2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ma összeül a kalocsai önkormányzat grémiuma – A 19 tervezett napirend közt néhány konfliktusosnak ígérkező pont is akad

Ma összeül a kalocsai önkormányzat grémiuma – A 19 tervezett napirend közt néhány konfliktusosnak ígérkező pont is akad
Illés György Cinó  |  2022. 01. 26., 18:37

Újabb maratoninak ígérkező képviselő-testületi ülés előtt áll az önkormányzat, legalábbis az előzetesen meghirdetett napirendi pontok alapján. Nem csak azért, mert a meghívóban feltüntetett javaslatok száma is tekintélyes, de az ülés amiatt is elhúzódhat, mert a 17 tervezett napirendi pont közt az egyik pont intézményvezetői pályázat elbírálásáról szól, egy másik ellenzéki előterjesztés alapján kerül tárgyalásra, most választják meg a helyi országgyűlési választási bizottság tagjait, és díszpolgári cím adományozásáról is dönthetnek, amely kérdésekről zárt ajtók mögött születhet döntés.

Az előre tervezett napirendek a következők lesznek:

 • Terítékre kerül a város költségvetésének soron következő módosítása.
 • A településrendezési eszközöknek az 51-es főút felújításával összefüggő módosításáról végszavazás várható.
 • Király Róbert és Szabó Balázs képviselők közösen terjesztik elő javaslatukat a vagyongazdálkodási bizottság hatáskörének módosítására.
 • Tárgyalnak a közterület-használati díjak módosításáról.
 • Napirendre kerül a kisebbségi önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodások felülvizsgálata.
 • Döntenek várhatóan egy pályázat benyújtásáról a TAO rendszer keretében a Bem utcai tagóvodában létesítendő, multifunkciós sportpálya kialakítására.
 • Egy másik pályázattal a JETA forrásaiból remélünk pénzhez jutni az új óvoda környékén létesítendő gyalogátkelőhely kiépítésére.
 • Időszerű kérdésként kerülhet napirendre a Központi Nukleáris Pénzügyi Alaphoz benyújtandó éves támogatásigénylés.
 • Egy Kft. vételi ajánlatot tett egy, a város peremén, a Negyveni út közelében fekvő terület megvásárlására, amiről szintén holnap születhet – az előterjesztés indokai alapján – várhatóan elutasító döntés.
 • Egy másik telekügylet is eldőlhet: az Iszkra Mezőgazdasági Kft. telekalakítási ügylete nyomán keletkező töredékterületet ajánlotta föl az önkormányzatnak. Ez pénzbe kerül, de jelképes, 100 forintos összegért növekedne a város vagyona egy kisebb területtel, későbbi közútfejlesztést lehetővé téve. Ezt várhatóan viszont megszavazzák majd.
 • Döntés születhet a Vagyonhasznosítási Kft. részvételéről a 2022. évi közmunkaprogramban, amelyre mintegy 52 millió forintos költségvetést állítottak össze, 33 fős létszámkerettel.
 • Egy javaslat a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIK) javadalmazási szabályzatának és a nonprofit Kft. felügyelő bizottsága ügyrendjének elfogadására irányul.
 • A KIK támogatási előlegéről is dönthetnek.
 • Szavazni fognak a polgármester ez évi szabadságolási tervéről.
 • Holnap határozzák meg a polgármester és az alpolgármester ez évi javadalmazását, amelyet törvény szabályoz.
 • Egy javaslat a 30%-ban a város tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Szolgáltató Nonprofit Kft.-vel kapcsolatos aktuális kérdésekre vonatkozik.


Három napirendi pont vonatkozásában zárt ülésen dönthet a grémium:

 • A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény vezetői posztjára írtak ki pályázatot tavaly, a beadványok elbírálása most vált esedékessé. Személyi kérdésről lévén szó, erről zárt ajtók mögött tárgyal majd a képviselő-testület.
 • Hasonlóképp zárt ülésen választják meg a helyi országgyűlési választási bizottság tagjait, amelyre az önkormányzat felhívása alapján lehetett jelentkezni, és


esedékes a Kalocsa Város Díszpolgára cím kiadása is, amelynek odaítéléséről ugyancsak a nyilvánosság kizárásával tárgyalnak majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK