A meggy és a mák szuper párost alkot bármilyen édességben, legyen szó rétesről, tortáról vagy épp egy kiadós bejgliről. Most elhoztuk nektek a Nosalty bögrés sütijét, hogy a lehető leggyorsabban tudjátok csillapítani a mák iránti epekedéseteket.
Hozzávalók
-
-
-
-
250 ml tej (1 bögre (2,5 dl))
-
-
-
-
-
Elkészítés
- A vajat a cukorral, a tojásokkal, a tejjel, a liszttel, a sóval, a sütőporral és a mákkal összekeverjük egy robotgép segítségével.
- A tésztát simítsuk el egy kivajazott, magasabb falú tepsibe, amit akár zsemlemorzsával is kibélelhetünk, hogy biztosan ne ragadjon le.
- A lecsepegtetett és kimagozott meggyet szórjuk szét a tészta tetején, majd rakjuk be az előmelegített sütőbe 30 percre, 180°C-ra.
- A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeleteljük fel. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral a tetejét.
Sütés módja: alul-felül sütés