2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Suhajda Krisztián: A gyermekek, a család és a biztonság a fókuszban – A Jobbik jelöltjével pártja programjáról beszélgettünk

Suhajda Krisztián: A gyermekek, a család és a biztonság a fókuszban – A Jobbik jelöltjével pártja programjáról beszélgettünk
Illés György Cinó  |  2018. 04. 01., 15:07

– A legsúlyosabb probléma a népesség fogyása. Ennek megállítása a pártunk szerint a legfontosabb feladat. Maga a probléma is nagyon összetett, mivel hozzátartozik az elvándorlás, sajnos főleg a képzett, fiatal, agilis munkaerő elvándorlása éppúgy, mint az, hogy nem születnek kellő számban gyermekek, sokszor tolódik túl késői életszakaszra az első gyermek megszületése, és ezért túl gyakori a kettő-, sőt egygyermekes család. Mindkét jelenséggel összefügg a társadalom gazdasági kettészakadása, a szegények és gazdagok közti szakadék mélyülése. Mindezek további számos területen jelentkező, sokféle különböző okra vezethetőek vissza – vázolta a helyzet bonyolultságát Suhajda Krisztián, a Jobbik Bács-Kiskun megye 3. számú választókerületi képviselőjelöltje. (Fizetett politikai hirdetés)

SUHAJDA KRISZTIÁN A HELYZET JAVÍTÁSÁRA JAVASOLT MEGOLDÁSAIK KÖZÜL ÍGY MAZSOLÁZOTT A KALOHÍREKNEK:

– A Jobbiknak arra is van határozott elképzelése, hogy miként tudnánk e problémákat orvosolni. Ezeket konkrét cselekvési tervként összeállítottuk, és a 2018-as országgyűlési választásokra készített program formájában időben közzé is tettük. Ajánlom minden választópolgár figyelmébe, hogy pártunk intézkedési terveinek pontos ismeretében hozhassanak felelős döntést az ország sorsáról.

Ám elismerem, hogy ez a program a probléma összetettségének megfelelően szintén nagyon sokrétű, hiszen a társadalom életének egészére vonatkozó beavatkozásokat tűz célul, és eléggé terjedelmes olvasmány is, ezért engedjék meg, a Tisztelt Olvasók, hogy a néhány legfontosabb pontját kiemeljem – üzente a KALOhírek Olvasóinknak Suhajda Krisztián, hozzátéve, hogy a programban való könnyebb tájékozódás kedvéért egy-egy problémafölvetésnél az oldalszámot is megadja, hogy a sok információ közt ki-ki megtalálhassa az őt jobban érintő, vagy érdeklő kérdésekre adott válaszaikat.
[(Ezeket zárójelben közöljük) – A szerk.]

A népességfogyás trendjének megfordítása

– A legfontosabb a demográfiai kérdés rendezése, ezért népesedési programot indítunk Magyarország gyarapodása érdekében (23.)  – kezdte a fölsorolást a képviselőjelölt. – Részben ezt szolgálja béruniós törekvésünk, amely bizonyára sokak előtt ismert már, ez is azon eszközök egyike, amellyel a megmaradásunkat, a magyar haza erősödését, és a nép jobblétének előmozdítását szolgálja. Emellett a fiatalok kivándorlásának megállítására egy történelmi mértékű bérlakásépítési-programot is előkészítettünk.

Ám azt se felejtsük el, hogy a devizahitelesek még mindig az egykori döntésük szerintünk jogtalan következményeit nyögik, amitől meg kell szabadítanunk a magyar társadalmat, ezért a devizakárosultak kálváriájának rendezésére rendelkezésünkre álló lehetőségekkel külön programpontunk foglalkozik. (48.) A fiatalok előtt is sok akadály tornyosul az érvényesülésük útjában. Hogy ezeket fölszámoljuk, diákközpontú oktatási forradalmat hirdetünk. (16.) Sok más, az információs társadalom kiépülését, a technológiai korszak kihívásainak való megfelelést szolgáló lépés közt széles hozzáférést biztosítunk az információkhoz mindenki számára az ingyenes internet és wifi bevezetésével, illetve szélesítésével. (64.)

Szövetség a vállalkozókkal

– Annak előmozdítására, hogy a szükséges lépések megtételéhez a források, anyagi alapok megteremtésére a magyar gazdaság kellő erőt tudjon mutatni, stratégiai szövetséget kötünk a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozásokkal (11.). A még mindig meglévő körbetartozások rendszerének megszüntetésével átláthatóbbá és hatékonyabban működővé tesszük nemzeti gazdaságunkat (50.). A multik helyett a magyar kis és középvállalkozásokat segítő rendszert működtetnénk (19-20.), ha mi kapnánk felhatalmazást a választópolgároktól, hogy a következő négy évben a kormány meghatározó erői lehessünk – sorolta a párt elképzeléseit Suhajda Krisztián, majd a biztonság kérdéseire tért.


Az emberek, családok, és az ország biztonsága

– Egy ember, egy család és egy társadalom életében is rendkívül fontos a biztonság. A fiatal családok anyagi biztonságának megteremtéséről a korábbiakban már szóltam, őket elsősorban a lehetőségeik szélesítésével, hogy úgy mondjam, helyzetbe hozásukkal tudnánk segíteni. De a családok és egyének biztonságának kérdéséhez a kiszámítható, nyugodt öregkor is hozzátartozik, ezért egy programpontunk kifejezetten arról szól, hogy hogyan biztosítsunk nyugodt időskort honfitársaink számára. Idetartozik a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásának lehetősége is (17.) A biztonságos élethez a jól működő egészségi rendszer is elengedhetetlen, ezért programunk több pontja is foglalkozik az egészségügy redbetételének lépéseivel – fejtegette az egyéni létbiztonság kérdéseit Suhajda, majd a kollektív biztonság érdekét szolgáló lépésekre tért:

– Egy ország életében viszont a biztonságot elsősorban a katonai önvédelem képessége jelenti, ezért az önálló Határőrség intézményének visszaállítása és a honvédelem újjáépítése is a terveink között szerepel. (27.)

Suhajda Krisztián volt már megyei közgyűlés tagja és parlamenti képviselő, mégis ugyanaz a közvetlen fiatalember maradt, aki előtte volt, és ha megválasztanák, most sem változtatna hagyományos értékeken nyugvó életszemléletén. Ám a Jobbik választói kerületünkben indított országgyűlési képviselőjelöltjével ezúttal főképp nem politikai kérdésekről beszélgettünk: inkább arra voltunk kíváncsiak miből él, mit tart fontosnak az életben, mivel foglalkozik hétköznapjain, milyen hobbikat űz. (Fizetett politikai hirdetés)
bővebben ...


„A KERÍTÉS PEDIG MARAD!”

– szögezte le a leghatározottabban Suhajda Krisztián, amikor a kerítésbontás kérdéséhez való hozzáállásukat feszegettük. Emlékeztetett, hogy a Jobbik tulajdonképpen legelső kezdeményezője volt a fizikai határzár létesítésének a déli határon, és a kerítés megépítéséhez a párt képviselői a Parlamentben is megadták a felhatalmazást, szavazatukkal támogatva a kormányzati szándékot. 


Azóta semmi sem változott. Másrészt, ma már elképzelhetetlen egy ország nyugodt élete biztonságos energiaellátás nélkül. Ezért olyan energiapolitika folytatását sürgetjük, amellyel amellett, hogy olcsóbbá is tehetjük az energiát, mégpedig nemcsak a magyar családoknak, hanem a gazdasági szereplőknek is, egyben az energiaellátás biztonságosságának kérdéseire is megfelelő válaszokat ad. (55.)

Igazságot és elszámoltatást!

Sőt, talán kevésbé egyértelmű, de a biztonság kérdéséhez tartozik az információhoz, valós hírekhez való jog, ezért az álhírek elleni fellépésre is tervet dolgoztunk ki (64.). Persze, ezek mellett a párt berkeiben való beszélgetések során nagy hangsúlyt kapnak más programpontok is.

Legfontosabb az elszámoltatás kérdése, a korrupcióellenes ügyészség felállítása, mivel a társadalom jogos elvárása, hogy az országban elköltött, részben az Uniótól érkező pénzek mozgása láthatóvá váljon, ahol lék van, azt betömjük, és aki a léket ütötte, azt felelősségre vonjuk. De hosszan folytathatnám a felsorolást, hiszen úgy vélem, sikerült a pártunk mögött dolgozó szakembergárdának egy komplex, szerteágazó, mégis összefüggő választási programot összeállítania, amely alkalmas az ország következő időszakban való kormányzására, illetve egy új, jobb fejlődési pályára állítására is. Ezért jó szívvel ajánlom e programot is, pártunk országos listáját is, valamint képviselőjelöltként saját személyemet is a választók figyelmébe!


– FIZETETT POLITIKAI HIRDETÉS –

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK