2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ezrek szórakoztak az Érsekkertben a városi majálison – Verőfényes idő a munka ünnepén

Illés György Cinó  |  2023. 05. 05., 21:40

A hagyományos május elsejék hangulatát igyekezett megteremteni a KIKK a városi majálissal, ahol zenével, tánccal népművészettel, munkahelyi, baráti és egyéb közösségek főzőcskéjével, vidámparkkal, vásárral, oldtimer motorokkal, és az elmaradhatatlan sörrel és virslivel, vattacukorral kürtőskaláccsal és a büfés kocsik megannyi íncsiklandó finomságával várták a majálisozókat a hagyományos helyszínen, az Érsekkert árnyas fái alatt.

A majálisi ünnepségek sora már előző nap megkezdődött a Hagyományőrző Egyesület májusfa állításával, valamint Kovács László Fazekas alkotóházának évadnyitó rendezvényével.

Másnap, az ünnepnapon, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezte retró majálison aztán a vidámparkban állandó volt a nyüzsgés, a büfés kocsik közt is folyamatos volt a jövés-menés, a kihelyezett asztaloknál jóízűen falatoztak, beszélgettek az emberek.

Képgaléria megtekintése (54 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Az érsekkerti fő sétány mentén berendezett sátrakban a cégek közül egyetlenként kitelepült Anda Present mellett két sportegyesület – a Kalocsai úszó és Vízilabda Egyesület, valamint a Kalocsai Evezős Egyesület –, több társadalmi szervezet, így az MSZP, a Fidesz KDNP és a Kalocsa Jövőjéért Egyesület, a Kalocsai Nyugdíjas Egyesület, a Magyar Veterán Motorosok Egyesülete, akik a gyerekeket meg is motoroztatták a sétány hátsó felében, valamint a Békés Kalocsáért Egyesület, akik egy médiummal, a 6300.hu-val közös sátorban települtek ki az Érsekkertbe.

Képgaléria megtekintése (54 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


Utóbbiak egy alkalmi stúdiót is berendeztek, ahol „a vélemény szabad” elve alapján bárkivel villám interjút rögzítettek, amelyet – ha a szalonképesség mércéjét megüti – később közre is adnak.

Az evezősök sátrában három evezős gépen az erejét és kitartását is próbára tehette bárki, és mérhette a teljesítményét is a gépekbe épített elektronikának köszönhetően.

A nyugdíjasok sátrában a kalocsai önkormányzat ajándékaként nótakoncert szórakoztatta a közönséget, amelyhez dr. Filvig Géza polgármester kívánt jó szórakozást, és amelyen fellépett (lásd az alábbi videónkon!), majd egész délután Szombati Ferenc szórakoztatta a szépkorúakat.


Mindeközben a szabadtéri színpadon változatos programok sora gondoskodott az önfeledt kikapcsolódásról, szinte mindvégig közönséggel megtelt nézőtér előtt.

A kulturális programok sorát Kovács Gábor Zenetarisznya című interaktív zenés játéka nyitotta meg, majd a Solti Mazsorett Egyesület és a Kalocsai Ifjúsági Fúvószenekar közös produkciójával folytatódott a műsor. A fúvósok nemrégen adtak minősítő koncertet, amiről videóval illusztrált cikkünkben számoltunk be, mazsorettek fellépéséből pedig itt mutatunk egy részletet:


Délután fél kettőtől a G-Flow Dance School produkcióját láthatták az érdeklődők, majd a délután három órakor kezdődő, ilyenkor elmaradhatatlan folklórgálán a kalocsai népművészeté volt a főszerep, a Bokréta Népművészeti Egyesület, a Hagyományőrző Egyesület, a Mezei Virágok Népdalkör és a Piros Rózsa Táncegyüttes közreműködésével.

Fél hattól könnyűzenei koncertek következtek, a kalocsai Clippers és Veracruz zenekarok, valamint az országosan is ismert Peter Srámek közreműködésével.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK