2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Ezrek szórakoztak az Érsekkertben a városi majálison – Verőfényes idő a munka ünnepén

Illés György Cinó  |  2023. 05. 05., 21:40

A hagyományos május elsejék hangulatát igyekezett megteremteni a KIKK a városi majálissal, ahol zenével, tánccal népművészettel, munkahelyi, baráti és egyéb közösségek főzőcskéjével, vidámparkkal, vásárral, oldtimer motorokkal, és az elmaradhatatlan sörrel és virslivel, vattacukorral kürtőskaláccsal és a büfés kocsik megannyi íncsiklandó finomságával várták a majálisozókat a hagyományos helyszínen, az Érsekkert árnyas fái alatt.

A majálisi ünnepségek sora már előző nap megkezdődött a Hagyományőrző Egyesület májusfa állításával, valamint Kovács László Fazekas alkotóházának évadnyitó rendezvényével.

Másnap, az ünnepnapon, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezte retró majálison aztán a vidámparkban állandó volt a nyüzsgés, a büfés kocsik közt is folyamatos volt a jövés-menés, a kihelyezett asztaloknál jóízűen falatoztak, beszélgettek az emberek.

Képgaléria megtekintése (54 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Az érsekkerti fő sétány mentén berendezett sátrakban a cégek közül egyetlenként kitelepült Anda Present mellett két sportegyesület – a Kalocsai úszó és Vízilabda Egyesület, valamint a Kalocsai Evezős Egyesület –, több társadalmi szervezet, így az MSZP, a Fidesz KDNP és a Kalocsa Jövőjéért Egyesület, a Kalocsai Nyugdíjas Egyesület, a Magyar Veterán Motorosok Egyesülete, akik a gyerekeket meg is motoroztatták a sétány hátsó felében, valamint a Békés Kalocsáért Egyesület, akik egy médiummal, a 6300.hu-val közös sátorban települtek ki az Érsekkertbe.

Képgaléria megtekintése (54 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


Utóbbiak egy alkalmi stúdiót is berendeztek, ahol „a vélemény szabad” elve alapján bárkivel villám interjút rögzítettek, amelyet – ha a szalonképesség mércéjét megüti – később közre is adnak.

Az evezősök sátrában három evezős gépen az erejét és kitartását is próbára tehette bárki, és mérhette a teljesítményét is a gépekbe épített elektronikának köszönhetően.

A nyugdíjasok sátrában a kalocsai önkormányzat ajándékaként nótakoncert szórakoztatta a közönséget, amelyhez dr. Filvig Géza polgármester kívánt jó szórakozást, és amelyen fellépett (lásd az alábbi videónkon!), majd egész délután Szombati Ferenc szórakoztatta a szépkorúakat.


Mindeközben a szabadtéri színpadon változatos programok sora gondoskodott az önfeledt kikapcsolódásról, szinte mindvégig közönséggel megtelt nézőtér előtt.

A kulturális programok sorát Kovács Gábor Zenetarisznya című interaktív zenés játéka nyitotta meg, majd a Solti Mazsorett Egyesület és a Kalocsai Ifjúsági Fúvószenekar közös produkciójával folytatódott a műsor. A fúvósok nemrégen adtak minősítő koncertet, amiről videóval illusztrált cikkünkben számoltunk be, mazsorettek fellépéséből pedig itt mutatunk egy részletet:


Délután fél kettőtől a G-Flow Dance School produkcióját láthatták az érdeklődők, majd a délután három órakor kezdődő, ilyenkor elmaradhatatlan folklórgálán a kalocsai népművészeté volt a főszerep, a Bokréta Népművészeti Egyesület, a Hagyományőrző Egyesület, a Mezei Virágok Népdalkör és a Piros Rózsa Táncegyüttes közreműködésével.

Fél hattól könnyűzenei koncertek következtek, a kalocsai Clippers és Veracruz zenekarok, valamint az országosan is ismert Peter Srámek közreműködésével.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>