2024. 02. 28. szerda
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2024. február 09.
2024. 02. 09., 12:30
Munkáját végző halőrt ért támadás Bács-Kiskunban
A halőrt meglökte, majd hátulról két kézzel fojtogatni kezdte.

A Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a szabálytalan horgászat miatt vele szemben intézkedő halőrre támadt, erőszakkal akadályozva őt jogszerű eljárásában.

A vád szerint a Baja környéki községben élő férfi - az ügy vádlottja - tavaly augusztus 16-án estefelé a Priszpa-tó partján egy ismerőse stégén szabálytalanul két horgászbottal horgászott. Az aznap szolgálatban lévő és közfeladata ellátása során a horgászok ellenőrzését végző halőr - az ügy sértettje - észlelte mindezt, ezért odament hozzá a stégre.

Intézkedés közben felszólította a vádlottat az engedélyének átadására és az engedély nélküli horgászat abbahagyására. A rapsic a felszólításra támadóan lépett fel a munkáját végző halőrrel szemben, akit először meglökött, majd hátulról két kézzel fojtogatni kezdett. Ennek következtében mindketten a stégre estek, ahol a vádlott a sértett védekezése ellenére tovább folytatta a támadást. A halőr végül a vádlott fogásából kiszabadulva az intézkedés befejezése nélkül elmenekült a helyszínről és segítséget kért.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A szabálytalan horgász a közfeladatot ellátó személynek minősülő halőrt jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozta.

Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

1949
   MAI GYORS
2024. 02. 28., 09:22
Elismerésben részesült dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok
Az áldozatsegítés területén nyújtott kimagasló teljesítményért részesült Victima Protector díjban. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK