2022. 05. 21. szombat
Konstantin
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ma összeül a kalocsai önkormányzat grémiuma – A 19 tervezett napirend közt néhány konfliktusosnak ígérkező pont is akad

Ma összeül a kalocsai önkormányzat grémiuma – A 19 tervezett napirend közt néhány konfliktusosnak ígérkező pont is akad
Illés György Cinó  |  2022. 01. 26., 18:37

Újabb maratoninak ígérkező képviselő-testületi ülés előtt áll az önkormányzat, legalábbis az előzetesen meghirdetett napirendi pontok alapján. Nem csak azért, mert a meghívóban feltüntetett javaslatok száma is tekintélyes, de az ülés amiatt is elhúzódhat, mert a 17 tervezett napirendi pont közt az egyik pont intézményvezetői pályázat elbírálásáról szól, egy másik ellenzéki előterjesztés alapján kerül tárgyalásra, most választják meg a helyi országgyűlési választási bizottság tagjait, és díszpolgári cím adományozásáról is dönthetnek, amely kérdésekről zárt ajtók mögött születhet döntés.

Az előre tervezett napirendek a következők lesznek:

 • Terítékre kerül a város költségvetésének soron következő módosítása.
 • A településrendezési eszközöknek az 51-es főút felújításával összefüggő módosításáról végszavazás várható.
 • Király Róbert és Szabó Balázs képviselők közösen terjesztik elő javaslatukat a vagyongazdálkodási bizottság hatáskörének módosítására.
 • Tárgyalnak a közterület-használati díjak módosításáról.
 • Napirendre kerül a kisebbségi önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodások felülvizsgálata.
 • Döntenek várhatóan egy pályázat benyújtásáról a TAO rendszer keretében a Bem utcai tagóvodában létesítendő, multifunkciós sportpálya kialakítására.
 • Egy másik pályázattal a JETA forrásaiból remélünk pénzhez jutni az új óvoda környékén létesítendő gyalogátkelőhely kiépítésére.
 • Időszerű kérdésként kerülhet napirendre a Központi Nukleáris Pénzügyi Alaphoz benyújtandó éves támogatásigénylés.
 • Egy Kft. vételi ajánlatot tett egy, a város peremén, a Negyveni út közelében fekvő terület megvásárlására, amiről szintén holnap születhet – az előterjesztés indokai alapján – várhatóan elutasító döntés.
 • Egy másik telekügylet is eldőlhet: az Iszkra Mezőgazdasági Kft. telekalakítási ügylete nyomán keletkező töredékterületet ajánlotta föl az önkormányzatnak. Ez pénzbe kerül, de jelképes, 100 forintos összegért növekedne a város vagyona egy kisebb területtel, későbbi közútfejlesztést lehetővé téve. Ezt várhatóan viszont megszavazzák majd.
 • Döntés születhet a Vagyonhasznosítási Kft. részvételéről a 2022. évi közmunkaprogramban, amelyre mintegy 52 millió forintos költségvetést állítottak össze, 33 fős létszámkerettel.
 • Egy javaslat a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIK) javadalmazási szabályzatának és a nonprofit Kft. felügyelő bizottsága ügyrendjének elfogadására irányul.
 • A KIK támogatási előlegéről is dönthetnek.
 • Szavazni fognak a polgármester ez évi szabadságolási tervéről.
 • Holnap határozzák meg a polgármester és az alpolgármester ez évi javadalmazását, amelyet törvény szabályoz.
 • Egy javaslat a 30%-ban a város tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Szolgáltató Nonprofit Kft.-vel kapcsolatos aktuális kérdésekre vonatkozik.


Három napirendi pont vonatkozásában zárt ülésen dönthet a grémium:

 • A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény vezetői posztjára írtak ki pályázatot tavaly, a beadványok elbírálása most vált esedékessé. Személyi kérdésről lévén szó, erről zárt ajtók mögött tárgyal majd a képviselő-testület.
 • Hasonlóképp zárt ülésen választják meg a helyi országgyűlési választási bizottság tagjait, amelyre az önkormányzat felhívása alapján lehetett jelentkezni, és


esedékes a Kalocsa Város Díszpolgára cím kiadása is, amelynek odaítéléséről ugyancsak a nyilvánosság kizárásával tárgyalnak majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés