2017. 09. 23. szombat
Tekla
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk

Elkészült a végleges program – Meglepetés-előadás, mazsorettek és sport a majálison

Helyszín: Érsekkert, Kalocsa
Dátum: 2017. május 01., hétfő 09:30

Alig, hogy áprilisra hajthattuk márciusról a falinaptárt, máris a hónap derekán járunk és bő két hét múlva május 1-jét írhatjuk. Ez nem csak azt jelenti, hogy a közelgő Húsvét után ismét hosszúhétvégén pihenhetjük ki a munkás napok fáradalmait, hanem azt is, hogy a kalocsai Érsekkertben elkezdődik az a nyár eleji pezsgés, amely a szeptemberi Paprikafesztiválig kitart majd.

A tavalyi évben valamennyi helyi közösségi esemény és kiemelt program helyszíneként jelesre vizsgázott parkban 2017-ben is a városi majálissal kezdődik „hivatalosan” a rendezvényszezon, amely, mint már megszokhattuk, ismét adott vezérfonalak köré szerveződik majd.

Volt már Kalocsán járási, retró, western, zene és folklór majális – az idei két korábbi ötvözetének ígérkezik, derül ki a szervező Kulturális Központ és Könyvtár által tegnap közzétett programplakátból, amelynek kapcsán dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezetőt kérdeztük, miben lesz másabb az idei május 1-je, mint a korábbiak.

Az igazgatónő elmondta, hogy alapvetően a tematikusság nem változott, ebben az évben a mazsorettek és a sport adják az egésznapos forgatag gerincét, hiszen Soltról és Dunaföldvárról is jönnek mazsorettcsoportok, akik nem csak a szabadtéri nagyszínpadon, hanem az Érsekkertbe vonuló menettáncon is szórakoztatják majd a közönséget, csakúgy, mint az eseményekben ugyancsak oszlopos részt vállaló Kalocsai Ifjúsági Fúvószenekar.


Forrás: KALOhírek archív

A színpad lesz ugyanis a rendezvény egyik fő helyszíne, ahol az említett csapatok mellett a Paksi Twirling és a T-Dance Hip Hop Tánciskola csoportjai is fellépnek majd, helyből ismert arcok, így a Rockszegecs együttes és a Szent István Gimnázium diákjai.

Utóbbiak akkor kerültek a képbe, amikor bemutatták április elején a „Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról” musicalre készült táncműsorukat. Magóné úgy fogalmazott, hogy amikor meglátta az előadást, elhatározta, hogy ezt a színházban helyet foglaló 240 embernél nagyobb közönségnek is látnia kell, olyan színvonalas produkciót alkottak „gimiseink”.


Forrás: KALOhírek archív

Természetesen a legkisebbekről sem feledkeztek meg a szervezők, így „Tamás Éva játéktára” másfél órán át nyitva áll majd a színpadon, délután négytől fél hatig.

Ugyancsak fontos rendezvényhelyszín lesz május 1-jén a Platán, ahol fél tízkor „A munka világa” című fotókiállítás-megnyitóval indulnak az események, és ott is zárulnak a Veracruz együttes este nyolckor kezdődő koncertjével.

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi azt is elárulta, hogy a színpadi programok mellett az Érsekkerthez vezető sétány melletti parkolóban ismét motorosok szórakoztatják majd az érdeklődőket, de a házasságkötő pavilon mögötti Vajas-partszakaszon kiépített kikötőből a Gerillakertész mozgalom aktivistái is gondoskodnak ingyenes csónakázásról, míg az innen nem messze lévő játszótérnél ismét labirintus várja majd a gyerekeket.


Forrás: KALOhírek archív

A majális sport-vonalát maga, az Érsekkertet belüli placcon felállított hatalmas rendezvénysátor adja, ahol tavaly a Face Team Akrobatikus Sport Színház sportolói kápráztatták el a fizika törvényeit meghazudtoló bemutatóikkal a közönséget. Az idén itt a Kalocsai Sport Egyesület főképp küzdősport szakosztályai jelennek meg, de a floorball-sportággal is közelebbről megismerkedhetnek a sátorban, valamint ugyancsak mozgalmas eseményeket ígér a Solti Bikák közreműködőse a programban, akik az erőversenyek, így például a rúd- és a kötélhúzás szervezésében segédkeznek.

A kalocsai intézményvezető ezúton invitálja városunk „markos legényeit”, hogy lehetőleg nyolcan álljanak össze és mutassuk meg a „bikáknak”, hogy nem legyőzhetetlenek!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017-09-21 17:28:07
A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket érinti nap mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmmel hívja fel a figyelmet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.