2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2024. február 24.
2024. 02. 24., 11:53
Mi az a Munch, miért jó illetve hogyan használjuk ki maximálisan?
A Munch egy olyan kiemelt illetve egyedi platform, amin keresztül vendéglátóhelyek és boltok kedvezményesen értékesítik az el nem adott, de jó minőségű ételeket. Így nem csak a pazarlás ellen tehetünk. Ételt mentünk és kedvezményesen juthatunk egyes élelmiszerekhez.

A Munch.hu egyetemisták kísérletéből jött létre. Ez azonban elég hamar kinőtte magát. Az ötletre nem csak a sajtó és a piac, de kockázati és tőkebefektetők is felfigyeltek. Többek között szerepeltek a Cápák között című műsorban. Ráadásul már a Magyar Élelmiszerbankkal is együttműködnek (ahol van lehetőség MunCharity vásárlására, amivel rászorulóknak vehetsz egy adag ételt).

1,8 millió tonna ételhulladék keletkezik évente Magyarországon, amely valljuk be őszintén elképesztő mennyiség. Ez a szám nagyon magas mégis, tízezrek számára napi szintű gondot jelent az étkezés megoldása.  Mindez nem csak országunkban, hanem világszerte is komoly problémákat okoz. Az EU-ban is gigászi a pazarlás: 88 millió tonna élelmiszer kerül kidobásra évente.

Használata:

Az applikáció alkalmazása igazán egyszerű. A Google Play Áruházból lehet letölteni, amennyiben androidos készülékkel rendelkezel. Adjuk meg adatainkat a regisztráció során. Ami még fontos, hogy válasszuk ki a helymeghatározást. Így könnyedén megtalálhatjuk a hozzánk legközelebbi helyeket, ahol az ételmentés elérhető. Kicsit olyan, mint egy zsákbamacska, vagy egy mistery bag. A tartalma nem nyilvános. Kategóriák szerint készítik össze ezeket a kis ételmentő csomagokat. Fontos, hogy előre utalással tudsz fizetni. Ezáltal lefoglalod, és az előre megadott időpontban átvehető a kiválasztott csomag. A visszaigazoló e-mailben értesítést kapsz róla. Az alkalmazást meg kell nyitnod, és a helyszínen felmutatni, hogy tiéd a csomag. Így igazolod saját magad.

Túl sok a gyártás és termékek hada sorakozik a boltok polcain. Elérhető az internet, az online vásárlások elhatalmasodtak. Azonban sok kis jótett igazán naggyá tud lenni. Vigyázzunk környezetünkre, és tegyünk a pazarlás ellen. A maradékmentés, új receptek kipróbálása illetve az alapanyagok felhasználása segítség lehet ebben.- olvasható Jakó Judit életmóddal kapcsolatos blogján.

   TEGNAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Tájékoztatója a szakellátás igénybevételéről
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2024. 04. 12., 17:28
Új biciklitároló került kihelyezésre ma a belvárosban
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
Kovács László fazekasmester megtartotta akadémiai székfoglalóját
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK