2024. 04. 16. kedd
Csongor
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kúlai diákok meseelőadása és musicalénekesek a színházban

Illés György Cinó  |  2015. 12. 21., 11:18

Szombaton délután kettőtől játszóház várta a gyerekeket a volt Tiszti Klub emeletén, négy órától a színházban tartott rendezvény keretében adták át a Kalocsa Kulturális Központ koordinálásában, nyolc Kalocsán működő civil és társadalmi szervezet, illetve egyház aktivistái által három kalocsai élelmiszer-áruházban összegyűjtött tartósélelmiszer-adományokat. A műsoron a Kúlából, Kalocsa testvérvárosából érkezett Tini Actors színjátszó csoport meseelőadása után a Kalocsai Liszt Ferenc AMI magánénekeseinek – Geri Zsuzsanna tanítványainak – musical-betétdalokból álló produkciója szerepelt.

A megjelenteket dr. Magóné Tóth Gyöngyi köszöntötte, fölvezetésként Ady Endre karácsony című versét szavalva.
Ezt követően a Kúlai Népkör Magyar Művelődési Központ Tini Actors gyermek színjátszó szakcsoportja a Jancsi és Juliska című mese egy újszerű feldolgozását mutatta be Pásztor József rendezésében, Janka és Juli címmel. A produkció hazájában, a tartományi gyermek színjátszószemlén harmadik helyezést ért el, amivel továbbjutottak a szerniai országos döntőbe.
Produkciójukért a város nevében Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester mondott köszöntőt, és viszonzásul a gyerekek is kaptak ajándékcsomagot, emellett az ottani rászorulókhoz is küld adományt városunk, és az iskolai könyvtáruk bővítéséhez is hozzájárult Kalocsa.
A továbbiakban dr. Bálint József polgármester is szólt a megjelentekhez, egyebek mellett örömmel nyugtázva az összefogás sikerét.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A továbbiakban a Liszt AMI két magánénekese, Dobos Nóra, valamint Perity Anna adott elő három musical-betétdalt, majd az adományok átadása következett. Erre a megajándékozottak nagy számára való tekintettel egyidejűleg két helyszínen, a színház színpada mellett a Tiszti Klub nagytermében is zajlott az adományátadás, amit a gyűjtésben résztvevő szervezetek végeztek.
Az átadás előtt Magóné Tóth Gyöngyi köszönetet mondott az adakozóknak, a gyűjtésben résztvevőknek, valamint azoknak a kereskedelmi egységeknek (Coop, Spar, Tesco), akik lehetővé tették, hogy az aktivisták az adott üzletükben folytassák gyűjtőmunkájukat.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A műsorral egyidejűleg jó pár asszonyból álló énekkar kinn a sétálóutcán tartott Szentcsalád-járást. A kalocsai és Kalocsa-környéki településekről érkezett asszonyok közel egy évtizede igyekeznek föléleszteni ezt a szép régi hagyományt – tudtuk meg. Hogy ők maguk mennyire elszántak ebben, az jól mutatja a tény, hogy egyik büszkeségük jócskán túl van már a kilencvenen, mégis minden alkalommal eljön, egyet sem hagyna ki.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 11., 15:30
„Ez a park szimbolizálja a városért végzett munkámat, amelyben mindig a legfontosabb szerep annak jutott, hogy mi az, amire szüksége van az embereknek, hol kell és lehet azokat megvalósítani, és hogyan tudom előteremteni rá a fedezetet.”

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 15., 11:40
A sporttörténelmet író világbajnok egy nemzetközi verseny miatt nem tudott részt venni a március 15-i ünnepségen. Még >>>
2024. 04. 15., 11:36
A 85 évvel ezelőtt mért 28,7 fokos rekordot múlta felül az új napi rekord. Még >>>
2024. 04. 15., 07:22
Részletfizetés – maximum öt részletben – 2024. június 30-ig kérhető. Még >>>
2024. 04. 14., 09:50
Öt helyszínen 7 embert fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Kecskeméten. Még >>>
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK