Hozzávalók:
-12 dkg vaj
-7dkg cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-25 dkg liszt
-1 tk fahéj
-1 db tojás
-15 dkg gyümölcszselé
-2 ek porcukor
Elkészítés:
1. Robotgéppel összedolgozzuk a feldarabolt vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, a liszttel, az őrölt fahéjjal, valamint a tojással. Kézzel sima tésztává gyúrjuk, és letakarva kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
2. Enyhén lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és kiszúrunk belőle kb. 60 darab 6 cm átmérőjű szívet. Minden másodiknak a közepéből kiszúrunk egy-egy 3 cm-es szívet.
3. A linzereket 2 sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben tepsinként kb. 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
4. Az egész linzerszíveket a megmelegített, majd simára kevert gyümölcszselével (vagy lekvárral) megkenjük, és finoman rányomjuk a porcukorral előzőleg meghintett lyukas szíveket. Az esetlegesen megmaradt gyümölcszselét a sütemények közepébe kanalazzuk.
Forrás: mindmegette.hu