2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2024. március 28.
2024. 03. 28., 08:45
Emlékeztető: Ittasan vezetni húsvétkor sem megengedett!
Közeleg a húsvét és a tavaszi szünet. Ez az időszak a családlátogatások, a kirándulások időszaka. Ráadásul az elkövetkező napokban feljebb kúszik a hőmérő higanyszála és a szabadtéri programoknak kedvez majd az időjárás is.

Ezért az ország útjain a megszokottnál sűrűbb forgalomra, és jó eséllyel egyre több biciklisre és motorosra lehet számítani.  

Az autósokat és a két keréken közlekedőket is fokozott óvatosságra, nagyobb figyelemre kérjük! Segítsük egymást a közlekedésben, legyünk türelmesek, toleránsak!
- írják a portálunknak megküldött közleményben.

Azt viszont le kell szögezni, hogy

mindegy milyen gépjárművet vezetünk, az alkohol fogyasztása tilos!

Sajnos az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre egyre kevesebben ugyan, de még mindig vannak olyanok, akik figyelmen kívül hagyják az alkoholfogyasztás melletti gépjárművezetés tilalmát és veszélyeit! Ezzel mind maguk, mind mások életét és testi épségét veszélyeztetik! Húsvétkor se legyen senki könnyelmű és felelőtlen, mert életek múlhatnak rajta!  

Ha vezet, ne igyon alkoholt, és ne üljön be olyan járművezető mellé, aki alkoholt fogyasztott! Ne adja kölcsön a járművét olyan személynek, aki nem józan! Ha ön a vendéglátó, a sofőrt soha ne kínálja alkohollal!De nem csak az ittas vezetés jelent veszélyt!
Kérjük azt is, hogy a jármű sebességét minden esetben az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, a sebességhatárokat tartsák be!

A passzív biztonsági eszközök használata sem azért fontos, mert kötelező, hanem azért, mert egy esetlegesen bekövetkező baleset során életet menthet!

A rendőrök az elkövetkező napokban kiemelt figyelmet fordítanak a fenti szabályok betartására, különös tekintettel az ittas járművezetők kiszűrésére.


Forrás: police.hu

502
   MAI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Tájékoztatója a szakellátás igénybevételéről
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
   TEGNAPI GYORS
2024. 04. 12., 17:28
Új biciklitároló került kihelyezésre ma a belvárosban
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
   2024. április 09.
2024. 04. 09., 12:52
Kovács László fazekasmester megtartotta akadémiai székfoglalóját
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK