2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Minden korábbinál több kitüntetés az államalapítás ünnepén Kalocsán – A tizenkettő elismerést a méltatások elhangzását követően adták át

Zsiga Ferenc  |  2022. 08. 20., 14:49

Kalocsa Város Önkormányzata nevében dr. Filvig Géza polgármester az államalapító Szent István király tiszteletére rendezett programsorozat keretében, augusztus 20-án délelőtt, a városháza dísztermében adta át az idei évi kitüntető díjakat. Az esős időre tekintettel a 11 órakor kezdődő városi megemlékezés helyszínét a Nagyboldogasszony Főszékesegyházba tették át. Az eredetileg 11.30-ra tervezett kenyérszentelés is a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisével egybekötve került megtartásra. Az emlékezés koszorúit a Főszékesegyház bejáratához közeli Szent István szobor talapzatánál helyezték el. A 19 órakor kezdődő ünnepi operettgálát a Kalocsai Színházban rendezik meg, a színház korlátozott befogadóképessége miatt a helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik! Jelen cikkünkben a minden korábbinál több városi kitüntető díj átadási ceremóniájáról olvashatnak.

A városházán 8:30 órakor kezdődő ünnepi testületi ülésre meghívott kitüntetettek mellett azok családtagjai, barátai, az egyes elismerésben részesülő szervezetek tagjai töltötték meg a dísztermet. Az ünnepelteket maga és a képviselő-testület nevében elsőként dr. Filvig Géza polgármester köszöntötte.

Képgaléria megtekintése (35 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A kitüntetettek tiszteletére rendezett műsorban Kodály Zoltán: A csitári hegyek alatt című darabját Kerekesné Geri Zsuzsanna Felnagyné Geri Emese zongorakísérete mellett énekelte el. A folytatásban Arthur Pryor: Fantastic polka című művét Gruber Tamás adta elő harsonán, zongorán Tamás Tibor kísérte.

Képgaléria megtekintése (35 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Ünnepi testületi ülésről lévén szó, a kitüntetések adományozásáról szóló önkormányzati határozatokat dr. Kiss Csaba jegyző olvasta fel, az érintettek laudációját pedig a műsorvezető, Markó Mónika olvasta fel. A kitüntetéséket és a velük járó okleveleket dr. Filvig Géza polgármester virágcsokor, illetve egy üveg bor kíséretében adta át. 

A más elfoglaltsága miatt távol lévő két kitüntetett, Jakab Róbert és Martin Gábor elismerését egy későbbi időpontban adja át a polgármester személyesen, de az érintettek tapssal is elismert laudációja természetesen ennek ellenére elhangzott.

Kalocsa Város Önkormányzata Képviselő-testülete díjai a 2022. évben

Kalocsa Városért - Csáky Imre Díj - Kalocsai Hivatásos Tűzoltóság részére -
a város érdekében végzett áldozatos munkájukért.
A díjat Bethlen Zsolt tűzoltóparancsnok vette át. (laudáció)

Kalocsa Város Ifjúságának Neveléséért - Dreisziger Ferenc Díj Villányi Eszter tanár részére – több évtizedes tanári, közösségi munkájáért, a város életének zenei szervezéséért. (laudáció)

Kalocsa Város Tudományos Munkájáért Tóth Mike Díj -Dr. Bárth János részére - a város és környékének hagyományainak kutatásáért és tudományos munkája elismeréseként. (laudáció)

Kalocsa Város Népművészetéért - Király Ilus Díj Tóth József Károly – néptáncos részére a kalocsai néptánc hagyományainak megőrzéséért. (laudáció)

Kalocsa Város Művészetéért  Haynald Lajos Díj - Bethlenné Dajkó Ágnes részére a több évtizedes eredményes zenepedagógiai munkájáért. (laudáció)

Kalocsa Város Közművelődéséért - Cziráki Imre Díj Gillich Panna részére-szerkesztői és kiadói munkájáért. (laudáció)

Kalocsa Város Közszolgálatáért - Bozsó Ferenc Díj Jakab Róbert részére - közszolgálatban, a földhivatalnál végzett több évtizedes munkájának elismeréseként. (laudáció)

Kalocsa Város Egészségügyéért Ilk Viktor Díj - Dr. Szabó János orvos részére– magas színvonalon végzett több mint 40 éves gyógyító munkájáért. (laudáció)

Kalocsa Város Gazdaságáért Vidats István Díj - Skultéti Csaba részére – 20 éves eredményes építőipari munkája elismeréseként. (laudáció)

Kalocsa Város Sportjáért  Vatai László Díj - Martin Gábor részére - lelkiismeretes testnevelőtanári munkájáért és a városi diáksport szervezéséért. (laudáció)

Kalocsa Város Szociális Munkáért Díj-  Miklós Györgyné részére - a városban a rászorulók érdekében végzett segítő munkájáért.(laudáció)

Kalocsa Város Ifjúsági Díj -  Papp Csenge részére - volt ifjúsági polgármesterként végzett munkája elismeréseként.(laudáció)

Kalocsa Város Polgármesterének Kitüntető Díja - 101. számú Tomori Pál Cserkészcsapat Kalocsa – az ifjúság nevelésében végzett példamutató munkáért. A díjat Körmendy Zsófia segédtisz–jelölt és Beros Vendel cserkész vették át. (laudáció)

Az ünnepi testületi ülés csoportkép készítésével és pezsgős koccintással zárult, majd a résztvevők a főszékesegyházban 10 órakor kezdődő szentmisére indultak.

Képgaléria megtekintése (35 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK