2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 359 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kúlai diákok meseelőadása és musicalénekesek a színházban

Illés György Cinó  |  2015. 12. 21., 11:18

Szombaton délután kettőtől játszóház várta a gyerekeket a volt Tiszti Klub emeletén, négy órától a színházban tartott rendezvény keretében adták át a Kalocsa Kulturális Központ koordinálásában, nyolc Kalocsán működő civil és társadalmi szervezet, illetve egyház aktivistái által három kalocsai élelmiszer-áruházban összegyűjtött tartósélelmiszer-adományokat. A műsoron a Kúlából, Kalocsa testvérvárosából érkezett Tini Actors színjátszó csoport meseelőadása után a Kalocsai Liszt Ferenc AMI magánénekeseinek – Geri Zsuzsanna tanítványainak – musical-betétdalokból álló produkciója szerepelt.

A megjelenteket dr. Magóné Tóth Gyöngyi köszöntötte, fölvezetésként Ady Endre karácsony című versét szavalva.
Ezt követően a Kúlai Népkör Magyar Művelődési Központ Tini Actors gyermek színjátszó szakcsoportja a Jancsi és Juliska című mese egy újszerű feldolgozását mutatta be Pásztor József rendezésében, Janka és Juli címmel. A produkció hazájában, a tartományi gyermek színjátszószemlén harmadik helyezést ért el, amivel továbbjutottak a szerniai országos döntőbe.
Produkciójukért a város nevében Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester mondott köszöntőt, és viszonzásul a gyerekek is kaptak ajándékcsomagot, emellett az ottani rászorulókhoz is küld adományt városunk, és az iskolai könyvtáruk bővítéséhez is hozzájárult Kalocsa.
A továbbiakban dr. Bálint József polgármester is szólt a megjelentekhez, egyebek mellett örömmel nyugtázva az összefogás sikerét.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A továbbiakban a Liszt AMI két magánénekese, Dobos Nóra, valamint Perity Anna adott elő három musical-betétdalt, majd az adományok átadása következett. Erre a megajándékozottak nagy számára való tekintettel egyidejűleg két helyszínen, a színház színpada mellett a Tiszti Klub nagytermében is zajlott az adományátadás, amit a gyűjtésben résztvevő szervezetek végeztek.
Az átadás előtt Magóné Tóth Gyöngyi köszönetet mondott az adakozóknak, a gyűjtésben résztvevőknek, valamint azoknak a kereskedelmi egységeknek (Coop, Spar, Tesco), akik lehetővé tették, hogy az aktivisták az adott üzletükben folytassák gyűjtőmunkájukat.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A műsorral egyidejűleg jó pár asszonyból álló énekkar kinn a sétálóutcán tartott Szentcsalád-járást. A kalocsai és Kalocsa-környéki településekről érkezett asszonyok közel egy évtizede igyekeznek föléleszteni ezt a szép régi hagyományt – tudtuk meg. Hogy ők maguk mennyire elszántak ebben, az jól mutatja a tény, hogy egyik büszkeségük jócskán túl van már a kilencvenen, mégis minden alkalommal eljön, egyet sem hagyna ki.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés