelentette: minden adottságuk megvan a fejlődéshez, ám egy új szemléletre és komoly önkormányzati munkára, a civil és vállalkozói szférával való együttműködésre van szükség az elkövetkezendő években.

Erre ajánlotta csapatukat a választóknak, akikkel nem egy a kampányra sebtében létrehozott „civilnek látszó szervezetet” alkotnak, hiszen 2018 óta folyamatos munkát végeznek.

Zavaros világ vesz bennünket körül, belül olyan időket élünk, amihez hasonlót még nem láttunk, olyan kihívásokkal, amilyenekkel a mi generációnk még nem találkozott, de a feladatokat mégis meg kell oldani. Nehéz idők vannak, és sajnos arra kell számítanunk, hogy még nehezebbek jönnek. Véget ért a szolgalelkűek, politikai zsoldosok korszaka, ezt az elmúlt önkormányzati ciklus tehetetlensége bebizonyította”– mondta Bolvári Ferdinánd, hozzátéve: a jövőben a lakossággal együttműködő, megbízható, fejlődőképes, gyakorlatias városvezetésre van szükség. Egy település vezetése ugyanakkor csapatmunka, olyan társak kellenek hozzá, akikben bízhatunk, akiknek ismerjük képességeit.
Szakítani szeretnének néhány évtizedek óta rosszul működő gyakorlattal, és hatékonyságra törekvő újításokat vezetnének be. A körzetek önálló és egyenlő, minden évben újra feltöltődő pénzügyi kerettel fognak rendelkezni, mely keret csak az adott körzete fordítható – jelentette ki a Békés Kalocsáért Egyesület polgármesterjelöltje, aki a jelöltek bemutatása előtti bevezetőjét záró gondolatai közt hangsúlyozta:

Minden képviselő az egész város területére érvényes jogosultsággal és kötelezettséggel fog rendelkezni, a választók bármelyikünket kereshetik ügyes-bajos dolgaik kapcsán, nem csak a körzetükben megválasztott képviselőt. Jogilag ez eddig is így volt, ezt a gyakorlatban is bevezetjük. A várost egységként kezeljük, minden körzet azonos megítélés alá fog esni, nem lesz különbség a különböző politikai oldalon álló képviselők körzetei között.”A továbbiakban a választókerületek sorszáma szerinti fordított sorrendben bemutatta az egyes körzetekben indítandó egyéni képviselőjelöltjeiket, saját magát az 1. számú választókerület jelöltjeként így a végére hagyva, itt azonban növekvő sorszám szerinti rendben tesszük közzé a Békés Kalocsáért Egyesület jelöltlistáját:


  • 1. vk. – Bolvári Ferdinánd
  • 2. vk. – Rogács László
  • 3. vk. – Kovács Gábor
  • 4. vk. – Kerpács Rezső
  • 5. vk. – Burai Zita
  • 6. vk. – Hornyák Zsolt
  • 7. vk. – Vincze András
  • 8. vk. – Király Róbert


A jelölt-aspiránsok sorra maguk is bemutatkoztak néhány gondolattal, szólva városunkhoz való kötődésükről, és röviden ismertették a képviselői munkával kapcsolatos elképzeléseiket.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK