2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Május 8-ig kell eltávolítani a választási plakátokat, falragaszokat – az önkormányzat felszólít, majd pénzért leszedi

Zsiga Ferenc  |  2018. 04. 12., 15:57

Legkésőbb május 8-ig, tehát az országgyűlési választások napját követő egy hónap múlva kell levenni, eltávolítani a jelölőszervezetek, pártok által kihelyezett plakátokat, falragaszokat Kalocsán is – tájékoztatta portálunkat dr. Tóth-Kovács Ádám aljegyző. Az eltávolításért anyagilag az felel, akinek az érdekében a plakátot kihelyezték.

  • Legkésőbb az országgyűlési választások napját követő egy hónap múlva kell a plakátokat levenni, eltávolítani.

Városunkban is ezres nagyságrendben helyeztek ki plakátokat, falragaszokat, néhány helyen molinót az országgyűlési választásokat megelőző kampány részeként.

Ezeket most károkozás nélkül, határidőre kell eltávolítani.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A választási eljárásról szóló törvény értelmében a feleslegessé vált reklámhordozók eltávolításról annak kell gondoskodni, aki kihelyezte, vagy végső soron annak, akinek az érdekében kihelyezték.

Az immár érdektelenné vált, a várost ellepő választási plakátok rögzítésére szolgáló eszközöket, tárgyakat azonban nem viheti el senki, ugyanis az annak ellenére, hogy közterületen van, nem az ő tulajdona. Aki a határidőt nem tartja, azt először felszólítják.

Nem csak az önkormányzat, de az ingatlan tulajdonosa, bérlője, használója, vagyonkezelője is felszólíthatja az érintetteket. Aki az igazolható felszólítás ellenére sem távolítja el a plakátot, az azzal kapcsolatos költséget neki kell viselni, de külön büntetés nincs.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Amennyiben a jelölő szervezetek felszólításra sem távolítják el a plakátokat, akkor helyette ezt az önkormányzat megteszi, de a munka költségét kiszámlázza.

Fontos szabály, hogy a plakátokat, falragaszokat

úgy kell eltávolítani, hogy az a hordozó felületet nem sértheti, abban kárt nem okozhat. 

Kíváncsian várjuk, miként lehet majd a villanyoszlopokra felragasztott plakátotokat úgy leszedni, hogy annak nyoma se maradjon.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Amennyiben károkozás történne, a helyreállítást is az a jelölő szervezet vagy képviselőjelölt fizeti, akinek az érdekében a plakátot kihelyezték.

Az elmúlt választások tapasztalatai szerint Kalocsán a plakátok eltávolításával alapvetően nem volt gond, de azért mindig akad egy-két zegzugos szeglete a városnak, ahol a plakát ott marad, vagy a választásban csalódott képviselőt a maradéktalan eltávolítás már nem érdekli.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK