2017. 09. 23. szombat
Tekla
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsaiak a szegedi Százszorszépen – Fesztiválarany a „rezedás” táncosoknak

2017. 04. 12., 09:05

Az idén huszonhetedik alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén a háromnapos Százszorszép Gyermek Néptánc Fesztivált, amelyen összesen hatvanhat koreográfiát állítottak színpadra a megjelentek – köztük a Kalocsáról érkezett Rezeda csoport fiataljai is, akik egy vadonatúj táncanyagot mutattak be.

A hétvégén bemutatott, „Táncalava by som” címet viselő, hegyközi táncokra épülő produkciót szeptember óta gyakorolták a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Bokréta Népművészeti Egyesület színeiben városunk táncmozgalmát Szegeden képviselő „rezedások”.

Az Illésné Koszta Krisztina és Illés Zoltán munkája nyomán készült koreográfiát háromtagú, rangos szakmai zsűri bírálta el. Az ítészek soraiban foglalt helyet Sikentáncz Szilveszter, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnöke, Majorosi Tímea néptánc-pedagógus népdalénekes, illetve dr. Felföldi László néprajzkutató.

- Nagyon tetszett nekik a műsorunk, amiről azt mondták, hogy abszolút megfelelő a fiataloknak. Dicsérték, hogy szépen énekeltek és játszottak a jelenetekben, és látszott rajtuk, hogy ők már egymással táncolnak, nem pedig egymás mellett. A lánykarikázóról és a fiúk verbunkosáról egyaránt elismerően nyilatkoztak – idézte fel a Rezeda bemutatóját követően a zsűritagok gondolatait Illésné Koszta Krisztina, a Liszt AMI tanszakvezető néptánctanára.

Bár a jó hírről, nevezetesen arról, hogy aranyminősítést szereztek Szegeden, a csapat fesztiválszereplését követően, hazatérés után, telefonon értesültek, ez mit sem csorbított az örömön.

Korábbról is bevett gyakorlat volt, hogy ha nem a programot záró gála napjára időzítették a kalocsaiak fellépését, már nem állt módjukban másnap visszautazni kizárólag az eredményhirdetésért a táncosoknak. A fényesen csillogó oklevelet azonban rövidesen így is a kezükben tarthatják, amelyet a szervezők postán továbbítnak számukra, újságolta a tánctanár, előrevetítve, hogy a fesztivál- és versenyszezon kezdetével reméli, rövidesen más csoportok háza tájáról is hasonló eredményekről számolhat be.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017-09-21 17:28:07
A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket érinti nap mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmmel hívja fel a figyelmet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.