2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 359 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Állatsimogató és sok-sok program – Hétfőn indul a Karácsonyi Forgatag!

Illés György Cinó  |  2015. 12. 11., 11:13
Állatsimogató és sok-sok program – Hétfőn indul a Karácsonyi Forgatag!

A megszokott sétálóutcai helyszínen már fölállították a standokat, hétfőre minden készen áll, hogy az árusok és a kapcsolódó műsorok közreműködői élettel töltsék meg az ilyenkor ünnepi díszbe öltöző, több ezer lámpácskával kivilágított utcaszakaszt. A programot a Színházban, illetve a Művelődési Központban megtartandó előadások is színesítik, jövő szombaton pedig külföldi vendégek is érkeznek, díjnyertes produkcióval. A színes programokat jövő hétfőtől szombatig láthatjuk, de a vásár – no meg az állatsimogató – még utána is, egészen 23-áig várja a vásárlókat. A kapcsolódó karácsonyi élelmiszeradomány-gyűjtő akció sikere nyomán minden korábbinál több család karácsonya lehet gazdagabb.

A vásár teljes ideje alatt, vagyis jövő hétfőtől december 23-áig látható lesz Péter Jánosné amatőr fotós kiállítása a Színház előterében, amely 10 és 18 óra közt lesz látogatható.
Szintén mindvégig várja az érdeklődőket, és a városi lurkóknak különleges, nem mindennapos élményt jelenhet az állatsimogató.

A betlehemi istállót imitáló, a Szent Családot és a három királyt bábokkal megjelenítő színben birkák és kecskék biztosan várják majd a simogatást, de lehet, hogy csacsi is lesz. Pontosabban: csacsi van, hiszen az állatfarmon él szamár, de az ideszállítását – szállítóeszköz híján – egyelőre nem sikerült megoldani. Dolgoznak az ügyön, keresik a lehetőséget, és bár Kalocsa kisváros, de sok segítőkész ember lakja, így jó eséllyel sikerül megoldást találniuk a szervezőknek.


Forrás: KALOhírek archív

A műsorok csütörtökig naponta fél öttől lesznek láthatóak a sétálóutcai színpadon, ahol a Kertvárosi Tagiskola, a Nebuló Iskola illetve a Zöldfa Utcai, valamint a Bem Apó Utcai Tagóvoda növendékei, a Kids Club Kalocsa örvendezteti majd meg a közönséget. Pénteken és szombaton a városi színházban, illetve a Művelődéséi Központban (volt Tiszti Klub) várják a programok az érdeklődőket. Pénteken az Apácák című musicalt láthatjuk majd este héttől. A szombati napon a színházban a Kúlai Népkör Magyar Művelődési Központ Tini Actors gyermek színjátszó szakcsoportja mutatja be Janka és Juli című, díjnyertes produkcióját, délután négytől. Ugyanezen a napon a kalocsai Liszt Ferenc AMI musicalénekeseinek, Kerekesné Geri Zsuzsanna tanítványainak műsorát is láthatjuk – ez a program a korábban kiadott plakátokon még nem szerepelt, mivel csak a napokban vált biztossá föllépésük. Ezen a napon a szomszédos Művelődési Központban már délután kettőtől játszóház várja a gyerekeket.

A szombati nap az egész Karácsonyi Forgatag csúcspontja is lesz egyben, hiszen ekkor kerülnek átadásra a karácsonyi élelmiszeradomány-gyűjtő akció során összejött ajándékcsomagok. A gyűjtésben Kalocsán működő civil és társadalmi szervezetek, egyházak vettek részt, és a kedvezményezetti kört is az ő javaslataik alapján jelölik ki.

Dr. Magóné Tóth Gyöngyitől, a forgatagot szervező Kalocsa Kulturális Központ vezetőjétől most azt is megtudtuk, hogy az akció során minden eddiginél több adomány gyűlt össze, így a korábbiaknál több család karácsonyához tudnak hozzájárulni az adományozók. Olyannyira, hogy tegnap még több ajándékcsomag állt rendelkezésre, mint ahány családot eddig javasoltak a gyűjtésen részt vevő szervezetek, ezért – idén először – pótlistát is kell készíteni.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés