2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Magyar Péter szerdai vármegyei kampánykörútját Kalocsán kezdte – Több százan, köztük nagyon sok vidéki volt kíváncsi a Tisza Párt listavezetőjére

Zsiga Ferenc  |  2024. 05. 22., 14:27

Magyar Péter szerdán Bács-Kiskun vármegyében folytatta hetek óta tartó országjárását, amelynek első állomását szerdán Kalocsán, 9 órára hirdették meg. A Földhivatal és a Közművelődési Központ által határolt, a Szentháromság tér főbejáratának számító területre már háromnegyed kilenckor nem csak a városból, de a Kalocsa környéki községekből, de még Sükösdről, Bajáról is nagyon sokan, magyar zászlókkal a kezükben érkeztek. A végig fegyelmezett tömeg kilenc órára – pontosnak tűnő becslésekbe nem bocsátkozunk – bizonyosan több száz fő volt, kitöltötte az előzetesen lefoglalt teret. A június 9-i önkormányzati választáson polgármester-jelöltet is indító egyesületek, pártok közül a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.

A beszéd gyújtópontjának irányát tekintve leszögezhetjük, hogy Magyar Péter a június 9-i önkormányzati választások tétjénél előbbre sorolta, hogy a Tisza Párt az európai uniós választáson és majd a két év múlva esedékes országgyűlési választáson sikeresen szerepeljen. 

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Szerinte ez lesz a feltétele annak, hogy a magyar belpolitikában, az állam berendezkedésében, a gazdasági élet meghatározó részének szűk családi körben tartásában, az uniós sereghajtónak számító Magyarország felzárkóztatásában jelentős eredményt érjenek el. 


A szónok az egyes társadalmi rétegeknek is üzent: elsőként a szerinte 2 millió, létminimum alatt élő ember, majd a gyermeket nevelő családok mások mellett a családi pótlék azonnali emelésével, valamint az egészségügyben, az oktatásban, a szociális területen, a rendvédelemben dolgozók számíthatnak – ha 2026-ban számára kedvező forgatókönyv szerint alakul új kormány - segítségre.

Magyar Péter mindennek finanszírozásához zéró toleranciát hirdetett a korrupció ellen, illetve a szerinte törvénytelenül megszerzett vagyonnak legalább egy részét – a független magyar ügyészség megteremtésével, az európai ügyészséghez való csatlakozással - vissza kell szerezni. Követendő példaként Lengyelországot hozta fel, amely mint mondta, egy szintről indult Magyarországgal, de mivel ott a nemzeti érdek kormányoktól függetlenül érvényesülhetett, az unió meghatározó államává erősödött.

Magyar Péter fontosnak tartotta még – ezzel, mint volt piarista diák kimondva is üzent a kalocsai érseknek – hogy nagy szükség van az egyház és az állam tényleges szétválasztására, mert szerinte a jelenlegi helyzet inkább árt, mint használ az egyházak megítélésének.

Mint elhangzott, Magyarországon senki nem háborúpárti, Magyarországon mindenki békepárti! Magyar Péter szót ejtett a személye ellen folyó plakátkampányokról is.

Csak az én lejáratásomra több, mint kétmilliárd forintot költöttek, és nagyon sajnálom, szégyellem magam, mert sokkal jobb helye lett volna ennek a pénznek.”

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ugyanakkor szerinte a kormány nem veszi észre, hogy „a rossz reklám is reklám”. Egyébiránt pártjával petíciót indítanak, mivel szerinte a „háború nem játék”, és a gyerekeket veszélyeztetik a plakátokon megjelenő ilyen üzenetek.


A közösségi médiában nyomon követhető beszéd közben nagyon sokan tettek bejegyzést a „mobil vendégkönyvbe”, és a tömeg a neki tetsző részeknél nem csak tapssal, hanem azzal is kifejezte tetszését, hogy a Nem félünk! szavakat skandálta.

Magyar Péter végezetül a Tisza Párt pénteken Felcsútra, majd a választásokat megelőzően a Hősök terére szervezett nagygyűlésére hívta fel a figyelmet és mindenkit arra kért, hogy személyes jelenlétével is fejezze ki az újonnan alakult párt és a programja melletti támogatását és elkötelezettségét. A közel egy órás esemény a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű dal együttes eléneklésével, Magyar Péterrel közös szelfik készítésével zárult. A politikus pénteki Bács-Kiskun vármegyei körútja Kiskőrösön folytatódott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK