2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Farsangzáró katolikus alapítványi bál – A bevételt az iskola aulájának felújítására fordítják

Illés György Cinó  |  2024. 02. 15., 12:39

A farsangi idő utolsó péntekén, február 9-én tartották a Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium alapítványi bálját az iskola aulájában, immár huszonegyedik alkalommal. A diákok és a tanárok is izgalmas produkciókkal emelték az est fényét, a vacsora utáni táncmulatságban a Koktél zenekar volt a hangulatfelelős.

A bált az iskola gimnazistáinak palotás tánca nyitotta meg, Roxinné Horváth Hajnalka tanárnő koreográfiájával, majd a megjelenteket Csikósné Vörös Marianna, az iskola igazgatóhelyettese és az iskolai alapítvány vezetője köszöntötte.
Az igazgatóhelyettes beszámolt az előző bál eredményéről is: amint elhangzott, 1,7 millió forint gyűlt össze, amiből az udvari játszóteret újították föl, filagória kialakításával, és új eszközök beszerzésével, amelyek telepítése folyamatban van.

Az idei bál tiszta bevételét, benne a tombolajegyek értékesítéséből befolyt összeget a tervek szerint ezúttal az iskola aulájának felújítására, gyerekbarát bútorok elhelyezésére fordítja az intézmény – tudtuk meg Csikósné Vörös Marianna alapítványi elnöktől.

A továbbiakban Koczkás Emma Eszter Nővér, az intézmény vezetője mondott köszöntőt. Kiemelte: a bál sikere a szervezők, Csikósné Vörös Marianna és Király Hajnalka lelkiismeretes munkáját dicséri.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)


Az igazgató nővér rámutatott: az alapítvány forrásait az ott tanuló gyermekekre fordítják, olyan célokra, mint például az osztálykirándulások úti költségeinek fedezése, vagy a diákok nyelvvizsga díjainak finanszírozása.


A katolikus bálok hagyományához tartozik, hogy a tanári kar is meglepetésműsorral készül. Az idei, szintén Roxinné Horváth Hajnalka által megálmodott produkció keretében vérbeli vadnyugati fegyverzsonglőrök és fiatal farmerlányok mutatták be a mindennapi élet küzdelmeit a cowboyok világában, elsöprő sikert aratva a közönség körében.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A műsort követően többfogásos vacsora következett, majd hajnalig tartó táncmulatság vette kezdetét, amihez a talpalávalót a Koktél zenekar szolgáltatta.

A Kalocsa TV is a helyszínen forgatott, IDE kattintva tekinthetik meg a műsor összefoglalóját!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 11., 15:30
„Ez a park szimbolizálja a városért végzett munkámat, amelyben mindig a legfontosabb szerep annak jutott, hogy mi az, amire szüksége van az embereknek, hol kell és lehet azokat megvalósítani, és hogyan tudom előteremteni rá a fedezetet.”

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 16., 16:11
A NAV ellenőrei gyakorlatilag mindent ellenőriznek, amire a helyszínen lehetőségük van. Még >>>
2024. 04. 15., 11:40
A sporttörténelmet író világbajnok egy nemzetközi verseny miatt nem tudott részt venni a március 15-i ünnepségen. Még >>>
2024. 04. 15., 11:36
A 85 évvel ezelőtt mért 28,7 fokos rekordot múlta felül az új napi rekord. Még >>>
2024. 04. 15., 07:22
Részletfizetés – maximum öt részletben – 2024. június 30-ig kérhető. Még >>>
2024. 04. 14., 09:50
Öt helyszínen 7 embert fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Kecskeméten. Még >>>
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK