2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Elkészült a végleges program – Meglepetés-előadás, mazsorettek és sport a majálison

Helyszín: Érsekkert, Kalocsa
Dátum: 2017. május 01., hétfő 09:30
Elkészült a végleges program – Meglepetés-előadás, mazsorettek és sport a majálison

Alig, hogy áprilisra hajthattuk márciusról a falinaptárt, máris a hónap derekán járunk és bő két hét múlva május 1-jét írhatjuk. Ez nem csak azt jelenti, hogy a közelgő Húsvét után ismét hosszúhétvégén pihenhetjük ki a munkás napok fáradalmait, hanem azt is, hogy a kalocsai Érsekkertben elkezdődik az a nyár eleji pezsgés, amely a szeptemberi Paprikafesztiválig kitart majd.

A tavalyi évben valamennyi helyi közösségi esemény és kiemelt program helyszíneként jelesre vizsgázott parkban 2017-ben is a városi majálissal kezdődik „hivatalosan” a rendezvényszezon, amely, mint már megszokhattuk, ismét adott vezérfonalak köré szerveződik majd.

Volt már Kalocsán járási, retró, western, zene és folklór majális – az idei két korábbi ötvözetének ígérkezik, derül ki a szervező Kulturális Központ és Könyvtár által tegnap közzétett programplakátból, amelynek kapcsán dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezetőt kérdeztük, miben lesz másabb az idei május 1-je, mint a korábbiak.

Az igazgatónő elmondta, hogy alapvetően a tematikusság nem változott, ebben az évben a mazsorettek és a sport adják az egésznapos forgatag gerincét, hiszen Soltról és Dunaföldvárról is jönnek mazsorettcsoportok, akik nem csak a szabadtéri nagyszínpadon, hanem az Érsekkertbe vonuló menettáncon is szórakoztatják majd a közönséget, csakúgy, mint az eseményekben ugyancsak oszlopos részt vállaló Kalocsai Ifjúsági Fúvószenekar.


Forrás: KALOhírek archív

A színpad lesz ugyanis a rendezvény egyik fő helyszíne, ahol az említett csapatok mellett a Paksi Twirling és a T-Dance Hip Hop Tánciskola csoportjai is fellépnek majd, helyből ismert arcok, így a Rockszegecs együttes és a Szent István Gimnázium diákjai.

Utóbbiak akkor kerültek a képbe, amikor bemutatták április elején a „Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról” musicalre készült táncműsorukat. Magóné úgy fogalmazott, hogy amikor meglátta az előadást, elhatározta, hogy ezt a színházban helyet foglaló 240 embernél nagyobb közönségnek is látnia kell, olyan színvonalas produkciót alkottak „gimiseink”.


Forrás: KALOhírek archív

Természetesen a legkisebbekről sem feledkeztek meg a szervezők, így „Tamás Éva játéktára” másfél órán át nyitva áll majd a színpadon, délután négytől fél hatig.

Ugyancsak fontos rendezvényhelyszín lesz május 1-jén a Platán, ahol fél tízkor „A munka világa” című fotókiállítás-megnyitóval indulnak az események, és ott is zárulnak a Veracruz együttes este nyolckor kezdődő koncertjével.

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi azt is elárulta, hogy a színpadi programok mellett az Érsekkerthez vezető sétány melletti parkolóban ismét motorosok szórakoztatják majd az érdeklődőket, de a házasságkötő pavilon mögötti Vajas-partszakaszon kiépített kikötőből a Gerillakertész mozgalom aktivistái is gondoskodnak ingyenes csónakázásról, míg az innen nem messze lévő játszótérnél ismét labirintus várja majd a gyerekeket.


Forrás: KALOhírek archív

A majális sport-vonalát maga, az Érsekkertet belüli placcon felállított hatalmas rendezvénysátor adja, ahol tavaly a Face Team Akrobatikus Sport Színház sportolói kápráztatták el a fizika törvényeit meghazudtoló bemutatóikkal a közönséget. Az idén itt a Kalocsai Sport Egyesület főképp küzdősport szakosztályai jelennek meg, de a floorball-sportággal is közelebbről megismerkedhetnek a sátorban, valamint ugyancsak mozgalmas eseményeket ígér a Solti Bikák közreműködőse a programban, akik az erőversenyek, így például a rúd- és a kötélhúzás szervezésében segédkeznek.

A kalocsai intézményvezető ezúton invitálja városunk „markos legényeit”, hogy lehetőleg nyolcan álljanak össze és mutassuk meg a „bikáknak”, hogy nem legyőzhetetlenek!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés